boleh x nak buat sabtu tanpa kata?




~hari ini bukan hari lahir sayalah encik hotmail~
lambat lagi kot....rase nak tumbuk ke skrin tgk kek besday tuh

kawan


nak bercerita lagi dan lagi. aku ada seorang kawan. actually dua. tapi salah seorang dari kawan aku neh selalu dengan aku. dia sangat baik. lagi baik dari aku. biarpun penampilan dia biasa2 je. tapi dari apa yang kita nampak surface dia memang baik. soal hati bukan urusan aku la kan. tapi at least apa yang dia buat akan baik jika hatinya baik kan. so conclusion nya, dia memang baik. aku selalau discuss banyk mende dengan dia. kadang2 idea dan pemikiran dia out of box. seseatu yang kita x jangka. selalu kami cakap pasal dunia. i mean bukan la sesuatu yang lagha kan. about people, bulatan gembira, awan kat sarawak, about agama dan  bnayk. Alhamdulillah, kalau Allah nak kita jadi baik Dia akan hantar sesuatu yang baik untuk kita. and, i got this fren.

kami selalu cakap pasal agama dan manusia. cuba melihat sesuatu secara menyeluruh. kami selalu cerita pasal orang sekeliling kami. tapi x pernah mention nama orang itu. aku pun x pernah tahu dia cerita pasal siapa. kalu aku ter"tahu" pon aku buat dekk je. sebab kami tahu kami nak ambik pengajaran dari cerita. bukan nak mengaibkan orang. dan bnayka yang kami bercerita.....

cerita satu...
~dia pernah cerita kat aku pasal kawan dia yang di'approach" oleh seorang lelaki. i mean in islamic way. jumpa mak ayah. nak kenal2. taknak mebelakangkan keluarga. tapi yang mak ayah yang salah faham. ingat si anak dah gatal nak kawin sangat. nak kenal2 uh macam nak bertunag. bagi mak ayahnya pula takpe couple2 ne. x bolah nak salah kan mak ayah. tapi bagi si anak yang nak cara yang islamic dan mak ayah x faham. dugaan kan bagi si anak tu....

cerita dua....
~dia cerita juga dia buat survey kat kolej dia. under surau lah. survey macam KAFA kat skola dulu. baca al-fatihah, doa qunut dan soalan basic islam yang lain. dia buatlah survey kat kawan kami yang sorang lagi. dia cakap dia sangat impresss dengan kawan kami yang ketiga uh. sebab sepanjang2 dia buat survey uh ade 4 orang. hanya kawan aku tu je sampai level A++ la kan. bukan nak cakap alim agama. tapi at least tahu basic agama. lagi 3 orang uh macam2. x lancar al-quran, rukun iman rukun islam x ingat. erti iman dan takwa x tahu.   aku berfikir banyak...

cerita tiga...
~aku jugak penah cerita kat dia. aku ada kawan. dia dah clash dgn bf dia dekat 2 tahun nak masuk 3 tahun. dah lama. tapi dia x boleh nak lupakan laki tu. aku tengok dia kesian sangat. dia dah penat mencuba lupakan. tapi rasa nak memiliki laki tu sangt kuat. dia pun tanya aku. ada kemungkinan ke dia ne kena "guna2". aku cakap ya. mungkin. dia kawan aku sangat takut nak cerita kat kawan lain. sebab nanti orang cakap dia kolot dan khurafat. sebab percaya semua menda2 ne. menda2 yang x nampak ada je tetapi kuasa Allah meleiputi semua. kalau orang nak buat guna2 pun selagi Allah x izinkan x kan jadi menda tu. dan sekarang bantu diri. cari Ustaz bukan carik bomoh ok. aku sangat berharap kawan aku tu dapat lupakan lelaki tu.

cerita empat...
~aku selalu compare aku dengan kawan aku. aku rasa dia lagi baik dari aku. memang dia lagi baik dari aku. kalau tengok dari pemakaian aku yang bertudung labuh, dia bertudung bawal biasa je. orang akan judge aku better. tapi inside, we know ourself better kan. aku pernah cakap kat dia. aku rasa aku x layak pakai tudung labuh camni. mulut cam longkang. sebab bila kita pakai tudnung labuh beban kita bawa imej islam lagi besar. tapi in fact aku suka pakai camni. sebab selesa. x payah nak tayang2 body. aku cakap aku tak nakla jadi stereotype muslimah yang jalan tunduk2, cakap macam dalam selimut. macam semua x boleh buat. aku cakap aku hanya jadi diri aku. tapi dia cakap kat aku " not be what u want but be what ALLAH want". tengok simple je ayat dia kat aku

cerita lima...
~kami ade bulatan gembira, tapi dia under murrobbi lain. aku punya lain. tapi still kami diajar menda yang sama. kalau ada program still sama lagi. dia selalu cakap. da sngt bernasib baik sebab ada bulatan gembira. sebab kalau dia x join semua menda ne dia x kan tahu apa itu ihklas yang sebenar, apa itu ukhwah yang sejati. dia sangat berharap dia dapat kongsi apa yang dia belajar kat orang lain. sebab dia rasa sangat bermanfaat ilmu untuk dikongsi. baru dapat kenali diri sendiri. tapi dia juga tahu uslub dakwah., slow and steady...

cerita enam...
~ stereotypical n klise. ayat kite orang. kami ne sangtlah cenderung untuk melihat orang mase berjalan2 ke kuliah. mate ne agak memlilau jugak lah tengok2 orang. suka cakap pasal orang sekeliling. tapi bukan mengumpat or fitnah ok. selalu akan keluar ayat camni lebih kurang....

"nape orang selalu bagi alasan nak couple sebab jadikan perangsang tok berjaya...ayat klise"
"orang melayu mmg selalu lambat ehh....ayat klise"
"perlu ehh ade bf or gf baru nampak trend...ayat klise"
"pakai stokin uh budak nerd n budak surau ehhh......stereotype gileee"

~in fact kami cuba melihat sesutau situasi luar dari kebiasaan adat. pmikiran tipikal. kalau camtu mesti camni kan. tapi ayat kami agak sarkastik sikit =,="


perumpamaan seorang sahabat kepada sahabat yang lain, jika bersahabat dengan tukang besi makan kamu akan terkena serpihan bara api tersebut. jika kamu bersahabat dengan penjual minyak wangi maka kamu adan emndapat bau wanginya juga

p/s: siyesss aku x penah tahu pasal sape2 yang dia cerita. yang penting pengajaran. bukan orang yang dicerita...

Contest Header PalingAwesome by Iffah & Yana


tembak laju2 pada sasaran diatas!!!

TAG...
nadia
kak ude
~ arap2 menag!!! kuikui >,<

오빠 미안.....


~to oppa...

          msg semalam sngt sentap aku ok. buat aku rase brsalah kat oppa. oppa carikk aku macam nak rak tapi aku??? aishhhh....=,=". macam orang nak kawan dengan aku tapi aku tak nak kawan ngan orang tu. jahat nya aku...jahat kan aku

          ok aku tahu salah aku. tapi ada sebab. sori buat oppa risau. sori x balas msg. sori sebab da lama x contact oppa. agak busy. study week. walaupun x busy still aku x contact oppa. ada reason. sori again buat oppa camtu. erkkkk...nak cakap ape lagi ehh. aku bukan jenis carik oppa bila perlu. bila susah je baru carik oppa. bukan!!. tapi aku rasa bia lah ape yang penting je. tahu ape yang perlu dan tidak.aku dah bnyk ukhti untuk bercakap. mungkin. oppa dah kehilngan aku yang dulu. again and again. sori. 

          tenkiu oppa... coz always there for me once. hehehehe. ayat oppa memang sentap, gedikk tapi itu oppa yang sebenrnya. oppa yang buat aku gembira, sengal, annoying. nasihat oppa memang da best. tapi kite still kawan lagi ok. pasni x yah nak buat ayat sentap2 ngan aku lah oppa ehh. nak borak2 macam dulu aku ok je. aku masih ade part yang x berubah. x kan aku lupe oppa yang bnyak bawak kaler dalam lukisan idop aku neh......again oppa...thanks a lot..>,<


sincerely...
unnie.....\(^,^)/


pathetic day....


~last tempahan. sangat berusaha ye. lepas ne stadi molek ye jannah....



mule aku jahit hp strap..last2 silap...kena jahit semula =,="

yg bawah tu hp strap..yg atas keychain..

memula aku takot kot nak jahit lady bird neh...@,@

~disamping kita menjahit felt ne sume, kite tgk movie ye...abes sume cite neh aku tgk....#,#...(berpinar mate tgk jarum n skrin lappy)


~boleh la tahan cite ne....best la gak

~ending yg buat aku pikir lame..punye loading otak aku ","
~malas aku nak hadam cite neh..x paham pon

~last2 cite ne gak buat aku sengggehhhhh ^,^

~boleh solat subuh, kemas bilik, tido...kelas kul 11..tolong kejutkan saya ok..



bacalah kalau sanggup kan...


Saya memang cukup kagum ok...
~aku mmg kagum n tabikk gila kat perempuan yg pakaian dia sngtlah semat, kemas, comeii, ngan mekaup segala bagai. cun ar bak kate lelaki idong belang kan. TETAPI!!! sekali kau tgk bilik dia macam hampess. budak laki lagi senonoh. sepanjang2 aku idop la kan. gila banyak aku jumpe org spesis gini. bukan lah nak ckap aku neh cukup rajen orang nya. tapi at least tahulah mane kotor dan bersih nya. tak de lah nak lepekkk tuala gitu je. kat skola menengah, ade je budak gtu. nak2 junior yg baru nak blaja idop berdikari. adatlah bagi senior yg kena ajar junior2 neh basuh baju ngan tangan segala. lagi2 nak hadap yang homesick. adatlah memule kan. tapi aku ingat lagi masa ostel dulu. pepagi kena check bilik. yg check nya pengawas2 lah. kalau prngawas2 buat mood kejam lagilah. baling je mende yg x kemas ke bawh. aku tingkat 3 dulu. hahhhh kau!. rasekan lah. sume dipaksa jadik pembersih kau. kuar form 5 ade jugaklah yang melekat pembersihnya. dan ade juga yang hampes.. ujung minggu je je ade duty bersihkan sume toilet, shower n dobi. memberus lah kau setiap ujung minggu. abes tuh sume kena kemas bilik pulak. mop lantai, cuci tingkap. pendek kata, sume nak bersih. kalau x kau kena lah dengan warden. nak2 warden suka ambik gambar. then tayang kat perhimpunan. sebekkk malu kau. kalau dapat gambo spenderr lagi lah kena  boooo.

~kat matrik aku jumpe minah neh. skill menyimpan tuperware makan megi seminggu. bolehhh??? bila rumate suh cuci dia cakap gini. "aku datang matrik neh nak studi bukan buat kerja2 cuci2 ne". aihhh. ikot hatiku ini, mahu saja dilempang. lagi aku penah datang satu bilik member aku. nama je bilik dia. tapi tido bilik member lain. sebabnya, x tahan dengan rumate 3 orang lagi yang snagt "pembersih". kat u neh, aku no komen. kang ade yang sentap plak. bagi orang spesis begini, kat umah mmg bergantung kat mak je eh. ehhh!!! korang dah besar kot...

Seronokkkk gila yang amat...
~sekarang sume assigment dah siap. legoooo nak oi. lagi lega bila dah buat kerja tuh, lecture x reject. rase nak peluk2 je lecture uh. huahua. tadi present titas, bayangkan dari 20 lebih group hanya 4 group camtu je x kena buat semula. perghhh!!!. x sia2 aku carik lecture uh. jadual dia pack kemain kau.(macam ko yang bnyk buat kerja kan). sejarah malaysia aku kena buat balik. ini sangat x seronok ok. bila aku tgk balik. mmg salah aku pon. main buat je. tu nasib lecture tolong nak kasi markah suruh buat semula. kalau x. menganggo je kau dgn markah cukup2 makan. nak?? boleh x nak buat ucapan sikit?? kepada group2 aku. sori kalau aku x brape nak komitmen. kalau terkasar bahase. sori kalau korang kesokk ati. sori kalau aku neh annyoing gila. sori kalu aku cerewet. dah sori sume arr, keja dlam group mmg kena banyk kesabaran, kerjasama

Hungry people are angry people...
~macam ayat dalam novel Animal Farm je. ini sngt betul ok. tadi aku beli makanan. nasi ayam dia sngat best!! siyess. tadi aku beli lah. tgk macam x ramai orang beli. ade dalam 10 orang (ini kira sikit ok). sebab aku neh kempunan nak makan sangt. aku bedalll jugak bergasakkk dengan manusia2 neh. aku dah tggu mahu kau 20 minit. member aku dah blahh dulu. aku dengan muke yang kebulor neh gi bersandar kat tiang neh. kira macam belakang sikit. makcik uh sian gak ak tgk. org nak beli banyak. macik ih buat kerja sorang. ade lah datang akak2 neh. bila dah siap macik uh  bungkus2 aku ke depan lah. selit2 sikit. aka uh "aihhhh, akak x boleh dengan orang yang potong berisan. ingat dia sorang je nak beli makanan. macam dia je ada duit". aku neh dah terase dah. mampohhhh lah. aku dtang dulu. peduli lah kau cakap kat sape pon...

Jarum yang hilang..lang...lang (menynyi  )
~ disebakan tempahan felt yang menimbun. aku gagahkan diri nak siapkan. hahaha. (terbayang dah aku nak beli dslr neh). hahaha. banyak nak kena jahit. aku neh mmg x senonh. bila jahit selalu tinggalkan jarum merate. mau aku neh rabun lagi lah. sila siap kan sebelum study week. kang x stadi kau. nak repeat?? meh cuci mate ngan felt aku jahit.

lapar kan??

gift tok transfer student dari korea

comel macam aku kan..wakakaka

couple name tok kak  suri...:)
Tak tahu nak cakap ape...
~ada skali tuh aku g forum. ada iman muda hassan kot. hahaha. then terjumpe lah kawan sama matrik. borak2 jap. mau dia cakap aku tmebam. ok aku sedar diri. masa tuh aku pakai jilbab yang lerang 70 tuh. kira labuh la kan. dia cakap aku macam ustazah dah. huahuahua. tapi aku masih sama macam matrik dulu. mulut longkang. hahaha. then aku gi konsert nasyid. ade imam muda hassan lagi kau. siap nyanyi lagi. ade ustad nazrey gak. hahaha. itu seronok ok.  tapi masa drama uh. aku tibe emo. nak nages tapi kaver2 lagi kau. then terjumpa lagi kawan aku yang tadi tuh. boleh dia buat ayat "aikkk, mane tudung labuh jannah?. ya Allah ape nak jadi nak kau neh jannah?" aku tgk tudung labuh aku. lerang 60. same je tudung yang jilbab uh tapi singkat sikit je. terossss aku tarik2 pipi member aku. aku cakap "sayang ehhh. ini tudung lagi kot. tutup dada lagi kot, x jarang kot". sengeh2 member aku. biasalah, x ley lari dari perspesi manusia kan. aku dah lali.

Boleh tolong x??
~tolong kejutkan saya setiap pagi. sangat bermaslah nak bagun pagi. mmg hampesss kau kan jannah. dah nak exam neh. cane kalo terlepas exam?? cane???. beela dah lali. kalau aku ade presentation, awal2 dye kejut aku. miskoll kau kemain berjuta. aku ne x banggon gak. spesis aku siap ekspresss. aku pikir buat ape bangun awal?? sekaliii kauuuu mahu terlajak. free2 je mis kuliah kan. dasar tido mati...

blogwaking...
~semenjak aku join segmen lysaa aritu. mau melonjak2 follower aku. kena blogwaking la nampak gayanye. ake neh da la semput. sori for those yg aku x follow ke ape ke. siyess busy mggu ne. dengan tenet macam siput. rase nak hempas2 je router wifi uh. siputtt!!.  pape pon aku sangt ;lah suka knal korang sume. sayang ketat2 korang...huahua :)

matlutfi n ini kisahku...
~lately aku kan lost. siyess rase nak jerit2 je. tapi video matlutfi bnyak bagi aku semagat. ulang2 benda yang sama. aku gigih mendownload program Ini KisahKu yang kat tv 9 uh. yg neh pon bagi aku semanagt. buat aku bnyk berfikir. hiduplah seadanya. jangan cepat putus asa...:))

Aku manusia liberal..
~statement yg bangang. hahaha. member ak cakap sem depan kena ambil subjek gender dan etnik. itu x kisah tapi yang aku kisah dengan lecture tuh. huahua. ade nak kena tampa aku ne kan. lecture tuh sngtlah liberal. ayat dia "sebagai pelajar sains sosial pemikiran anda perlu liberal". bolehhh?? adat lah cabaran bidang sains sosial neh. ideologi itu lah, ini lah. yang aku takut. hati aku. huahua. nak2 aku neh jenis goyangg sikit. kena pegi gym neh. kasi kuat sikit ati. erkkk??

Ok dah abes bebel, makan nasik ayam, study!!!!


SEGMEN | Saya , Blog Pelajar IPTA 2011

\

~jommm!!! ade keje tambahkan keje :P



tembak laju2 pada sasaran di atas!!!







i - Nyatakan mengapa korang ambik jurusan tuh ? Rasa menyesal tak ?
~fes op all....ak amik KAJIAN HUBUNGAN INDUSTRI DAN PERBURUHAN, FAKULTI SAINS SOSIAL.....(nama program yg sngt pelik dan panjang...puahh nak bagi org paham dan ingat)..... DI SINI...Photobucket


~WAHHH...bangge ase nak tepek u aku kat sini..wakakaka >,<

~sebab apa?? sebab aku mintak..hahaha..ak mintak program lain tapi under fakulti yg sama...tapi dapat program yang neh...huahua...dapat jugak kan...bersyukorrr la kan...aku dapat blaja...kalau x kawen dah kot..:P

~menyesal?? owhhh snappp!!! manusia mmg susah nak bersyukor an. tapi bagi aku alhamdulillah...asek dok hadap bidang SAINS TULEN dari form 4...otak pon dah beku...aku decide nak amik SAINS SOSIAL..jauh bezakan dua bidang tuh...kehidupan di matrik banyak mambantu aku mengenali siapa aku. terima hakikat manusia ada kekurangan dan kelebihan masing2. banyak orag cakap "ruginya awak dah amik sains tulen tapi amik bidang sains sosial, sambong lah jadik dokter ke ape ke"...aku hanya mampu senyum...penat jawab soalan manusia2 neh...

ii - Beri sedikit nasihat buat mereka yang nak masuk U :) 
~nasihat?? aku bab kelentong2 neh laju je. wakakaka. tapi compare kan idop kat matrik dgn u...aku lebih suke matrik..yag x best satu je..STRESSS...yg len sume best...bagi budak matrik yang nak masuk u...jangan ubah siapa anda di matrik...kehidupan kat matrik lagi baik di u...(n citer sal u ke matrik neh)..wakaka...teringat pesan abng alif, kaunselor UNIMAS n KOLEJ BRC...

jadilah duit jangan jadi kertas, kalau kertas dibuang tiada siapa yang akan kutip semula. tetapi bila duit dibuang,pasti ramai yang akan kutip...jadikan diri anda bernilai...dicampak kemana saja pasti akan orang yang cari anda...



~update blog versi laju...cik beela panggil dohhhh....org rajen(read:budak suka curi tulang) neh nak kena buat aisement politik...wuwuwuw~~

no title, no sleeping, no idea, no whatt??


~tgk jam pukul 3.49 pagi...ulang suara..pagi ok!! tido siang...malam cerohhh je mata kan =,-". bejaye abeskan cite Boys Over Flower. x yah nak ucapkan tahniah la. tiada yang patut dibanggakan pon. kalau dapat mata empat rata baru nak ucapkan tahniah. x pun kalau aku dah tidur dalam kuliah. yg neh kena bagi hadiah sekali lah. ok stopppp...=.+"

~ to fyra, sian awak carik saya ye. saya da ilangkan diri dari facebook kan. rindu kat saya eyh. sori la awak, saya ada masalah saya sendiri. i can,t be there for u dear. tapi x pe, blog ne x kan ilang. InsyaAllah, saya x kan private blog neh. carik saya kat sini je ok. no saya pakai celcom la, yg neh x kan saya ilangkan. yg hot;ink uh ade je tapi macam x de. malas nak bukak.buat hiasan. kat facebook banyak menyakitkan hati saya. jadi saya nak hilangkan ingatan yang meyakitkan itu....bolehhh???

~skill ade keje tapi menambahkan kerja yang tak berfaedah....

blog ku masih berat...malas nak edit bagi ringan...

~bolg ak berat macam tuan dye...buruk pon macam tuan dye...sila test kat sini kalau rajin la kan...jgan jadi macam tuan blog neh....



sape nak beli blog ak??? boleh ak beli DSLR se..


~murah kan arge blog ak...wkakakaka...meh test kat sini harga blog korang






memang blog tempat nak luahkan perasaan kan?



~totally lost!! lost in emotion...seriesly. marah, sedih. geram, tensen, benci...semua ada. totally negative thking rite now. rase nak pegi kat jalan tar pastu GESER muke kat jalan tar. mungkin seronokkk kan....

~bila fikir balik. aku ne jenis lembik. datang je dugaan sikit. dah nak melalak. bukan jenis nak melalak depan org. balik bilik. masok selimut. baru nak melalak. x pon lam shower. dan jangan lupe masa solat. pulak tu lame kau. mau smpai lebam mate. saket pale. lately, ak ne bermasalah jiwa sikit. perghhhh....rase triple dem taw??

~banyak mende jadi. rase nak luahkan kat fasebook je. then. bile ak pk balik. penting ke?? perlu ke nak bgi taw kat sume org yg ko ade masalah?? macam ko sorang je ade masalah kat dunia ne kan. dapat selesaikan maslah ke?? mati ke kalau x tulis kat fasebook?? x cukup ke Allah yg dengar maslah kau?? x cukup kuat ke kau nak bitau kat sume org smpi mengharapkan org tulis komen "saba eyh" and simpati?? thennn...ak decide nak deactive fasebook. kang dari aku tanak bitau kat fasebook tetibe "terberi tahu" plak kat fasebook.

~x dpt fasebook, kau nak cite kat blog plak eyhh?? kena wat private plak ar blog ne plak an?? skali twitter baik ko padam teross kan. ngekk la kau neh. the thing is, control urself!! be rational sikit. x yah nak sememe sngatlah. sikit2 nak citer. cukuplah Allah yg mendegar. setiap kali kau menangis. kau dah ada kawan yg mendengar. biarpun kawan kau tu jaoh still they are best listener rite.

~cha cakap ak ne sarkatik. yup, i am. bile ak ley saba ak akan saba. then bile dah smpi limit. sekali bisa yg keluar dari mulut ak. x men dah madu ke hape ke. memang strett kene jantung kau. memang sentap abes ayat aku. for those yg kenal aku, memang x sentap dah. tahu ayat aku cane. bile kat tempat baru, ak still camtu kan. series, ak kecewa ngan mulut ak. kawan baru x same ngan kawan lame. i'm the one who should change!!

~hosmate ak ckp, blog ak x macam ak. sape ak n ape yang ak tulis x same. hipokrit kan. the truth is, ak x tulis mende x penting. x hadap ak nak tulis sal probs ak coz tadek sape nak bace kan. Thus, blog ak bukan diari ak. Jadah nak tulis mende personal kan. and, ak x kan aib kan sesiapa kat blog ak. masalah xselesai pon. be matured lah. ade masalah citer kat blog. nape ko x gi direct setel ngan org tuh??.ape kes, cakap je lebih, buat x pon kan. x yh nak cakap belakang lah. it make problem worsen ok!!


*dok ulang video yg same...datanglah TENAGA POSITIFF!!! datanglah kamoo kepadaku....!!! (tarik nafas, dan lepas)...datanglahhh kamooo TENAGA POSITIF....(tarik nafas, dan lepas).....fuuuu~~

bile rabu je jadi bisu erkkk??




*High Blood Pressure = Stresss = Fail = X ley Jadi Pemurah*

~Sekian~

jejariku yang tak runcing pon


~aku gagahkan diri untuk tulis blog neh. padahal malas gle. jiwaaa kacauuu!!! tapi x pe. sebab member ak nak tgk ngat. khas tok kak ude!! makaseh sebab menaikan semagat ghairahhku yg memuncak neh. wakakaka...

kepada nama2 di atas sila tuntut barang anda pada kak ude ok!!
~yg neh hasil aku yang first skali.  x taw la nak letak name ape. penanda buku kot. x pon keychain. aku buat main bantaiii je. tapi lawa kan.(puji diri pulakkkk). ini semua gara2 nak tolong kak ude siapkan tempahan felt dye lah. tgk dah terjebakkkk.
starter kit felt aku beli online!! festime uh...

~disebabkan tangan dah cram pegang pen n buku je. datang balik dah mengade2 dye nak pegang jarum balik. hambikkkk kau aku beli menatang felt neh. konon nak release tensen ngan menjahit. sekaliiiii, dgn haku2 tensen nak siapkan felt yg comei2. tapi kan puas aty dpt wat dgn lawanyaaaa. x rugi beli stater kit neh. mmg agak mahal. tapi bila nak mulakan sesuatu mesti nak sume barang ade kan. nak complete set gitu. baru rase bersemagat nak buat. bile dah reti mule lah menjahit x berenti kan. btw, dye ade bg buku tutor. bgi dak2 noob jgn risau. simple je mende neh tahu. boleh beli online dekat sini...


hasil felt yang diajar lam buku tutor...
V
V
V

COMPARE NGAN AKU PUNYE

V
V
V
hasil tangan aku dengan stater kit uh...
~sumpah yang amat, gile tensen nak buat. nak2 yg nama uh. siyesss!!! nak potong uruf kecik2 lawa2. tapi best bile ramai yang puji cantik. wkakaka. mmg mengharapkan pujian kan kauu??. agak2 SUS boleh bagi ijazah x sebab bejaye buat felt dengan jayanya. ekeke. baru buat sikit nak ijazah. bongekk ape ko neh an.  yang bear tuh sonok buat. skang neh aku pk nak buat ape tok budak exchange dari korea. nak kasi ape ar?? onigiri??? bkn jeponn ke natang tuh...


stock kain felt baruu beli...
~disebabkan ade budak dah tempah ngan aku. aku terpikir nak buat bisnes lah. boleh kan?? tapi kat unimas je la kan. nak buat hp strap, keychain n kerongsang yang comei2. yg selalu org pakai ngan shawl uh. letak atas pale uh. tapi kan lebih pada mencari pengalaman n mengasah skill otak aku yang tumpul bab2 kreatif neh.

pemandangan sewaktu besepah
~kire bnyka jugak lah aku dpt tempahan. kire ok lah tok beginner cam aku kan. mulelah menggagau carik mase. aisement tah ke mane plak. wkakakaka. tapi x pe. cabaran!!! ekekeke :P . sape rase nak tempah ngan aku boleh mesej ak lah kan. huahua. tapi yg dekat je ok. kalo kne sampi pos laju aku ley lah. maap ye. aku pon busy jugak. hehehehe

hasil tangan aku tapi bukan kerja aku =,="
 ~ nak dijadikan citer. kak ilah ne hosmate ak. amik fesyen designer. tapi haku plak buat keje dye bakpe?? wakakaka. kak ilah neh satu. nak anta esok mlm ne baru buat kan. kire tolong kak ilah ar neh. blurrr tadok idea kot kak ilah an. mmg burukkk tapi pecayelah ade lagi buruk dari yg neh. dan pecayelah jugak yang lagi cantik dari yang neh.yg neh amik kain tudung. nak sngat kaler ijooo kan. rembat je tudung kan. btw, saiz dye baju anak patung je.

aku memang x reti melukis. titik!!
~skali ngan sketch dye aku lukis kau. hahaha. jgn komen lebih2. aku tampo kang. tahu lah buruk kan. titik. kadang2 aku terpikir. menyesal gop masok matrik. kalo x, x de lak aku sesat masok bidang skng ne an. iyeee, ak minat, suke, addict menjahit. tapi disebakan ak lepasan matrik. mase isi borang upu ak x leh isi bidang designer neh. kire dua bidang yang berbeza. x de nye bidang jahit menjahit tok budak matrik ok. sume bidang pegang pen buku segala. bukan jarum benang segala. tapi kan ble pk balik....


Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui.
(2:216)  

~buat kawan, maaf sngat2 sebab bnyak meyusahkan kau. aku dah bnyk menyusahkan kau. aku rasa ko pon dah meyampah dengan perangai aku. aku x salahkan kau. sebab semua salahkan aku. aku yang memilih jalan yang teruk ini. aku yang lemah dengan dugaaan. kadang2 aku pun marah dengan diri sendiri. sekarang aku hanya mampu pasrah yang buta. kerana aku dah penat. penat yang menipu diri sendiri. tapi terima kasih kerana sentiasa ada meskipun pada zahirnya.

~SEGMEN ENTRI PERTAMA AKU BERBLOG~


Assalamualaikum semua...>,<

CARA2 NAK JOIN SEGMEN

1. Tempek benner segmen kat atas tuhh dan LINK kan ke entri nih

2. Bubuh tajuk entri " SEGMEN ENTRI PERTAMA AKU BERBLOG "

3. Korang cite laa sikit sejarah mcm mana korang boleh start berblog nih..

4. buat satu link ke ENTRI PERTAMA korang dalam entri segmen korang supaya kawan2 korang dapat lihat entri pertama korang kan...(Sila tengok cara nak cari entri pertama kat bawah )

5. last sekali, ajak/promot lerr kawan2 korang join segmen nih supaya kita dapat berkongsi pengalaman dengan semua orang... (buat satu link untuk ke entri nih )

6. jangan lupa tinggalkan url entri segmen korang kat ruangan komen entri nih yerr..


Ini dia cerita haku.....
sila tembak lelaju pada sasaran di atas!!!


assalamualikum.....
pertama kali menulis. x tw nk tulis pe. sekadar luahan aty. ari pertamaku di kemas maran. belajar menjahit. mengisi masa lapang sblm result spm. bnyk aku tgk. menaiki bas dari rumah ku ke maran. bas seri jengka dgn tambng rm3.20. berjumpa dengan rakan baru. aku cuba mesrakan diri. kerana aku yakin ukhuwah ini dibina atas nama Allah. sekarang baru aku di uji dengan prinsip ku sndiri. prinsip sbg seorang muslimah. mencari tempat untuk solat zohor. agk sukar. berjalan di bumi Allah ini membuatkan aku sedar kerdil ny aku. senang air mata ini jatuh kerana Allah. memikirkan mati yg tidak tahu bila. mendengar cermah pon begitu. ada ckp aku terlalu sentimental. tapi aku tahu siap aku....
*moga hati ini cekal menghadapi hidup ini :)


~inilah entry petame aku.....noob gle kan aku. ayat skema2 lagi. cube compare ngan entry aku skang. gila jauh beza kan. nampk je keleseran mulut yang semakin meberangsangkan =,="

History Itu Sejarah
~tanggal 1/11/2010. aku tulis entry petame. sila ucapkan tahniah sume!! hahaha. ade akaun dah lame. tapi tulisnye lepas spm. aku duduk asrama. mmg noob lah nak buat segala mende internet neh. bila dah habis spm mmg bosan gila kan. hambikkk kau. mase tuh nak fwenster, facebook, blog segala, tumblr lg. mase neh aku menggodam dunia internet...huahua. siyes blog neh bnyk buat aku menangis dari ketawa. bnyk aku blaja idop melalui blog. aku baik dan gaduh dgn manusia kerana blog ne jugak (tahan nagessss!!). pape pon, i'm still sumeone that learn to sumeone better inside n outside. aminnnn...^,^

~nak tag cik nadia....sebab dia bnyk support aku bile blogging n my problem...thankss fwenn :))

p/s: tambang bas uh da nek sengget jadik 4.20 kauuu!!! tersedak aku bile nak gi maran kau =,="