jejariku yang tak runcing pon


~aku gagahkan diri untuk tulis blog neh. padahal malas gle. jiwaaa kacauuu!!! tapi x pe. sebab member ak nak tgk ngat. khas tok kak ude!! makaseh sebab menaikan semagat ghairahhku yg memuncak neh. wakakaka...

kepada nama2 di atas sila tuntut barang anda pada kak ude ok!!
~yg neh hasil aku yang first skali.  x taw la nak letak name ape. penanda buku kot. x pon keychain. aku buat main bantaiii je. tapi lawa kan.(puji diri pulakkkk). ini semua gara2 nak tolong kak ude siapkan tempahan felt dye lah. tgk dah terjebakkkk.
starter kit felt aku beli online!! festime uh...

~disebabkan tangan dah cram pegang pen n buku je. datang balik dah mengade2 dye nak pegang jarum balik. hambikkkk kau aku beli menatang felt neh. konon nak release tensen ngan menjahit. sekaliiiii, dgn haku2 tensen nak siapkan felt yg comei2. tapi kan puas aty dpt wat dgn lawanyaaaa. x rugi beli stater kit neh. mmg agak mahal. tapi bila nak mulakan sesuatu mesti nak sume barang ade kan. nak complete set gitu. baru rase bersemagat nak buat. bile dah reti mule lah menjahit x berenti kan. btw, dye ade bg buku tutor. bgi dak2 noob jgn risau. simple je mende neh tahu. boleh beli online dekat sini...


hasil felt yang diajar lam buku tutor...
V
V
V

COMPARE NGAN AKU PUNYE

V
V
V
hasil tangan aku dengan stater kit uh...
~sumpah yang amat, gile tensen nak buat. nak2 yg nama uh. siyesss!!! nak potong uruf kecik2 lawa2. tapi best bile ramai yang puji cantik. wkakaka. mmg mengharapkan pujian kan kauu??. agak2 SUS boleh bagi ijazah x sebab bejaye buat felt dengan jayanya. ekeke. baru buat sikit nak ijazah. bongekk ape ko neh an.  yang bear tuh sonok buat. skang neh aku pk nak buat ape tok budak exchange dari korea. nak kasi ape ar?? onigiri??? bkn jeponn ke natang tuh...


stock kain felt baruu beli...
~disebabkan ade budak dah tempah ngan aku. aku terpikir nak buat bisnes lah. boleh kan?? tapi kat unimas je la kan. nak buat hp strap, keychain n kerongsang yang comei2. yg selalu org pakai ngan shawl uh. letak atas pale uh. tapi kan lebih pada mencari pengalaman n mengasah skill otak aku yang tumpul bab2 kreatif neh.

pemandangan sewaktu besepah
~kire bnyka jugak lah aku dpt tempahan. kire ok lah tok beginner cam aku kan. mulelah menggagau carik mase. aisement tah ke mane plak. wkakakaka. tapi x pe. cabaran!!! ekekeke :P . sape rase nak tempah ngan aku boleh mesej ak lah kan. huahua. tapi yg dekat je ok. kalo kne sampi pos laju aku ley lah. maap ye. aku pon busy jugak. hehehehe

hasil tangan aku tapi bukan kerja aku =,="
 ~ nak dijadikan citer. kak ilah ne hosmate ak. amik fesyen designer. tapi haku plak buat keje dye bakpe?? wakakaka. kak ilah neh satu. nak anta esok mlm ne baru buat kan. kire tolong kak ilah ar neh. blurrr tadok idea kot kak ilah an. mmg burukkk tapi pecayelah ade lagi buruk dari yg neh. dan pecayelah jugak yang lagi cantik dari yang neh.yg neh amik kain tudung. nak sngat kaler ijooo kan. rembat je tudung kan. btw, saiz dye baju anak patung je.

aku memang x reti melukis. titik!!
~skali ngan sketch dye aku lukis kau. hahaha. jgn komen lebih2. aku tampo kang. tahu lah buruk kan. titik. kadang2 aku terpikir. menyesal gop masok matrik. kalo x, x de lak aku sesat masok bidang skng ne an. iyeee, ak minat, suke, addict menjahit. tapi disebakan ak lepasan matrik. mase isi borang upu ak x leh isi bidang designer neh. kire dua bidang yang berbeza. x de nye bidang jahit menjahit tok budak matrik ok. sume bidang pegang pen buku segala. bukan jarum benang segala. tapi kan ble pk balik....


Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui.
(2:216)  

~buat kawan, maaf sngat2 sebab bnyak meyusahkan kau. aku dah bnyk menyusahkan kau. aku rasa ko pon dah meyampah dengan perangai aku. aku x salahkan kau. sebab semua salahkan aku. aku yang memilih jalan yang teruk ini. aku yang lemah dengan dugaaan. kadang2 aku pun marah dengan diri sendiri. sekarang aku hanya mampu pasrah yang buta. kerana aku dah penat. penat yang menipu diri sendiri. tapi terima kasih kerana sentiasa ada meskipun pada zahirnya.

Ulasan

  1. Alalalalaaa comelnye mende2 tu... Ishh akak tidak kesanggupan rasanya nak teliti gitu... Tihehe ;p

    BalasPadam
  2. heehehe...dah hobi kak...rumit2 pon sanggop :)

    BalasPadam
  3. hai.... comelnye.....
    saya pon belajar felt craft dari sus....
    best dok ngadap bende tu

    BalasPadam

Catat Ulasan

Leave Your Comment

Catatan popular daripada blog ini

hidup mesti kreatif!

ayat sentap, cinta & makan dalam

self-destruction