Catatan

Tunjukkan catatan dari Disember, 2011

boleh x nak buat sabtu tanpa kata?

Imej
~hari ini bukan hari lahir sayalah encik hotmail~ lambat lagi kot....rase nak tumbuk ke skrin tgk kek besday tuh

kawan

Imej
nak bercerita lagi dan lagi. aku ada seorang kawan. actually dua. tapi salah seorang dari kawan aku neh selalu dengan aku. dia sangat baik. lagi baik dari aku. biarpun penampilan dia biasa2 je. tapi dari apa yang kita nampak surface dia memang baik. soal hati bukan urusan aku la kan. tapi at least apa yang dia buat akan baik jika hatinya baik kan. so conclusion nya, dia memang baik. aku selalau discuss banyk mende dengan dia. kadang2 idea dan pemikiran dia out of box. seseatu yang kita x jangka. selalu kami cakap pasal dunia. i mean bukan la sesuatu yang lagha kan. about people, bulatan gembira, awan kat sarawak, about agama dan  bnayk. Alhamdulillah, kalau Allah nak kita jadi baik Dia akan hantar sesuatu yang baik untuk kita. and, i got this fren.
kami selalu cakap pasal agama dan manusia. cuba melihat sesuatu secara menyeluruh. kami selalu cerita pasal orang sekeliling kami. tapi x pernah mention nama orang itu. aku pun x pernah tahu dia cerita pasal siapa. kalu aku ter"tahu&quo…

Contest Header PalingAwesome by Iffah & Yana

Imej
~ arap2 menag!!! kuikui >,<

오빠 미안.....

Imej
~to oppa...
          msg semalam sngt sentap aku ok. buat aku rase brsalah kat oppa. oppa carikk aku macam nak rak tapi aku??? aishhhh....=,=". macam orang nak kawan dengan aku tapi aku tak nak kawan ngan orang tu. jahat nya aku...jahat kan aku
          ok aku tahu salah aku. tapi ada sebab. sori buat oppa risau. sori x balas msg. sori sebab da lama x contact oppa. agak busy. study week. walaupun x busy still aku x contact oppa. ada reason. sori again buat oppa camtu. erkkkk...nak cakap ape lagi ehh. aku bukan jenis carik oppa bila perlu. bila susah je baru carik oppa. bukan!!. tapi aku rasa bia lah ape yang penting je. tahu ape yang perlu dan tidak.aku dah bnyk ukhti untuk bercakap. mungkin. oppa dah kehilngan aku yang dulu. again and again. sori. 
          tenkiu oppa... coz always there for me once. hehehehe. ayat oppa memang sentap, gedikk tapi itu oppa yang sebenrnya. oppa yang buat aku gembira, sengal, annoying. nasihat oppa memang da best. tapi kite still kawan lagi ok. pa…

pathetic day....

Imej
~last tempahan. sangat berusaha ye. lepas ne stadi molek ye jannah....





~disamping kita menjahit felt ne sume, kite tgk movie ye...abes sume cite neh aku tgk....#,#...(berpinar mate tgk jarum n skrin lappy)




~boleh solat subuh, kemas bilik, tido...kelas kul 11..tolong kejutkan saya ok..


bacalah kalau sanggup kan...

Imej
Saya memang cukup kagum ok...~aku mmg kagum n tabikk gila kat perempuan yg pakaian dia sngtlah semat, kemas, comeii, ngan mekaup segala bagai. cun ar bak kate lelaki idong belang kan. TETAPI!!! sekali kau tgk bilik dia macam hampess. budak laki lagi senonoh. sepanjang2 aku idop la kan. gila banyak aku jumpe org spesis gini. bukan lah nak ckap aku neh cukup rajen orang nya. tapi at least tahulah mane kotor dan bersih nya. tak de lah nak lepekkk tuala gitu je. kat skola menengah, ade je budak gtu. nak2 junior yg baru nak blaja idop berdikari. adatlah bagi senior yg kena ajar junior2 neh basuh baju ngan tangan segala. lagi2 nak hadap yang homesick. adatlah memule kan. tapi aku ingat lagi masa ostel dulu. pepagi kena check bilik. yg check nya pengawas2 lah. kalau prngawas2 buat mood kejam lagilah. baling je mende yg x kemas ke bawh. aku tingkat 3 dulu. hahhhh kau!. rasekan lah. sume dipaksa jadik pembersih kau. kuar form 5 ade jugaklah yang melekat pembersihnya. dan ade juga yang hampes..…

SEGMEN | Saya , Blog Pelajar IPTA 2011

Imej
\
~jommm!!! ade keje tambahkan keje :P









i - Nyatakan mengapa korang ambik jurusan tuh ? Rasa menyesal tak ?~fes op all....ak amik KAJIAN HUBUNGAN INDUSTRI DAN PERBURUHAN, FAKULTI SAINS SOSIAL.....(nama program yg sngt pelik dan panjang...puahh nak bagi org paham dan ingat)..... DI SINI...

~WAHHH...bangge ase nak tepek u aku kat sini..wakakaka >,<
~sebab apa?? sebab aku mintak..hahaha..ak mintak program lain tapi under fakulti yg sama...tapi dapat program yang neh...huahua...dapat jugak kan...bersyukorrr la kan...aku dapat blaja...kalau x kawen dah kot..:P
~menyesal?? owhhh snappp!!! manusia mmg susah nak bersyukor an. tapi bagi aku alhamdulillah...asek dok hadap bidang SAINS TULEN dari form 4...otak pon dah beku...aku decide nak amik SAINS SOSIAL..jauh bezakan dua bidang tuh...kehidupan di matrik banyak mambantu aku mengenali siapa aku. terima hakikat manusia ada kekurangan dan kelebihan masing2. banyak orag cakap "ruginya awak dah amik sains tulen tapi amik bidang sains sosial, …

no title, no sleeping, no idea, no whatt??

Imej
~tgk jam pukul 3.49 pagi...ulang suara..pagi ok!! tido siang...malam cerohhh je mata kan =,-". bejaye abeskan cite Boys Over Flower. x yah nak ucapkan tahniah la. tiada yang patut dibanggakan pon. kalau dapat mata empat rata baru nak ucapkan tahniah. x pun kalau aku dah tidur dalam kuliah. yg neh kena bagi hadiah sekali lah. ok stopppp...=.+"
~ to fyra, sian awak carik saya ye. saya da ilangkan diri dari facebook kan. rindu kat saya eyh. sori la awak, saya ada masalah saya sendiri. i can,t be there for u dear. tapi x pe, blog ne x kan ilang. InsyaAllah, saya x kan private blog neh. carik saya kat sini je ok. no saya pakai celcom la, yg neh x kan saya ilangkan. yg hot;ink uh ade je tapi macam x de. malas nak bukak.buat hiasan. kat facebook banyak menyakitkan hati saya. jadi saya nak hilangkan ingatan yang meyakitkan itu....bolehhh???
~skill ade keje tapi menambahkan kerja yang tak berfaedah....

~bolg ak berat macam tuan dye...buruk pon macam tuan dye...sila test kat sini kalau …

memang blog tempat nak luahkan perasaan kan?

Imej
~totally lost!! lost in emotion...seriesly. marah, sedih. geram, tensen, benci...semua ada. totally negative thking rite now. rase nak pegi kat jalan tar pastu GESER muke kat jalan tar. mungkin seronokkk kan....
~bila fikir balik. aku ne jenis lembik. datang je dugaan sikit. dah nak melalak. bukan jenis nak melalak depan org. balik bilik. masok selimut. baru nak melalak. x pon lam shower. dan jangan lupe masa solat. pulak tu lame kau. mau smpai lebam mate. saket pale. lately, ak ne bermasalah jiwa sikit. perghhhh....rase triple dem taw??
~banyak mende jadi. rase nak luahkan kat fasebook je. then. bile ak pk balik. penting ke?? perlu ke nak bgi taw kat sume org yg ko ade masalah?? macam ko sorang je ade masalah kat dunia ne kan. dapat selesaikan maslah ke?? mati ke kalau x tulis kat fasebook?? x cukup ke Allah yg dengar maslah kau?? x cukup kuat ke kau nak bitau kat sume org smpi mengharapkan org tulis komen "saba eyh" and simpati?? thennn...ak decide nak deactive fasebook. kan…

bile rabu je jadi bisu erkkk??

Imej
*High Blood Pressure = Stresss = Fail = X ley Jadi Pemurah*
~Sekian~

jejariku yang tak runcing pon

Imej
~aku gagahkan diri untuk tulis blog neh. padahal malas gle. jiwaaa kacauuu!!! tapi x pe. sebab member ak nak tgk ngat. khas tok kak ude!! makaseh sebab menaikan semagat ghairahhku yg memuncak neh. wakakaka...
~yg neh hasil aku yang first skali.  x taw la nak letak name ape. penanda buku kot. x pon keychain. aku buat main bantaiii je. tapi lawa kan.(puji diri pulakkkk). ini semua gara2 nak tolong kak ude siapkan tempahan felt dye lah. tgk dah terjebakkkk.

~disebabkan tangan dah cram pegang pen n buku je. datang balik dah mengade2 dye nak pegang jarum balik. hambikkkk kau aku beli menatang felt neh. konon nak release tensen ngan menjahit. sekaliiiii, dgn haku2 tensen nak siapkan felt yg comei2. tapi kan puas aty dpt wat dgn lawanyaaaa. x rugi beli stater kit neh. mmg agak mahal. tapi bila nak mulakan sesuatu mesti nak sume barang ade kan. nak complete set gitu. baru rase bersemagat nak buat. bile dah reti mule lah menjahit x berenti kan. btw, dye ade bg buku tutor. bgi dak2 noob jgn risa…