chill je la kan



~hye peepsss!! i'm homeee!!! seriouslyy, at my room with my brother yg x reti2 bahawasanya yang dia laki tapi gatal nak tido ngan kakak dia. ok dia kata rindu kat kakak yg selalu cerita kisah nabi sebelum tidur kat dia. akuuuu.....garu2 pale dah habis modal nk cerita kisah nabi apa lagi...=="


barang masuk storrr!!! ini kira normal ada barang sebnyk ini okiee...

ini barang org lain aku kena masukkan dalam storrr

~sume barang dalam storrr adalah sebnyk 11 barang dengan bayaran sebanyk rm19. kauuuu ada??? org cakp aku terlalu baik hati, senang dimanipulasikan, senang diambil kesempatan. org kata. tapi yg akuuu ini rasa. we are what we think. kita rasa org ambil kesempatan, makanya kita akan bertindak seperti org yg diambil kesempatan. tak ikhlas nak tolong. kalau yang parah sikit tinggal je barang2 tu. lantakkk lah. bukan barang aku pun kan. akuuuu??? cuba mengambil yg baikkkk meskipun rasa itu dipaksa. redhakan lahhhhh wahai hati *tepuk2 dada kuat2*

dapur rumah yg ditingglkan

ruang tamu aku tingglkn bersih tahuu!!! ini malam sebelum aku balik....

~ again n again. org aku cakap aku selalu diambil kesempatan. tipulah kalau cakap aku x rasa papekan. aku juga terasa. tapi bagaimana aku sendiri yg ambil dari semua menda ini...........masih mencari pengertian

 REDHA


ada 2 jenis manusia :

1. orang yang rasa dunia ini ladang kesengsaraan.
2. orang yang rasa dunia ini adalah ladang pahala.

p/s: kadang2 kita x rasa pun kita di ambil kesempatan. sebab kita ada prinsip kita sendiri. biarlah org nak cakap kita senag diambil kesempatan ke apa. sebab prinsip yg kita pegang menentukan bagaimana kita melihat sesuatu perkara tersebut. so, chill la kan :P

musim imtihan...



heyyy peeps :) tadi update blog kedua.... 

~terkaku di pintu ilmu~

idea...
~x leh blah. time2 stuck otak boleh datang idea. time rase nak paksa otak masuk jawapan, idea pulak yang masuk. tahan idea lari kita tulis. kar blakang ketas soklan.kahkahkah. bagusss gila aku kan. lajuuu pulak masukkk an. x sekat2 idea masuk. bhahaha. hantok2 pale =="

masa itu platinum...
~org muda x suka pakai emas sngt walaupun berharga. suka pakai platinum. kahkah. padahal jual x la dpt duit sngt kan. spesis manusia budak baik aku wei. selagi masa x abes selagi uh dok tercongok macam patung lam dewan exam. x pun tido. aku x kan keluar dari dewan exam biarpun aku da lama siap. bagi aku la kan, selagi ada masa selagi uh aku dudk kat situ. idea boleh datang bila2. masa tu la boleh baiki...so x kan keluar ayat macam..."rugi gile aku x dok smpi abes, kalo x idea mesti datang bnyk biarpun last2"..at least aku x menyesal sebab x gunakan masa dgn sebaiknya...

selalu kan jadi....

tangan mendagu,
mata terlayu,
suasana sayu,
manusia berpusu.
~kta dok termenung, tangan mendagu. kejap2 urut dahi yg konon2 sakit padahal tak. mata dah mengantuk sebab stadi last minit semalam. x cukup tido. senyap je dewan exam yg mendorong untuk tido. jatuh pensel semua pandang. gilaaa sunyi kan. cengkerik kalo ade pon tanak berbunyik. pastu gila bnyk manusia yang jeluar awal. kalo ketas yg senang abes je 30 minit pertama, tinggal 2 3 kerat je dalam uh termasuk aku. org keluar2 pun masih sunyi. gilaa pelikk kan....bunyi kasut je...

otak kaku,
terhenti ilmu,
idea disapu,
hati tersendu.

~tinggal kita yg x berapa nak otak cergas terkial2 nak jawab soklan. stuck otak. kadang2 kita tahu jawapan tapi x tahu nak tulis macam mana. perghhh. gila awful rasa masa tuh. kadang2 kita ingat dah baca tapi bila nak jawab kosong!!. rasa nak terjun bagunan je masa tuh. macam ada vacum datang mana yg sedut mende kita baca an. kadang2 kita sangat gigih nak ingat balik mende ape yg kita hafal tapi yang ingat makan kat kafe dan perut berbunyi....aigooooo =="

dipaksa menderu,
terlekat disitu,
akal sebu,
jiwa terkaku.

~dipaksa2 juga ingat sebab kita dah target nak lulus. sebab kita tahu carry marks kita ciput je kan. tapi masaaaa tuh STUCKKK!!! mulalah macam2 ekspresi muka yg pelik2 keluar. nak pandang depan, lecture pandang. nak tunduk lecture datang kejutkan, padahal x tido pon. nak hantok2 pale kang ade masuk ospital bahagia. nak pandang kiri kan kang x pasal kena ambil ketas exam kang.....saat kritikal betul dalam dwn exam an...

dibiarkan berlalu,
membebaskan kalbu,
dikerah termampu,
jawapan palsu

~last2 buat muka redha gila. yang kta tahu kita x baca bnyk sngt. nak perah otak buat apa sebab kita x masukkan bnyk menda dalam otak kan. hahaha. redha gila supaya kita x jadi gila fikir jawapan betul. yang penting jawab kan. huahua. last punya option HENTAM!!! TEMBAK!!!!. kasi bnyk punya peluru kita simpan dan tembak kertas jawapan smpi berlubang. kadang2 kita bijak sikit guna "deria rasa ke6". ok la kan dari x jawab kan...

membengkak di ulu,
terobek seribu,
ingkar meniru,
tersenyum bisu

~kecewa pun adakan masa tuh. nak menyesal dah x guna. huahua. rsa macam nak putar balik masa kan. sampi ada yang terdetik nak meniru lah. nak curi2 tengok la. ada yang kuat semngt x main la tiru2. apa barang. mmg la kadang2 x kantoi ngan lecture kan. tapi kita tahu kita akan kantoi dgn Dia kan. last kita menyegih je. duduk kat situ smbil tunggu habis masa. dah melayang otak ke tempat lain. dah fikir lepas ni nak balik rumah la ape lah...nak balik kampung....

satu wajah terlakar di sebalik kertas soalan....*facepalm*

tetapi....
~bila dah tua nati mula la terkenang kesengsaaan zaman muda2 nak jawab exam.pastu gelak sensorang. gelak kat diri sendri. wakakaka. pastu cakap kat diri sendri..."itulah yang bestnya stadi last minit"...kahkahkah.... :D



p/s: bnyk lagi exam x habissss,  jom stadi..last minit...huahua :P


orang yang kata...



buat kesekian kali nya...aku ada blog lagi satu..kahkah...x de keje tambah keje an...wkakaka

~org kata aku boleh jadik kaunselor~
hoyeahhhh!!! jadik kaunselor cinta. jadik kaunselor masalah. pendengar yg bagus. kahkah. puji diri sendiri. dulu aku penah bercita2 nak jadik kaunselor. tapi ape kan daya. rezeki x ke situ. kelakar kan. bila tang nak nasihat org. kasi advice kaw2 punya. alih2 bila diri sendiri ade maslah. ape pon x boleh =="

~org kata aku patut jadi fasion designer~
yeahhh!!! menjahit is my passion. yeee, aku suka menjahit. snagt suka. aku blaja jahit baju masa abes spm. smapi skang aku buat bisnes dengn skill menjahit aku. dah terpikir dah raye neh nak tambah manik smpi x leh angkat lengan baju. kasi berat. aku selalu tolong budak fasion designer untuk kerja diaorg. kalau x pegang jarum seminggu rasa macam gatal je tangan.

~org kata aku patut jadik komputer programmer~
woahhhhh!!! yeppp. aku suka komputer. aku gila internet. assigment laman web aku buat sendiri. nak pecah pale main coding2. aku paksa rela modify blog org. lappy kena virus cari aku. lappy hang cari aku. mujur x buat bisnes lagi ngan skill komputer. mmg lapy aku x canggih mane. lapy turun temurun la katekan. bhahahaha. mujur ade kan. tu pun dah bagai aku test2 

~org kata aku patut jadi orang politik~
clap!! clap!! clap!!. aku suka cakap pasal politikus. aku suka untuk tahu hal semasa. suka untuk aku berfikir. aku suka bercakap. tapi tang tu aku x show depan org. malas. sebab ada yg dah menonjol. yeeee...mmg suka cakap dan ambil tahu. tapi sekadar itu saja. x ambil port nak debat x matang bagai. pemerhati yg aktif. mungkin itu aku kot...bwahaha

~org kata aku patut jadi ustazah~
syabassss mere bheta!!! mungkin sebab aku pakai tudung labuh kan. mungkin aku ada usrah. mungkin aku selalu gi forum. mungkin aku x layan konsert bagai yang pelik2. that not me. x kuasa aku nak layan. yeee, aku juga suka cakap pasal agama. aku suka untuk berbincang hal2 begini. kerana aku bukan jenis terima saja sesuatu hukum.

------------------------------------------

~yang aku pelik nya lah~
kenapa ye?. aku dah belajar sains tulen dari sekolah menegah smpi matrikulasi tapi aku x jatuh cinta pun kat bidang itu. aku belajar sebab nak lulus. padahal yang aku hadap dulu hari2 segala teori fizik, kimia, biologi. x jatuh cinta pun kat bidang itu.....hmmmm

~pernah terfikir tak~
aku belajar skarng neh konfem ke aku akan kerja bidang ne juga. aku bljar sains soSIALskrng, konfem ke aku dpt kerja dalm bidang ne juga??. pada asasnya, aku tak berharap akan dapat kerja dalam bidang ini. kadang2 rezeki kita x sangka2. mungkin aku x dpt kerja bidang ini tapi dapat bukak bisnes sendiri. yang penting, belajar dan belajar. ilmu Allah itu luas kan. 

p/s: mood study week x smapi lagi...wuuuu~~~