musim imtihan...



heyyy peeps :) tadi update blog kedua.... 

~terkaku di pintu ilmu~

idea...
~x leh blah. time2 stuck otak boleh datang idea. time rase nak paksa otak masuk jawapan, idea pulak yang masuk. tahan idea lari kita tulis. kar blakang ketas soklan.kahkahkah. bagusss gila aku kan. lajuuu pulak masukkk an. x sekat2 idea masuk. bhahaha. hantok2 pale =="

masa itu platinum...
~org muda x suka pakai emas sngt walaupun berharga. suka pakai platinum. kahkah. padahal jual x la dpt duit sngt kan. spesis manusia budak baik aku wei. selagi masa x abes selagi uh dok tercongok macam patung lam dewan exam. x pun tido. aku x kan keluar dari dewan exam biarpun aku da lama siap. bagi aku la kan, selagi ada masa selagi uh aku dudk kat situ. idea boleh datang bila2. masa tu la boleh baiki...so x kan keluar ayat macam..."rugi gile aku x dok smpi abes, kalo x idea mesti datang bnyk biarpun last2"..at least aku x menyesal sebab x gunakan masa dgn sebaiknya...

selalu kan jadi....

tangan mendagu,
mata terlayu,
suasana sayu,
manusia berpusu.
~kta dok termenung, tangan mendagu. kejap2 urut dahi yg konon2 sakit padahal tak. mata dah mengantuk sebab stadi last minit semalam. x cukup tido. senyap je dewan exam yg mendorong untuk tido. jatuh pensel semua pandang. gilaaa sunyi kan. cengkerik kalo ade pon tanak berbunyik. pastu gila bnyk manusia yang jeluar awal. kalo ketas yg senang abes je 30 minit pertama, tinggal 2 3 kerat je dalam uh termasuk aku. org keluar2 pun masih sunyi. gilaa pelikk kan....bunyi kasut je...

otak kaku,
terhenti ilmu,
idea disapu,
hati tersendu.

~tinggal kita yg x berapa nak otak cergas terkial2 nak jawab soklan. stuck otak. kadang2 kita tahu jawapan tapi x tahu nak tulis macam mana. perghhh. gila awful rasa masa tuh. kadang2 kita ingat dah baca tapi bila nak jawab kosong!!. rasa nak terjun bagunan je masa tuh. macam ada vacum datang mana yg sedut mende kita baca an. kadang2 kita sangat gigih nak ingat balik mende ape yg kita hafal tapi yang ingat makan kat kafe dan perut berbunyi....aigooooo =="

dipaksa menderu,
terlekat disitu,
akal sebu,
jiwa terkaku.

~dipaksa2 juga ingat sebab kita dah target nak lulus. sebab kita tahu carry marks kita ciput je kan. tapi masaaaa tuh STUCKKK!!! mulalah macam2 ekspresi muka yg pelik2 keluar. nak pandang depan, lecture pandang. nak tunduk lecture datang kejutkan, padahal x tido pon. nak hantok2 pale kang ade masuk ospital bahagia. nak pandang kiri kan kang x pasal kena ambil ketas exam kang.....saat kritikal betul dalam dwn exam an...

dibiarkan berlalu,
membebaskan kalbu,
dikerah termampu,
jawapan palsu

~last2 buat muka redha gila. yang kta tahu kita x baca bnyk sngt. nak perah otak buat apa sebab kita x masukkan bnyk menda dalam otak kan. hahaha. redha gila supaya kita x jadi gila fikir jawapan betul. yang penting jawab kan. huahua. last punya option HENTAM!!! TEMBAK!!!!. kasi bnyk punya peluru kita simpan dan tembak kertas jawapan smpi berlubang. kadang2 kita bijak sikit guna "deria rasa ke6". ok la kan dari x jawab kan...

membengkak di ulu,
terobek seribu,
ingkar meniru,
tersenyum bisu

~kecewa pun adakan masa tuh. nak menyesal dah x guna. huahua. rsa macam nak putar balik masa kan. sampi ada yang terdetik nak meniru lah. nak curi2 tengok la. ada yang kuat semngt x main la tiru2. apa barang. mmg la kadang2 x kantoi ngan lecture kan. tapi kita tahu kita akan kantoi dgn Dia kan. last kita menyegih je. duduk kat situ smbil tunggu habis masa. dah melayang otak ke tempat lain. dah fikir lepas ni nak balik rumah la ape lah...nak balik kampung....

satu wajah terlakar di sebalik kertas soalan....*facepalm*

tetapi....
~bila dah tua nati mula la terkenang kesengsaaan zaman muda2 nak jawab exam.pastu gelak sensorang. gelak kat diri sendri. wakakaka. pastu cakap kat diri sendri..."itulah yang bestnya stadi last minit"...kahkahkah.... :D



p/s: bnyk lagi exam x habissss,  jom stadi..last minit...huahua :P


Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

hidup mesti kreatif!

ayat sentap, cinta & makan dalam

self-destruction