buku dan pakwe baru



this is quick entry....


~ye...aku tahu reading tak lah fun sangat. tapi aku dapat cari fun itu. harap2 korang dapat cari dimana fun itu. bacalah. ilmu ada dimana2....

statistik budaya membaca...

statistik pada 1997 menunjukkan rakyat hanya membaca satu muka surat buku dalam setahun, ia hanya 'meningkat' kepada dua muka surat pada 2002


Siasatan Unit Khas Utusan Malaysia juga mengesahkan kajian profil membaca di Perpustakaan Negara Malaysia (PNM) pada 2005 bahawa rakyat Malaysia hanya membaca dua naskhah buku sepanjang tahun

sumber : utusan malaysia
*facepalm*


“(Wahai Muhammad bacalah) dengan nama Tuhanmu yang menciptakan (sekalian mahkluk), Dia menciptakan manusia dari sebuku darah beku, bacalah dan Tuhanmu yang Maha pemurah, yang mengajar manusia melalui pena dan tulisan, Dia mengajarkan manusia apa yang tidak diketahuinya”. (Al-'Alaq :1-5)

*jangan kita lupa pesan dari-Nya



goodsreads

interesting widget!!! korang join laaaaa!!!. huahua. promote baik punyaaaa. dengan laman web neh. korang boleh....

~tetapkan matlamat bahan bacaan sebnayk mana
~cari buku2 yang nak dibaca
~ review buku2 yg dah dibaca
~share kat kawan2 pasal buku yang best2
~letak widget kat blog pasal buku korang baca.
~cari kawan2 yang suka baca juga
~dan banykkkkkkkk lagi..... ^^,


p/s: saya ada boyfie yang baru....nakal sanagt...nak gigit2 je.....jeng3x....


namanya simsimi

*jom borak2 dengan dia :)

Ulasan

  1. Tula pasai.. orang suka baca cerita yang merapu rapu jer.. yang cerita ilmiah ni mmg x ramai yg suka membaca.. kalau baca pon sbb terpaksa.. nk buat assignment,.. huhu

    BalasPadam

Catat Ulasan

Leave Your Comment

Catatan popular daripada blog ini

hidup mesti kreatif!

ayat sentap, cinta & makan dalam

self-destruction