Catatan

Tunjukkan catatan dari Oktober, 2011

soklan cepumas cik beela...XD

Imej
Assalamualaikum semua....>,<

~ape kabo iman anda?? sihat?? da bagi makanan rohani?? da borak2 dengan iman?? theee XD. aku dah start mengarut sehhhh -,-". ok lah semua. aku telah di tanya soklan oleh cik bella ini. aishhhh. aku nak tulis mende len sbnrya. nak tunaikan janji dengan kawan. pasni aku tulislah. *bella, kalo abng christoper tnye nape x siap tutor ekonomi moden aku jawab ko punye pasal....hahaha. ok aku bergurau saja :P

Let's get settle down.....(baca dgn nada tutor psikologi moden..>,<)

1) What you guys think about jealous in some kind of relationship? Is it good or bad?
~jeles?? cemburu?? for gurl mende biasa. tapi agak2 lah kan. aku pon jeles. tgk timbalan pengerusi SUBUR yang sngt baik, poyo,bijak,caring. depends how we use "kejelesan" tok ape kan. cik beela, jgn jeles sngt ye, x baik untok kesihatan taw. princess jannah (ok aku nak perasan jap), awokkk pon kena blaja untok jeles ok. org len x tido lam kuliah awok boleh tido. awak wajib jele…

bila sedikit nikmat Allah ambil....

Imej
Assalamualaikum semua...
~ececeyh. tibe kan aku. malas nak merapu panjangkan. meh aku cite teros. aku neh manusia bermata empat secara fizikal nya. aku ade dua bijik mate. alhamdulillah. dan aku ade dua cermin mata. alhamdulillah juga. semuanya masih berfungsi secara normal...theee XD ~yg check up neh aku buat 2 mggu lepas. gila naik mendadak. bia la x smapi 300 pon kan. tu pon dah sengsara dah kan. kalah uda yang pakai spek dulu dari aku. aku start pakai spek mase form 5. sebabnya habit aku suke bace buku sebelum tido. bukan pakai lampu bile dok ostel kan. kul 11.30 dah off light kan. bace lah dalam kesamaran cahaya, ecececeyh. nah kau padahnya kan. pakai spek dah. konon2 feeling cam bed time story la kan.

~neh spek aku yang da berkurun mau setahun. eleh setahun pon nak kecoh kan. spek aku sme ngan elly rumate aku kat matrik. konon sesaje nak buat2 silap spek kan. ok fine! elly bukan je senag kena tipu. nak2 dengan aku kan. bekas spek tu aku jumpe kat jay bee. hahaha. selok la eja JB ca…

x yah nak merapu sangtlah kan...

Imej
selamat pagi semua!!
gila hape aku update blog pepagi. ok fine!! hari ini aku jiwa kacau. tapi jiwa kacau aku neh lain sedkit. menjadi gila tetiba. bergelak ketawe sakan tanpa alasan yang kukuh. tadok yang lawak sngat pon. tetibe menjerit x tentu pasal. padahal tadok yang scary sngt pon. tetibe stuck otak. nak bina ayat simple pon x jalan. tetibe tido awal pastu bagon pepagi buto. padahal x penah hayat aku buat camtu kan....

x payah nak merapu sngtlah kan...
~sebenarnya, aku x terringin pon nak tulis blog arini. tadok pape nak share ngan korang kot. TETAPI!!! ada lah kawan aku. dia jadik DOWN!! bukan sindrom dowm ok. aku tarik tinge kang!!. suka aku nak cakap

perempuan ibarat OMBAK, tatkala ada masanya airnya PASANG, dan adakalanya airnya SURUT, apa yang diperlukan hanyalah PENDENGAR yang setia, bukanya PENYELESAIAN....
yedokk mu?? ~aku lah sebagai perempuan lah kan. setuju dua ratus persen denga satement itu. kerana apa?? kerana aku selalu alami. mau kau seminggu sekali. punye lah x ber…

Dan untuk (memenuhi perintah) Tuhanmu, bersabarlah. (74:7)....

Imej
bila aku stress...
aku mampu menangis dimana2 jua. terutamanya masa solat. sujud yang begitu lama. kain telekung yang siap boleh diperah2 hasil air hujan dari celah mata. dalam toilet pon boleh kau. mase nak lelap mate pon boleh. selimut boleh jadi tisu kau. korang boleh??

bila aku stress...
aku mampu menghabiskan topup lime puloh hengget sehari. aku tepon nadia, kak ude, shue, lina, fyra, ina. cha, salwa dan sebaginya. ape yang aku cakap? aku x cakap pon. aku nges je. hahaha. korang boleh??

bila aku stress...
aku mampu habiskan doploh lime hengget untuk makan sahaja dalam sehari. pantang mane2 WAJIB ade makanan dalam beg. harus aku melantak banyk2. korang boleh??

bila aku stress...
aku mampu menyepahkan bilik aku smapi tadok tempat nak berpijak. segala tunggang tebalik. nak carik phone pon tah kemane. korang boleh??

bila aku stress...
aku mampu main game zombie vs plant sampai lappy mati sebab terlalu panas. padahal dok ulang level yang same je. x menag2 pon kan. korang boleh??

bila …

saya sangat jeles dengan awakk!!

Imej
awak!!
saya jeles dengan awak! awak kalau cakap dengan saya awak pandang mata saya. dalam sangt. awak cakap sangat tenag. awak pegang tangan saya. awak peluk saya. saya rasa best sngt. awak buat say rasa tenang. awak sngt loving. masa awak suapkan saya. hahaha

awak!!
saya jeles dengan awak1 sya selalu perhatikan awak. awak selalu bawa al-quran ke mana2. bila masa terluang even nak tggu ceramah mula pon awak still baca. saya jeles dengan awak kerana saya x macam itu. awak rajin tadabur al quran. awak selalu share ngan kami apa yang awak baca.

awak!!
saya jeles dengan awak. sebeb awak sngat pandai. awak selalu fikir dahulu sebelum beri pendapat. awak diam, pastu bukak al quran pastu diam semula. baru awak beri pendapat. awak sngt rasional. awak selalu petik hadis n al-quran sebgai hujah.

awak!!
saya jeles dengan awak!!. awak sngt poyo.hahaha. awak x macam tipikal muslimah. awak selalu gelak2 dengan kawan2. kelakar sngt bila awak buat muka poyo. awak bergurau tapi sngt berpada2. awak suk…

Cabutan Bertuah With CHimoro THe Cute..Cute ke.. ! ! !

Imej
bermulanya kisah aku yang sangat blur. bangun tido. otak ting tong. hadap lappy. teros bukak blog. ape jadahnya aku neh kan. then, tetibe cik aya gatal tangan aku tag aku kat kontest neh. ok!! jom ikhlas kan aty menjoin...huahaua. bagi lah saya topup uh kerana saya desperate duet. wakakaka. sila tampo diri sendiri bila baca statement neh. harhar. asal aku bnyk gelak ar?? kang esok mule ar nages kan....=,="

meh saya nak tag

cik fyra
inaheieina
cik nady

bertukar!!!
~saya x reti nak buat ayat puitis cik chimoro. saya reti buat ayat pasar je. so jangan marah saya kerana x berjaya membodek cik chimoro. hehehe. sya join sebab saje2 je. tapi kalo ade rezeki tape kan. hikhik >,<. whatever it is nice to meet u dear...:)



awak, saya, kamu, kita, dia, engkau..lagi???

Imej
assalamualaikum semua!!! hehehe....hoihoi....versi ganas sikit. hahaha. ok fine. sila geserkan muke anda ke jalan tar kerana terlalu mengarut. aihhhh. tibe nak mengeluh sebentar bersama kit kat. hahaha. tadelah. biasalah manusia kan haruslah penat kan. tak kan selalu bersemgatkan kan?. ade jugak time down kan. hahaha.

dah lama x membebel kat blog kan. sibuk sngt!! padahal kau mebute je lebih. sibuk ape lah sngtkan. harhar. ok fine meh nak cerita sikit la kan. ape la dah jadi kat aku. tayah nak hapal sngat cite aku ne kan. tak masok mane2 exam pon. x ley nak buat pointer PNGK pon kan. sila pangkah browser anda jika saya dah telalu mengarut...

story the mory....
dah le adapt ngan enviroment kat sini. tapi subuh dye awal sngt lah. sila tampo diri sendiri sebab megeluh pasal solat la kan. tape2 korang ade subuh awal kul 5?? tadek kan. hahaha. ok! satu lagi kenyatan yang x logik. isyak kul 7.45 mlm. awal!! boleh start wat kje awal. kalau dulu kul 9 baru ley start keje. ade jugak hikmah awa…

new picture....

Imej
Tuhan betapa aku malu
Atas semua yang Kau beri Padahal diriku terlalu sering membuatMU kecewa
Entah mungkin karna ku terlena Sementara Engkau beri aku kesempatan berulang kali
Agar aku kembali
Dalam fitrahku sebagai manusia Untuk menghambakanMU
Betapa tak ada apa-apanya aku dihadapanMU Reff: Aku ingin mencintaiMU setulusnya, Sebenar-benar aku cinta
Dalam do`a Dalam ucapan Dalam setiap langkahku
Aku ingin mendekatiMU selamanya
Sehina apapun diriku
Kuberharap untuk bertemu denganMU ya Rabbi