Travelog Ramadan

again n again. bila saat terakhir sebelum nak masuk universiti. mmg di bantai habis2an nak berblog segala kan. hehehe. Ramadhan smpi ke penghujung. aku?? aku tahu sendiri...huahua...

Cerita Hikayat Aku....
~sebelum ni aku ada ckp nak buku travelog ramadhan kan. siyess aku teringin smpi tulis kat blog. keciwa mase tuh sebab carik almost sume kedai. aku x jumpe. try beli online, tapi tahu pulakkan aku nak beli online. bank in segala kan. sekali kau penulis buku tersebut iaitu En. Syahrul Nizam komen blog aku. eksaited doploh empat saat tgk beliau komen....^,^


rase nak terbang doploh empat saat...hehe

~skodeng punya skodeng. rupanya beliau lecture kat UNIMAS. owh tidak!! eksaited boleh jumpa beliau. sebab saya akan blaja kat sane nanty. hehehe. tape En. Syahrul nanti ada kesempatan teringin nak jumpa...hehehe :). meskipun dah bnyk buku beliau tulis tapi ini first buku beliau saya baca. tape2 esok2 kita carik buku beliau yang lain pulak...


nampak x beliau adalah lecture kat UNIMAS...!!

~aku jumpa buku ne kat Norfa Bookstore kat kuantan. ak tanya lah pasal buku neh kat akak kedai tuh. then, dia cakap dah abis. luluh keciwa jantung ku. tiba2 kawan akak tuh cakap ade satu lagi. tibe sengih sampi telinga. dia amik stock last kat blakang. hahaha. nasib aku kaver nak melompat2 kan. huahuahua. aka kedai tu cakap "buku last ne memang tggu adik datang amik". gelak sekejap ak denga. aku percaya setiap kali aku beli buku aku cakap " Ya Allah, apa aku baca itulah aku. kau tunjukkanlah buku yang baik agar aku menjadi hambaMu yang baik". begitu juga kalau aku nak pinjam buku. doa ku agar tidak tersalah membaca buku...


gamba yg gelap sikit...ambik ngan webcam je....
~aku balik dari bandar dengan ude. kalau naik bas tuh adelah lam 1 jam 30 minit. dah nama bas. kejap2 berenti kan. eksaited punya pasal aku dok membaca dalam bas tuh. dah aku terbiasa membaca biarpon dalam kereta. mula2 agak pening tetapi bila da jadi tabiat. membaca kat mana2 pon x kisahkan. aku jenis membaca laju. bayangkan buku Trilogi Aku Terima Nikahnya yang tebal tuh boleh habiskan dalam seminggu. memang buku ini nipis tapi isinya padat. aku boleh habiskan setengah buku. tu pon aku baca slow2. nak digestkan satu persatu la kan. smpai rumah aku siap2 sume. mlm tuh jugak aku khatamkan buku tu. tersngt best smpi tido lambat....haha

Konklusi...
~buku neh jugak buat aku nages (erkkk...hobi ko kan nages). makes me thing a lot. uolss patot bace. nak aku cerita lebih2 kang jadi lain kan. hahaha. aku petik sedikit ayat dari buku ini...

"Jika saya dapat ber-Facebook sejam sehari, ini bermakna saya dapat membaca 2 juzuk al-Quran setiap hari dengan mudah. Setiap juz memerlukan 30 minit"
(Bab 18: Puasa Facebook, ms : 56)


Ulasan

  1. akhirnya dapat jugak beli buku tu kan.. bagus2 baca buku ilmiah macam tuu.. untungla study unimas.. take care naa.. ;)


    MySuaraBlog: Golongan Apakah Kita?

    BalasPadam
  2. heehhe...alhamdulilah...eksaited..:)
    ~doakan saya ok zwan..

    BalasPadam

Catat Ulasan

Leave Your Comment

Catatan popular daripada blog ini

hidup mesti kreatif!

ayat sentap, cinta & makan dalam

self-destruction