awak. kamu kau diTAG

~aku nak cakap ini segmen ke?? entah. kasi je la name pape. follow this instruction only. jwb soklan kat bwh neh. jwb dengan jujur ok. tanak jawab x marah. tadek cikgu pon nak tanda karangan korang ini hanya sedikit perkongsian kita bersama...muhasabah diri sebentar dari dunia..

1. Bilakah anda dilahirkan mengikut tahun hijrah...

~20 zulhijjah 1412 hijrah...sepuluh ari lepas raya korban. sila bagi hadiah ok...hahaha

2. Apakah maksud nama anda?? nama dalam ic ok...

~Nur : cahaya
~Saidatul : penjaga wanita
~Jannah : syurga
~ cahaya penjaga wanita syurga...nama yg sngat cantik parents aku kasi..



3. Bila anda menagis dengan teruk dan mengapa??

~dah nama hobi aku menagiskan. ari2 aku menagis kalau ikutkan. tapi ada sesuatu yang buat aku meangis macam nak rak. serius aku menangis satu malam. mase org tengah tido aku menagis kerana aku sangat x tahan dngan idop neh. rase putus asa yang keterlampauan. mase tu kat matrik. tapi epas menagis aku ras aku seorang yang baru kot. aku rasa kalaulah aku x menagis masa tu mungkin aku dah bunuh diri kot...nauzubilllahhimnzalikk....


4. Bila anda rasa solat yang paling bermakna??

~dah nama hari2 solatkan. tapi mesty ada satu solat yang buat kita x ley lupa. aku?? mase aku form 5. mase tu nak solat zohor. solat kat surau asrama je. aku sorang. entah rasa yang sngat lain. aku harap boley solat macam tu tiap2 ari. boley je kan...

5. Ceramah agama mana yang paling memberi kesan pada anda??

~aku neh pantang pi ceramah or majlis restu ilmu. majlis x start dah meleleh igos nak nages. tapi ade seorang penceramah aku suka. masa tu kem jati diri kat sekolah. entah ape nama ustad tu. aku x engat. tapi ustad uh cakap kat aku "awak akan jadik seorang yang lebih baik". mungkin simple. tapi mendalam snagt maksud dia.

6. Jika anda di beri satu peluang apa yang anda nak??

~aku nak sangat segumpal daging yang letaknya di dada diberi nama hati yang ikhlas. sesukar mana  pon hidup semua akan senag bila adanya hati beginikan??. aku mintak la dengan siapa pon kan. tade yang dpat beri kan. semuanya bermula dengan diri sendiri.but, pliss!! ade x yang boleh bagi...=,="

7. Jika anda diberi peluang pada siapa anda nak mintak maaf??

~aku neh snagtlah jahat orgnya. terutamnya tang mulut. makk aihh, x ley tapis2 kaver2 langsong. pada semua orang. semua orang yang aku jumpa. tapi ad seorang aku nak mintak maaf. aku nak cakp "aku mintak maaf kerana x boley jadik manusia seperti yang kau harapkan. tapi sentiasa cuba jadi yang terbaik. aku pandang kau dengan kasih syang aku sentiasa pujuk hati aku untk terima kau seadanya. jadi terimlah aku seadanya".

8. Apa yang anda nak katakan pada semua orang disekeliing anda??

~wahai sekelian umat kawan ku, muhehehe. aku nak cakap. aku hanya orang biasa. lebih banyk silap dari betul. lebih bnayk jahat dari baik. lebih bnyak tido dari jaga. lebih bnyak membebel dari menasihati. terimalah aku seadnya. tegurlah aku jika aku salah. maafkan aku jika buat kau kesokk aty. terima kasih sebab sudi terima aku jadi sebahagian hidop korang...lub u al becoz of Allah :)

9. sila letak gamba anda yang paling soleh dan solehah...x kesah la kartun ke ape ke. asal kan itu anda...

agak2 la nak amik kat tandas pon kan... :P
~aku letak yg neh sebab ade enset yg kaver muke aku. hahahaha. tapi enset tu dah mati. huahuahua. 


10. Silalah tag kawan baik anda.. x kisah la berapa bnyk ponn...lagi bnyk lagi bagos...


~ini dia  kawan aku yang aku snagtlah sayang...:)

p/s :x kisah nak letak tajuk ape pon kan pastu letak link kat bawah. aku akan terjah n bace kisah korang pulak. selamat menyambut Ramadhan :)

Ulasan

  1. duduk sarawak nanti jangan jadi orang asli lak hahahahah

    BalasPadam
  2. @hazza

    hahaha...InsyaAllah ingat lagi diri org pahang la :P

    BalasPadam
  3. @H.J

    meh sini saya tag awakk...hihihi :)

    BalasPadam
  4. tq tag erk..nanti nak kena study lu soalan2 tu..hehhehe...nak panggil memori yg dok merata2...nanti krik jawap erk...

    BalasPadam
  5. wah mantap ne, insya-allah, saya join,maw kena selidik soalan ne...hehe

    BalasPadam
  6. jenny opps jannah aku dah reply dah .. pas tue jadi mende ... dapat hadiah ke.. kalau duit lagi bagus hhahahah

    BalasPadam
  7. @muz

    ~thanks for join...ambik masa selidik ye....hihihih :)

    BalasPadam
  8. @hazzaxy

    ~meh aku letak link ko kat sini...nak kena aku buat jugak. hihih. tadek adiah kot. juz sekadar perkongsian. nak adiah datang raye umah aku...hihih

    ~http://hazzaxy.blogspot.com/2011/08/reply-bagi-post-awakkamu-di-tag-ana.html#comments

    BalasPadam
  9. aku dah tag cik aya...
    dia tanak letak link kat sini...
    meh aku letakkan...hihih...korang terjah ye..:)

    http://lantaksaje.blogspot.com/2011/08/tag.html

    BalasPadam
  10. sedapnya name.cahaya penjaga syurga wanita..amin~
    disebalik rusuhan london?

    BalasPadam
  11. tag reply from shue!!

    ~http://shuespace.blogspot.com/2011/08/reply-awak-kamu-kau-ditag.html

    BalasPadam
  12. masaalahnya, i ni bukan kawan u lah?
    oke fine! merajuk,, nama ku tidak ditag/

    BalasPadam
  13. nnt kalo ade mase, akoo wat ye.
    =)
    thanks tag ..hee

    BalasPadam
  14. @fqa abdullah

    aloololo...meh aku tag kau ye syang...tanak majok2 dah...haihhh :P

    BalasPadam
  15. @akoo pae

    tape2...take ur time dear...hihih :)

    BalasPadam
  16. oke done.

    http://sometimeshepisometimessad.blogspot.com/2011/08/segmen-kothaha-awak-kamu-kau-ditag.html

    hehe maaf kalo ade yg tak mjwb soklan..
    =)

    BalasPadam
  17. @akoo pae

    thankss akoo...tadek sape pon nak marah kalo x jawab kan...hihihi :)

    BalasPadam
  18. entry tag from beela..:)

    ~http://nabeelashahira.blogspot.com/2011/08/thanks-for-tag.html

    BalasPadam
  19. @kak ude

    sayang kak ude!!! hihih...meh org letak link ok...

    ~http://nueezzatiadnan.blogspot.com/2011/08/jannah-suruh-masuk-sepmen-beliau.html#comment-form

    BalasPadam
  20. salam..dah jawap soalan2,....
    http://alfiekrik.blogspot.com/2011/08/salam.html

    BalasPadam

Catat Ulasan

Leave Your Comment

Catatan popular daripada blog ini

hidup mesti kreatif!

ayat sentap, cinta & makan dalam

self-destruction