perfectionist...

~serius otak akuh blank yg teramat. penat sesangat dah otak. tiba2 aku dapt kerja baru. modify blog org lain. mula2 aku buat kerja amal je. nak tolong kawan yang blur bab koding2 neh. nak bagi bebudak uh ade mood berblog cam akuh yang selok ni.tiba2 dapt lain tempahan dari kawan lain. tape2 kita bantu bagi mana yg boleh. agak2 cukup bulan aku ley wat nuffang x?? muahaha

back to topik....
~aku nie ada stu penyakit. iaitu cerewet yang x bertempat. perghhhh. kadang aku pon sengal jugak ngan perangai aku. org lain lagi la sengala segala kan

SITUASI 1....
~aku lipat2 baju dalam almari. al-maklumlah perempuan banyak baju kurung nya. kat umah pon pakai baju kurung kot. punyalah muslimah aku neh. muahaha. baju kurung je dalam 35 kot. cerewet x cerewet nya aku. sume hanger mesty kaler same iaitu biru. WAJIB!!. lepastu baju mesty susun ikot kaler. mula2 itam pastu merah pastu biru pastu ijau pastu kuning pastu pink pastu putih. GILA!!. akak aku pon da malas nak amik baju sebab kalau bersepah aku akan marah.

SITUASI 2...
~bertapa pantangnya aku bila adik aku naqiuddin sepahkan baju dia. PANTANG!!. letak la baju merate memang mulut aku berbunyi. sekali aku bunyi tadek nya fulstop. sume nya koma kalau. smpai naqiuddin ckp "ala!, angah asik bebel je. boleh x jangan bebel sekejap. kepala adik dah pening". FINE!! angah tanak masak kat umah lagi kang.(sengal nak merajok)

SITUASI 3...
~dapur umah aku dah macam kawasan larangan. sebab tu tempat aku je. dari sekecik2 bunga cengkih sampai sebesar2 daging aku taw mana letaknya. sangat pantang bila orang lain masak tinggal camtu je dapur x di bersihkan semula. tu pasal kadang aku nak marah bila uda or alaong masak suka tinggal camtu je. lepas makan konfem korang dah malas nak kemas sebab perot dah penohkan.

SITUASI 4...
~aku ada satu habit iaitu suka cium baju bila nak melipat baju. entah seronok kot bau baju baru basuh. muahaha. bukan apa aku taw sngat spesis keluarga aku yang x reti nak beza baju kotor n baju bersih. sape yang tegok aku mmg pelik ar. lagi kalau baju uh letak soflan segala kan. WANGI!!(serius kau mmg jakun)

SITUASI 5...
~ada sekali tu kena buat assigment english, kena buat survey any folio setebal 50 muka surat. gila tu baru isi je x masok references segala. dah nama cerewetkan. reseaches tu sume wat sama2 tang taip uh aku sorang. setiap huruf n spelling error aku kerjakan. member yang lain aku suh buat draf dengan tangan je. tang taip aku sorng weh. bnyk tangan jadik lain plak format folio uh. X SUKA!!. pastu masa nak hantar kne reject sebab ayat x best. masak aku kena taip sekali lagi. gagahkan jua. masa hantar second time uh, memang rase nak menjerit. diterima (dugaan betul masa neh)

SITUASI 6...
~aku nak beli purse kat uptown depan terminal kuantan. jalan ngan member. gila semua kedai aku ronda tiada yang berkenan. last ade satu kedai yang terceruk sikit ak tgk sekali imbas je. BERKENAN!!. tension tak tension nya kawan aku dye bina ayat camni "kalaulah tahu kedai ni tadi,napelah x teros direct je ke sini tadi". FINE!! pasni malas nak shopping ngan kawan.





Ulasan

Catat Ulasan

Leave Your Comment

Catatan popular daripada blog ini

hidup mesti kreatif!

ayat sentap, cinta & makan dalam

self-destruction