entry khas buat cik aya...

~semalam rase cam nak pengsan je. ade pacat dok isap darah aku. tang kat kaki or kat badan aku tak de lah gedik2 nak jerit cam pondan. tapi kat..... kang ade jadi entry x snonoh. dah kenyang bagai kembung dah. tips nak buang pacat ye anak2, amik ubat gigi. selek je sikit. mengiliat2 la jatuh then mati.

Back to topik...
~ku nak tulih mende len. tpi tibe2 cik aya tanye aku kat blog dye an. (yedak aku jannah yg dye kabo...mmg aku ar) nak komen x ley. (sengal x bagi org kutuk kau an...harhar). meh la aku jawab ye sayang. dah la "pakwe" dye tgh nazak!! kalau dah tadek kite carik "pakwe" same nak??

Her Name Is Cik Aya...
~cik aya!! bila kire2 balik aku kenal dia x smpi setahun pon. kat matrik. romate aku punya kawan dan kawan kepada aku punya classmate dan kawan kepada coursemate member aku (sengal doh part neh). tapi tang member laki dye kne pukul ngan selipa ustaz sebab ingat dye tgh dating mmg aku x leh blah ( x suka kalau nak tego cara cam neh). cik aya jgn sedey na, nanty kite melancong ke indon ble ko kat UMS ku kat UNIMAS....harharhar :P (gelak cik aya cam ne ar...bayang)

Tazkirah (lebih dikenali sebagai MEMBEBEL...)
~x salah banyak menagis cik aya. aku pon suka sngat menagis. poyo2 dan sengal2 aku pon, sape taw aku suka nages. ko mmg taw aku suke nages. hari2 ko hadap muke aku dulu. nak jumpe cha, tibe2 bengkak mate kan. ko x banyk tanye ngat pon. sebab ko kenal aku kan. ko ade rase gak sedih. ko tu normal lagi kot dari pengamatan aku. tapi macam cha ckp "sedih x semenstinya nages". tapi kadang2 nages tu perlu untuk mngurangkan rasa yang terbeban...

PEOPLE CRY NOT BECAUSE THEY WEAK BUT THEY CRY BECAUSE THEY TIRED BEING STRONG

~mungkin ko tanak nages sebab masih lagi tabah. dan bangga lah sekiranya ko mmg x menagis hingga masalah tu selesai. tapi x salah pun bila dah menagis. air mata jadik penguat. tapi x yah ar jadik sememe sikit2 mende kecik nak nages. tu gedik! ko pon nyampah kan. harhar (ketawa cik aya lagi). 

Praktis Menangis!!!

Sabda beliau juga, "Tujuh golongan yang akan mendapat naungan dari Allah Swt. pada hari tidak ada naungan kecuali naungan-Nya, diantara mereka itu adalah; seorang laki-laki yang mengingat Allah Swt. dikala sendiri kemudian mengalir deraslah air matanya." (Muttafaq `Alaihi)
Abu Bakar r.a dikenal sebagai seorang sahabat al-bakka`yaitu orang yang sering menangis. Aisyah r.a berkata,"Sesungguhnya Abu Bakar adalah laki-laki yang hatinya lembut, apabila ia membaca al-Qur`an ia selalu menangis."
Dari Abu Umamah Shuday bin `Ajlan al-Bahiliy r.a Nabi Saw. bersabda, "Tidak ada sesuatu yang lebih dicintai Allah dari dua tetesan. Beliau menyebutkan, satu diantaranya adalah tetesan air mata yang keluar karena takut pada Allah Swt." (H.R Tirmidzi)

~setiap amalan berdasarkan niat. nak menagis x salah tapi untuk apa ia ditangisi. bukan mengeluh kerana beratnya ujian tetapi kerana diminta kuatnya iman menghadapi ujian.

p/s : aku harap ko jumpe laki yang ada NUR di wajahnya yg kasi ajo cara release all ur tension,filing and talk...muahaha (gelak jahat aku..sila bayangkan muka aku yang sengal okie)




Ulasan

  1. eehh, curi quotes kau ! haha. btw, dapat manee ?

    BalasPadam
  2. haha. sengal ko.

    amin ! ! ! mintak2 cepat. ak ase nak reput dah nih. lapa pon iye jugak. haha

    BalasPadam
  3. @animas

    bkn hakcipta aku pon quotes uh..hehe. jmpe kat weheartit.com. mendalamkan makne dye...

    BalasPadam
  4. @cik aya

    harhar...ko lg sengal :P
    amin!!! kasilah lelaki yg ada NUR Ya Allah :)
    ~praktis nages cepat dowh!! harhar :P

    BalasPadam
  5. haha. ak nak blaja ceria nih. jgn lah~ hahaha

    BalasPadam
  6. lagi satu. krdt ak xde. internet xyah guna duet ak. jadi, add aku kt skype cik.aya k. hahahha (pndai2 le t)

    BalasPadam
  7. @cik aya

    ~hek awokkk!!! hahaha...esok luse ar add skype ko...harharhar :P

    BalasPadam
  8. sy ngajuk kang. haih, nasib baek nih bukan fb. klu x aku dah fire ko ngan link biru. (tgh selok maen link blue2) harharhar

    BalasPadam
  9. @cik aya

    tgk dye gelak...muahaha...kat blog tadek link biru !!!

    BalasPadam

Catat Ulasan

Leave Your Comment

Catatan popular daripada blog ini

hidup mesti kreatif!

ayat sentap, cinta & makan dalam

self-destruction