parenting...it big deal..!!!

gerammm!!! what to do. aku cube cool down. gi solat. fuh!! mase solat dye buat hal..sabo je la. abes je salam. hahh kau..!! aku gi tutup tb. cabot suis tb. pegi kat dye. amik kau aku bagi sedass kat peha. sape suh nakal. x denga ckp aku kan. hambik kau melalak la satu umah kan. siap mencarut2 lg kat aku. Angah jahat!!. ade aku kesah mase uh?? aku masok bilek sambung bace quran...

abes bce quran..aku plak yang melalak kat sejadah tu. aku pk balik kan. betul ke cara aku?? atau adik aku yang terlalu dimanjakan??tapi ikot aty aku mase tu. aku mmg x penyabar sket. aku hanya nak adik jadi MANUSIA bukan ORANG. kadang2 ak pk, ak nak adik jadi budak baik tapi aku?? x penah nak tunjuk contoh yang baik. kadang2 aku kesal dengan diri sendiri. bagaiman adik aku itulah aku....=_="



aku jage adik aku dari dye kecik lagi. ibu gi smbung blaja. adik lagi biasa dengan aku. bila aku masuk asrama aku da jaoh. da x ley nak observe adik. adik anak bongsu. mmg dye dimanjakan. kadang2 aku nak marah ngan mak aku n pengasuh dye. manjakan kan sngat. ape nak sume bg. rosakla budak tu nanty. sbb aku jadi begini aku penah rasa susah. bila aku besar aku pandai untuk rasional sndiri.


penah tgk cite Nanny 911?? aku suka tgk. pasal parenting. cara menagani anak2 yang nakal. how much i learn to be a mother sbb aku tahu stu hari nanti aku akan jadik ummi gak. aku x nak anak2 aku rasa ape yang aku penah rase dulu. dari segi dunia aku cukup,x kaya sngat, x sampi kebulur. tapi dari satu sudut lain aku rasa kurang sebgai seorang anak. tapi ble aku da besar, aku xnak menda serupa jd kat anak2 aku.

boleh bayang kalau anak anda balik umah dan ckp cmani??


Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

hidup mesti kreatif!

ayat sentap, cinta & makan dalam

self-destruction