sayangggg awakkk sangatttt!!!


~ oyeahhhh...dah lama x bebel. dengarkan ya tuan2 da puan2. kihkih. entah kenapa malam neh aku agak gusarr. ececeyhhh. rasa dari petang td lg pon =,="

I LOVE YOU!!

~taw  x maksud ayat diatas?? saya SAYANGKAN awak. saya CINTAKAN awak. saya  KASIHKAN awak. macam2 persepsi maksud ble translet ke melayu kan. kalau cakap kat berlainan jantina orng akan faham maksud dia saya CINTAKAN awak. bila cakap kat sesame sejenis orang faham saya SAYANGKAN awak. betul x? ambil majoriti la kan. semua akan faham begini kan.


There you're darling! I LOVE YOU!!

~ayat neh pernah diucapkan seorang lecture lelaki kepada seorang pelajar perempuan di dalam kelas. depan mata akuu lagi tu. tetttt!!! tetiba semua gelak. aku salah satu insan yang menggelak macam hantu. dan lecture itu pun buatlah kenyataan seperti ini :

"i'm so sorry. saya selalu akan terkeluar ayat seperti ini. bukan maksud dia saya cintakan awak. saya ada isteri kot. tapi saya nak menyatakan saya menghargai usaha awak. kerana awak sanggup mencuba. kalau kita tengok di malaysia ianya bermakna lain. tapi bila saya belajar oversea dulu. ayat ini selalu digunakan untuk menghargai orang lain"

~nampak?? lain kan budaya. bukan nak cakap " kenapa lah kau nak bandingkan2 budaya malaysia dengan budaya barat?? bangga dengan negara sendiri sudahlah". oyeahhh!! aku x suka guna orang guna ayat ini sebagai "hujah". nmpk x berfikir. memang ada bnyk budaya. belajar je la. tapi bukan semua kena pakai. kena aplikasi.  agama tu yang kena pakai. kena aplikasi. faham?

*pause* -----> aku dah merapu

~aku selalu guna I LOVE YOU. kalau nak buat versi merosakkan bahasa jadi begini I LEBIU. hahaha. dengan kawan2 aku selalu guna. terutama bila selepas berjaya membodek kawan. wakakaka. kejam juga aku kan. tapi dengan kawan pompuan je ok. dengan laki aku jadik batu. kerasss je. aku cakap dengan family aku juga begitu. even dengan adik lelaki aku. mampus lah nak geli dengan akak sendiri pon kan. aku sebut jugak. kalau nak ekstrem sikit siap tambah 'muahhhhhh...muahhhhhh...muahhhhh' kau. berani x aku?? wakaka :P

KENAPA??

~sebab aku percaya. nak menghargai orang bukan hanya dengan perbuatan saja. aku belanje ko makan. aku kasi ko adiah. aku doakan yang terbaik buat kau. memang itu cara nya. tapi cara yang berkesan dengan luahkannya. katakanya supaya orang boleh mendengar. mungkin bagi lelaki susah nak luahkan. kalau sesama lelaki mesti ngat GAY!!. tetapi kalau lelaki ,baik luahkan kat perempuan yg tersayang. tahukan pompuan suke emotional stuff what so ever....

AMARAN KEPADA LELAKI : hanya katakan perkataan begitu pada perempuan yang anda sayang dan halal ok!!. saya tanak dosa free sebab suh cakap kat awkesss anda...lols

*stop* -----> again dah nak merapu

~masalahnya, ada rakan yang tegur aku "jannah!! ko ok x neh?" yeahhh!!! opkosss lah aku ok. ape masalah derrr? "kenape ko suke cakap LEBIU kat orng ar?. ko LES eh?" demmmmyuuu!!! kenyataan yang org selalu salah sangka ingat aku les. tah ke berapa puluh kali dah org cakap begitu. ok finelah. aku mungkin patut belajar....


x semua orang boleh terima LEBIU

~ mungkin aku patut guna, TERIMA KASIH or dalam bahasa yang merosakkan MAKASEH. like that?? nampak formal sgat. bagi aku LEBIU lbih mesra alam sikit kot. lagi rapat. tapi hakikatnya, x semua orang boleh terima. dan ada juga sesetengah kes yg pompuan uh plak syokkk kat aku. ok seram!! x lawak ok. nmpk nya aku kena berusaha buang tebiat neh!!


4 ulasan:

  1. nk cakap makaseh pon susah. inikan nk ckp lebiu. haha

    BalasPadam
  2. wei jannah lama x dengar cite.. bila nak bagi aku kek lapis sarawak nye

    BalasPadam
  3. weiiiiiiiiiiii.....untunglaaaa cam tu...budayakan ungkapan terima kasih pun sudah menggambarkan betapa kita cuba untuk menghargai seseorang itu...tapi,tak tahulah jika ad org yg xsuka klau kita just say ' I'm thanks to u'....

    BalasPadam

nak komen? nak sentap? nak maki? nak puji?
aku tak kisah pon....
theee XD