sangat insecure sekarang....*main letak je title kan*


~pathetic gila skarang. ok dah balik semenanjung. tapi x sampi rumah lagi. nak berjalan 3 negeri konon. tengokkk lah patah riuk tulang kauuu baru nak menyesal kan. hahahaha. tape2 saya kan kuat dan gagah. ayat yang x boleh diblahhh...

berbalik kepada topik yang kita bincangkan ya saudara saudari.....(ayat essay pulakkkk)
~pernah tak rasa insecure gila. rasa x selamat. rasa macam buat salah. aku pernah rasa. selalu rasa. tapi dalam konteks lain lah. tah hape aku rasa neh aku pon x tahu. kehkehkeh....

~ada sekali tu aku nak cuci baju dengan mesin. al maklum lah study week study je. nak basuh baju pon x de mase (statemnet yang paling menipu). laundry tuh kat area aparment girlss je pon. x jauh mane sangt. aku pon bersiap2 lah. pakai baju. pakai seluar. pakai tudung ekspressss. ambil baju keluar lah rumah dengan selamberrrr nye. berjalan2 turun tangga dari tingkat 2 dengan selipa jepon. bila dah sampi tangga  bawah skali aku terperasan. aku x pakai stokin. ok fineeee. saya sangat malas sebenaryaaa oke nak panjat tangga semata2 nak pakai stokin. lama jugakkk aku tercegat. nak naik ke x. ikot aty malas. tapi rasa x selamat. rasa macam x pakai pape. seriously, aku rasa macam berat nak gila nak jalan ke laundry. aku pon ambik lah stokin jugakkk. 

~ade jugak sekali tuh aku gi beli makanan kat kafe. member ajak makan kat situ je. aku okeee je. dah ambikk nasi segala aku nak makan lahhh kan. sekali lagiii, aku lupa pakai handsock. aku makan dah macam robot dah. terkepit2. kauuu, rase macam pakai baju x de lengan ok. aku pulak spesis neuron otak yang kurang cergasss. ade je yang lupe. setiap kali nak kuar umah hosmate aku selalu wat spot check tgk dah lengkap ke x. kalau x lengkap ade lah suara2 merdu aku yang rase insecureee neh. padahal salah aku kan. x sabet ngan orang lain. tapi tersabet jugakkkk kan....huahua

~semalam aku jenjalan kat jay beee. mase nak beli tiket kat larkin tuh ade lah 3 orang mamat. akak aku nak beli topup. gilaaa rase nak lempang je mamat uh sekor2. yang first tuh cakap kat member akak aku yang cunnn gila. "awakkk!! awak neh cun gilee lah. saya cair dengan awak. awak nak saya jadik boipren awak x" yang second uh cakap kat akak aku "awak neh cun jugak tapi muka dah ade pakwe lah. tapi x pe. kalau dah clash awak boleh carik saya semula ok". men gelak2 pulakkk dah. aku blah awal2 lah. kang ade sebijik penampo singgah muke. yang third tuh cakap kat aku "awakkk, kenapa nak pergi cepat sngt. sombong nye awak". ok fineeee. faham x perasaan aku mase tuh?? aku x kesah nak cakap aku sombong ke ape. but behave urself boleh?? cuba kalau ada mamat mana2 buat kat adik kau ke, kakak kau ke, mak kau ke macam tuh. ape kau rasa??

~tadi aku balik pontian dari senai. 2 bas, 1 teksi aku amik. mase tuh aku soranggg kau. jauh jugak la kan. nak2 aku festime nek bas ting tong kat johor neh. masa tuh tawakkal gila aku. ramai2 orang. rasa nak pakai purdah je. sebab ape. sebab baju yang aku pakai menjadikan aku rasa secure. bila aku nak tggu bas aku bukak tafsir jap. orang pandang aku semacam. bila orang pandang kita rasa x selesa kan. nak2 kalau laki. kalau aku pakai purdah rase secure sikit kot. sabet ke purdah tu??. ok fineeee, aku x cantik pon. x de sesape pon nak tgok aku. tapi sebab aku x cantik ke boleh tayang2?. coz x de sesape yang nak pandang kan. kalau aku cantik pon perlu ke tayang2. we are what we believe. itu lah aku. ini yang aku percaya dan aku banggakan. menutup aurat bukan untuk orang yang cantik atau x berapa nak cantik. tap untuk semua kan. cantik rupa itu subjektif kan. 

~nak share ada satu ayat yang buat aku sebakk tetiba masa baca tafsir tadi. tapi harus aku kaver nak nages kan. bus stopp kot kan. hehehe. bila berjalan kita tengok dunia. banyak orang lagi tak bernasib baik. kita rasa kita banyak kekurangan tapi sebenarnya kita yang jarang bersyukur. tiba2 aku rindu rumah. masa tuh aku harap Allah mudahkan perjalanan aku balik ke rumah atok sensorang. Alhamdulillah aku selamat smpi.....

 tentang dunia dan akhirat. Dan mereka bertanya kepadamu tentang anak yatim, katakalah: "Mengurus urusan mereka secara patut adalah baik, dan jika kamu bergaul dengan mereka, maka mereka adalah saudaramu; dan Allah mengetahui siapa yang membuat kerusakan dari yang mengadakan perbaikan. Dan jikalau Allah menghendaki, niscaya Dia dapat mendatangkan kesulitan kepadamu. Sesungguhnya Allah Maha Perkasa lagi Maha Bijaksana. (Al-Baqarah...ayat 220)

~sekarang aku dok umah atok aku. atok aku pulak aja budak mengaji. memang mimpi ah nak dok lek2 pakai baju lengan pendek pastu dok telentang depan tb kan. mau nye aku pakai tudung sepanjang masa. kejap2 ade je orang nak mengaji. aku pon join jugakkk la kan. masa aku sampi umah atok tadi jiran sebelah ingat aku ustazah mane nak tabligh2 dari rumah ke rumah. hahahaha. ok no offense, aku selok gelak. menag lah tudung aku labuh kan. baru beli semalam kaler pinkkk kau. hahaha. macik kedai tuh kasi saiz M aku tanak. kecik sikit.  aku nak L jugak. member kawan aku cakap beli lah yang M. murah sikit. aku buat muka poyo. hahaha. otomatik dye suh beli yang L. tengkiu kerana memahami aku ye.....



~gambo di atas memang fail. muka penat. smpi umah atok teros menyapu segla masak, x sempat duduk lek2 kau. orang tengah mengaji kat depan. kau snap tetiba pulak. aku nak tayang bunga felt tu. hahaha. cantik kan aku jahit. wewewew. aku dok lam umah men rembat je tudung. anak tudng x sempat. akhirnya jadik lah lipatan tudung zaman macik2. hahaha. dok kat umah je kan. x la jakun sangt. effect spek yang cun. agak2 kalau aku pakai spek cini sume pandang kan. hahaha. tudung pink yang aku beli semalam. nak tayang jugak. x menyempat basuh teros pakai. cool kan aku. hahaha. aku x pakai purdah ok. tapi segan la pulak nak tayang2. ini lah dia purdah instant....kehkehke....conclusion....GAGAL!!!


kamu tidak cool kalau tidak berkapel
kamu xup to date dgn fesyen kalau menutup aurat dengan sempurna
xrock la bro kalau xmerokok
poyo je la ko nk dakwah2 kiteorg
kamu dikatekan kolot kalau malu melihat gelagak remaja sekarang
relex r kiteorg buat yg ringan-ringan je

bersyukurla jika kita dikatekan xcool,xrock,xup 2 date,poyo,kolot kerna kita sudah berada dijalan yg benar.
sabda Rasulullah S.A.W " Islam asalnya terpinggir dan akan kembali terpinggir"
jaga solat jage iman akhlak terpelihara..renungan bersama:))
sumber kamuih dewan pesbokkk dan twiter....:D




2 ulasan:

  1. Ahah....insecure kan.
    Nak2 lagi bila ada yg me'weewiittt' bila kita jln2. Bukan nak kata kita cantik sgt bila kene wiwit mcm tu, tapi hormat sikit kat kita boleh? Haihh.....

    BalasPadam
  2. hehehe....nmpknya apa yg saya rasa mmg betul la kan....tapi mmg rasa insecure kan

    BalasPadam

nak komen? nak sentap? nak maki? nak puji?
aku tak kisah pon....
theee XD