Catatan

Tunjukkan catatan dari Jun, 2013

hidup mesti kreatif!

Imej
~ lawak tak design blog aku. aku sendiri tgk pun nak muntah. masih takde kekuatan untuk hadap coding bagai. esok2 aku tukar la balik yeeeee. kesabaran anda membaca entri ini amatlah dihargai...mueheheheh :D ~aku jenis bangsa manusia yang kalau rajin, memang rajin macam mesin. dengan mulut aku pun rajin sekali. tapi kalau dah malas, takde tempat nak bertapak pun kisah pulak aku kan. buruk sungguh perangai. tadi mood rajin aku di aktifkan secara tak sengaja. rajin pulak aku nak kemas dapur tetiba. aku pun cuci kain buruk yang tak berapa nak buruk yang buat lap2 meja tu. ~rumah sewa memang takde mesin basuh, solehah sungguh rasa cuci pakai tangan. tengah cuci, tetiba air tak turun. bertakung je. aku agak dah paip tersumbat. aku expect air akan turun gak tapi lambat sikit. so, aku gi basuh kat bilik air lagi satu. bertakung jugakkkk!. maroh sunggoh ambe. check kat paip luar. ok air dah melimpah bagai. nasib la kat bahagian luar kan. tgk dekat dapur. sikit je lagi nak melimpah. jenis ruma…

self-destruction

Imej
Assalamualaikum semua! :). Ni how maaa?. hikshiks *ketawa malu* 
apakah yang anda semua sedang lakukan?. mestilah membaca blog saya yang cantik ni kan?. ayat yang sangat cannot go. dah berhabuk bersawang segala macam mak nenek kerosakan blog ini dah muncul. kenapa eh macam dah malas nak tulis blog?.
~firstly, dah hilang passion nak menulis kot. haihhhhhhh. nak tukar layout blog tapi rajin la sangat nak menghadap coding2 bagai. kena ambil masa sehari suntuk dengan semagat waja yang berkobar-kobar untuk buat.
~secondly, tak dak idea. ehhhh, banyak je tapi bila nak tulis something  mesti berkait dengan orang sekeliling. contoh, aku nak tulis pasal hati aku yang kacau. mesti la berkait dgn seseorang. nak2 kalau dia baca blog aku. mahuuuuuuu bawak ke gaduh. susah betul nak hidup sendiri tak kacau hidup orang lain.
~thirdly, agen perosak bahasa. haaaaa, itulah akuuu, iye aku. perasaan dia berbunyi begini "kalau tak mampu menulis dalam bahasa yang betul samada bahasa inggeris atau mela…