Catatan

Tunjukkan catatan dari April, 2013

saya pilih untuk mengundi~

Imej
~sila jawab salam dulu baru baca okay. muahahaha. what a exhausted day!!! td iolss pergi timbang berat uolssss tawww. terkejut iolsss taw uolssss *ok, rase nak lempang laju2 je muka sendiri. merosakkan bahasa sungguh. sume sebab nishangggg yg ajoooooo*. 


~owh ye, panas ye tajuk hakuuuu...hahhaha. ye aku mengundi woih. iklan mengundi....
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v



~yeeeeee...baru pilihanraya fakulti sains sosial dowhhhh. hahahahah. tensen dok korang baca??. Lulsssssss. aku tak cukup umo nak mengundi pilihanraya umum bagai lagi okehhhh. Alhamdulillah, ye aku sempat membuang undi tadi. keluar kelas terus mengundi...sugguh berdedikasi......

~bila tgk semula aku macam..."KENAPA??". kalau pilihanraya sekecil ini x boleh, apakah sebesar bulan mei akan begini?. owhhh ye, aku semangat tengok manifesto mereka semua. tercongok lah aku mendengar kata2 mereka selama 2 jam. dah tersengguk-sengguk gak aku wei. kenapa semagat???. sebab semua calon aku tak kenal sangt pon. dan adakah aku nak mengund…

journey thousand miles *thinking*

Imej
~hyeeee koranggg!. rindu kamek sikkk :P. wakakaka. ok perasaan je lebih kan. cuti mid semester yang exhausted gilaaa. orang lain dok exhausted tidooo sepanjang minggu. aku dok ber"sakan" program dan jalan2 cuci mata kasi cerah otak.stressss muka burn berbelak gilaaaaa ==" ~bila dah jalan somehow otak neh berfungsi sikit untuk berfikir. bila musafir jauh2. owhhh, sempat tulis puisi desperate jiwa sengsara. sempat konon lukis bendang rupa macam hutan, sempat main crossword puzzle dalam bas dgn kepala pening. sume kerana bosan =="OK SETTLE!!!ini adalah trademark untuk post kali iniehhhh...
~masa dalam bas tetiba teringat petikan dari artikel dari blog ustazah fatimah syarha...seperti dibawah ikuti teladan  betapa berhati-hatinya Saidina Umar untuk mengenali peribadi seseorang. Saidina Umar semasa cuba menyingkapi keperibadian seseorang, beliau sudah meletakkan piawaiantertentu. Beliau tidak mudah tertipu melihat postur dan penampilan seseorang. Beliau meletakkan kayu…