Catatan

Tunjukkan catatan dari November, 2012

ayat sentap, cinta & makan dalam

Imej
~holaaa peepss :D...how ur day?? hehe... aku?? Alhamdulillah ^^,. okay, nak membebel pasal ape pula ye hari ni??? hurmmm...let's see.... ayat sentap ~muka dah start poyo tahap dewa, bdn berat kalah buldozer 10 tan. pendek kata. MALAS. semua benda dah malas sangat2 nak buat. rasa nak terbaring seharian je atas katil x buat apa2. kronik gila malas tahap level kritikal. then, masuk waktu solat. haihhh, malas jugak rase. dicapai al-quran...random je bukak...
 Dan barangsiapa yang mendurhakai Allah dan Rasul-Nya dan melanggar ketentuan-ketentuan-Nya, niscaya Allah memasukkannya ke dalam sedang ia kekal di dalamnya; dan baginya siksa yang menghinakan.  An-Nisa,14
HAMBIKKK!!!! SENTAP MAK NOKSSS =="
ayat cinta ~tabiat kegilaan. dudk sensorang kat tasik unimas memalam. horror gila punya kerja. tapi best kot dok sensorang x de org kacau. boleh karang esei bertajuk "kenapa aku hidup" smpi 4 page full. itulah kesan sampingan otak mereng. then again, cari jugak quran....random.…

pernah tak???

Imej
~heyyy peepssss :) morning!!! 3.12pagi.......=="
BAYANGKAN
30 minit sebelum... ~rasa nak marah2 je. orang usik sikit dah nak melenting. orang buat sikit semua tak kena. merasakan orang sekeliling saja nak cari gaduh dengan kita. rasa macam nak tweet semua perkara yang tak perlu. nak bermalas-malasan.
30 minit selepas... ~merasakan jiwa tenang. orang yang nak cari gaduh, kita boleh senyum dan balas dengan kebaikan lagi. terasa nak share perkara yang baik2 je. x perlu nak lagha2. macam2 plan nak buat sebab rasa nak memberi tak harap balas.
---------------------------------------
pagi.... ~memulakan pagi dengan indah sekali. bangun awal. solat dan tadarus n tadabur al-quran lagi. siap boleh baca mathurat dan solat dhuha. siap buat jadual, hari ini aku nak buat apa. rajin terlebih pula buat sarapan untuk housemate lagi.
petang... ~serasa berat mahu laksanakan perkara2 yang di senaraikan pagi tadi. nak suap nasi ke mulut pun serasa berat. nak solat pun siap bersuruh kawan baru gerak. …