Catatan

Tunjukkan catatan dari Oktober, 2012

A bites

Imej
Aku paling pantang  kalau  orang konon nak bagi nasihat. Aku paling pantang kalau orang bagi  aku the 'you have to live on' or 'jangan ikutkan hati sangat" line. Helo...lain kali kalau nak menyampuk  hal orang bagi salam. To play the game , learn the rules. Things're easier  said than done. Semua orang boleh kata 'live on '....get a grip'....lalala...yada yada...Take a bite from my plate, chew, telan, then you talk. Jangan pandai-pandai nak buat pandai la kalau tak nak faham. Duh....gaya macam dah tahu sangat je apa yang aku dah buat untuk tahan semua ni selama ni.
Rooftop Rant, Hlovate

Tuhan... yang pegang hati aku yang membolak-balikkan nya yang tahu semua aku pendam yang faham lebih dari aku sendiri

kita ada siapa??

Imej
heyy pepssss...how you day?? *angkat2 kening*
me???...urmmmm...not bad *kuis2 kaki*
yeahhh... seriously...i'm not lying *tngn ke bahu, mata ke atas"
whateverrrr....*da nages*


seteruk mana pun hari anda.....anda masih ada DIA....
SO!!! tak la teruk mana hari anda
cuba bayangkan....
Bila kasih sayang DIA sudah sangat jauh dari kita bila DIA bagi harta tapi berkatnya tiada bila  DIA beri kita nyawa tapi ditolak kita ke gaung kehinaan bila kita minta pengampunan DIA tapi nak dengar doa kita pun tak nak
ALLAH!!!!
sedey kamek... ~serius aku tgh sedih skrng. biasanya aku tulis blog bila gembira, sebab nak tulis input yang positif. kalau sedih2 ne nak jauh dari internet tapi dekat dgn Allah. tapi rasa nak test pula tulis blog bila sedih......huaaaaa....nak nages kat makmal komputer da ;'(




nasihat buat diri... ~bila down...nak naik balik...bergelen2 kau airmata boleh tadah........huaaaahuaaaa *over gila*
1. ingat balik matlamat hidup. 2. masukkan input2 positif. 3. mutabaah amal 4…

endless love

Imej
~kenapa ya?? bila kat rumah tak rasa pun nak update blog bagai. tapi bila dah masuk semester belajar. gatal la pulak nak berceloteh bagai. mungkin kerana faktor kelapangan waktu kot. haaaaaa, kantoi sudah di situ kerana anda tidak belajar ye...ekekekek :P
~tahu tak anda bahawa, perjalanan ke kuliah berjalan kaki selama 20 minit tambah lagi bergasak2 naik bas adalah sangat BORINGGG!!!. jadi untuk isi masa, aku selalu dengar ceramah....tak kan pula nak baca buku sambil berjalan kan. tak pasal2 selamat aku masuk hospital kannnn...huehue My Living Idol.....
~kalau aku diberi pilihan, aku nak jumpa beliau dan peluk beliau. how much she inspires me in my whole life. beliau banyak bina nilai dalam hidup aku. memang aku tak pernah jumpa beliau, apatah lagi nak pergi program beliau tetapi kata-katanya terlalu banyak mendorong aku. setiap hari, wajibul ghunnah. aku akan dengar ceramah beliau yang aku download dari galeri ikim. bnayak lagi ceramah yang aku suka macam ustaz pahrol dan ustaz zaha…