Catatan

Tunjukkan catatan dari April, 2012

Transfomer versi aku...

Imej
~sangat gigih ye aku. dah siapkan tempahan felt. tinggal lagi satu. waaaaa!!!! rase nak putus urat nadi. ik ini hiperbola. sekejap lg nak subuh. kalau aku letak kepala kat bantal. sekejap je dah offline. baik aku kekalkan online supaya aku boleh solat subuh. kang aku ne jenis x reti2 nak bangun kalau dah x tido. baik tahan mata sajaha ye je. 
~owh ya, tadi aku skaipe ngan cha. alaaaaa, cha tu. macam korang kenal kan. ok macam biasa. aku membebel dan membebal dan membebel. opssss. terbebal pulak. hikhik. back to topic. aku kalau ngan cha neh boleh kira satu kepala. satu kepala kalau time nak makan pastu abes makan dok cuci2 mata. kalau org solat jumaat suka makan megi kat starbak kmph. spesis2 manusia yg kalau nak buat nakal tu bolehhhh sangt lah.
Aku dan Dia di zaman batu...~Aku.....merupakan seorang penolong ketua kelas yg sngt berwibawa. kehkeh. ini x tipu ok. aku suka jalan2. suka main2. x suka sngt stadi. suka tido lam kuliah. selalu kena pegang jawatan yg maha bnyk. ok...bnyk la sn…

Qalbun Salim

Imej
~ dah lama aku x blogging kan. macam la penting sangt bloging aku kan. skill nak tahan mata petang2. dugaan weh petang yg ujan neh. oppa tanye asal x mengarut kat blog. jawapan nya sibuk. konon alasan. there something nak tulis. tapi tahan diri. kang terkeluar tah pape. tapi yang neh aku nak citer. dah berapa lama aku peram. maap lah ayat yang santai gila tahap gaban. kalau masuk exam kantoi gila sepoloh kali kena repeat.
*petang td x jd nak tulis aku bia je laptop neh...smbung pulak malam*
~ini dah cerita malam. aku nak buat pengakuan. aku nak mintak ampun kat BRC sebab x mampu nak gi open day. aku terpaksa belot sebab gi Cempaka. ngehngeh. dah sape suh Sucie buat aktiviti yg aku suke. kan da terpaksa belot. disebabkan bunyi2 yg buat aku stress. aku lari. siyes aku stress ngan bunyi2 itu. aku x suka lah. dah la sbelah je. bunyi yang terhasil sngt jelas ye. balik dari Cempaka okey sikit aku rasa. jiwa nie kosong nak makanan lah. asik isi perot. mane x besar. yang jiwa x isi plak. apekah…

ini kisah cinta....

Imej
~tadi baru abis skaipe ngan member yang jauh di dumi jordan. aku di bumi sarawak. dulu, aku selalu datang bilik dia. baring atas riba dia. aku menagis. tatkala aku jiwa kacau dia aku cari. semacam kenapa aku rasa nak beborak dengan dia. rindu yang teramat. mmg kami jauh, tapi hati kami dekat. sembang2 orang pompuan. dah sabet2 ke gerek2....boyfie...mr zauj lah. khitbah lah taaruf segala bagai.
~tatkala cuti mid semester ini banyak megajar aku di tempat orang. aku pulang. tapi bukan kerumah. lebih pada melihat dunia dan manusia. aku kumpul cerita2 manusia. cerita cinta manusia. bnyak. sungguh bnyak. ada yang baik. ada yang tidak. cuba melihat dengan pandangan rahmat. kerana aku juga selalu khilaf
~imbas kembali kisah cinta manusia di sekeliling aku. pelbagai. ada yang bertahan dari sekolah hingga nikah. ada yang putus di tengah jalan. konflik. anak luar nikah. orang ketiga. mainan sihir. ibarat novel menagis di tepi pantai. bertahun berpisah akhirnya bertemu kembali. tatkala aku berfikir…

apa yang kau rasa...

Imej
~dilukis semasa kelas komunikasi. terlalu ke"ayah"han suaranya. kadang2 menarik aku nak dengar. kadang2 x jugak. pantas jari capai pen di tangan kawan. gediikk. tangan sendiri ada pen nak sebat orang punya. aku bg pulak pen aku kat kawan. gelang2 kawan. smbung dia salin nota. akuuu??? gedik lagi tangan sebat kawan sebelah jauh punya highlight kaler biru. sebab aku mmg x de highlight. harharhar.... sorong tisu yg aku lukis pada kawan sebelah....
"owhhh, paham2. ko nak cakap kalau pompuan x berapa nak baik dapat laki x berapa nak baik lah. kalau pompuan solehah dapat laki solehah lah"


~terkesima aku. sebenernya aku x fikir apa2 pon masa lukis mende alah neh. yg aku tahu aku lukis. tahu lah x cantik. sila lah kutuk ye. aku spesis cepat mata layu bab2 dengar neh. sama ada aku kacau kawan x pun aku buat kerja x pekdah. kadang kala aku pon tanak tido. bantai pi dengar radio lam kuliah. pelajar yg berwibawa kan aku, fullstop. aku malas cakap sal tido2 neh...

*putus asa*
~td a…