Catatan

Tunjukkan catatan dari November, 2011

~SEGMEN ENTRI PERTAMA AKU BERBLOG~

Imej
Assalamualaikum semua...>,<
CARA2 NAK JOIN SEGMEN
1. Tempek benner segmen kat atas tuhh dan LINK kan ke entri nih

2. Bubuh tajuk entri " SEGMEN ENTRI PERTAMA AKU BERBLOG "

3. Korang cite laa sikit sejarah mcm mana korang boleh start berblog nih..

4. buat satu link ke ENTRI PERTAMA korang dalam entri segmen korang supaya kawan2 korang dapat lihat entri pertama korang kan...(Sila tengok cara nak cari entri pertama kat bawah )

5. last sekali, ajak/promot lerr kawan2 korang join segmen nih supaya kita dapat berkongsi pengalaman dengan semua orang...

nak buat entry sentap la pulak...

Imej
Assalamualaikum semua..:))

~selamat pagi buta ye. dah solat subuh?? kat sarawak ne dah subuh pukul 5 dah. kat semenjung pukul 6 kan. aku x tido dari semalam. yeahhh!!! i'm born to be nocturnal....erkkk?? hahaha...dah2...back to topik!!!


Konon Ustadzahhh Wannabe...
~huahuahua. x ley blah ayat kau jannah. neh ade kawan baik haku menanyakan soklan neh ke aku. gile ase macam nak gile aku pikir jawapan kau. sokalan neh dah berkepuk mau sebulan aku dok peram. habes sume org aku tanye nak jwb soklan neh. dari ke rumate aku,member kacip segala,  naqibah aku, ketua lajnah aku, even timbalan pengerusi surau aku terjah. still, aku x ley jawab. ade point tapi nak tulis dlm bentuk yang proper ak x reti. sumber x cukup. siyesss soklan neh buat aku guling2 atas katil....pastu tido...kihkih =,="



to my best fwen.....ini jawapan dye.....
V
V
V
V
V





~mau video neh aku ulang sepoloh berpuloh2 kali. siyesss aku ckp. kelakar lah. tapi pengisian dye ade. tgk part yg last uh. adelah jawapan ye my best fwen…

bila sakit Allah bagi...

Imej
Assalamualaikum semua....

~entah kenape aku nak nages ase neh. jiwa kacau!!!!( lagu latar Muhasabah Cinta by Edcostic). biar kan je. jap2 lagi nages lah tu kan. neh mesty saket tang hati kan. tu la jannah. org suh constant buat mujahadah tu tanak. kan da banyak pangkah2 kan. yang ko tick sikit je kan.

Back to topic...
~try tanya pakcik google. amende GEGATA uh. amende tuh seperti ini....nama fofularnya urticaria...

V
V
V
V

~kalau kena neh mmg dah biasa. dari kecik kot. then dah lali. ak rase lah kn x de ubat yg dijumpai tok alegik neh. ubat yg terbaik ialah elakkan. bnyk faktor dye.
*kalo alegik makanan rasenye x kot. aku neh makan je sume ok je. dasar usus besar kan. hahaha.
*kalo sebab ubat lagi lah x. ak x amik ubat pape pon. even demam pon aku tanak biasakan badan dgn paracetamol. dasar bajet antibodi kuat lah. hahaha.

*kalo sebab baju mungkin x kot. ehhhh, aku x pakai baju ketat2 ok. even nak pakai handsock pon aku tanak. baik aku pakai inner je. longgar sikit. n i'm proud with ba…

orang tu nages satu liter je, yang kau nak nages satu baldi pesal??

Imej
Assalamualikum semua....:))

~ape kabor iman?? sihat dak?? ade kasi mkn dak?? ade kasi minum dak?? kalu tak sila solat ke, zikir ke hape ke sebelum baca blog haku. sebab nak bace blog aku kena ade kesabaran yang tinggi sikit. al maklum lah kejahatan mulut aku yang melampau kan. padahal kena troll sikit dah nak melalak. kehkehkeh...

sila ucapkan TAHNIAH...
~cepat!!! (anda dipaksa ok). hahaha. kenapa kah?? kerana saya telah bejaya menagis satu baldi (gile penipu kau). hahaha. siyes aku nages. terokkk gile. smapi pening pale. ase nak pecah je ase kan. kerana....

~ cerita ini!!!!(tibe nak nages lg neh). cerita ini!!! huahuahua. (gile drama je le ko neh). dah cukup merapu. firstly, aku x minat korea jepon what so ever pon. itu dulu. tapi skng tah hape biol otak aku boleh layan lah pulak citer neh. tu yang citer neh dah berkurun baru nak tgk. mmg ketinggalan zaman betol lh kau kan. hadeee aku kesah??. konon nak tgk satu hari satu episode cam ak cite coffee prince. skali episode petame dah mel…

ade ye istilah "ex bff"??

Imej
Assalamualaikum semua n selamat pagi...>,<


~hari ni buat aku terpikir. bila ak msg ngan kawan ak. dye citer how dye boleh gaduh ngan bff fye. mase uh ak tgh wat operasi pembersihan rumah besar2 an. start kul 1.30 ptng smpi 5.30ptng. macam org gile ak dok pk je pasal mende neh mase dok cuci tandas, mop lantai. finee!! mase neh aku ase nak nages kot even tgh buat keje kan. dah name hobi nages kan. skang ade istilah baru iaitu EX-BFF.


INI SANGAT SEDIH OK!!!

~when aku bace blog bff dye (ak nages kot bace blog uh), aku dnga cite dye. mereka sngatlah ade harapan utuk bebaik semula. siyesss i feel so sad for them. gile asal aku nak nages bile cite sal mereka neh??. if aku lah kat tempat mereka. i will fight for this frenship u know. i wish sngt!! aku boleh bawak mereka face to face. tell everything u wanna say. just let go. destroy the ego. remember hapy story between us n forget the silly mistakes. i wishh i can do that for them....=,="

Aku x caye lah EX BFF neh...
~klise x ayat aku. …

Gatsby : Like My Look Contest

Imej
Assalamualikum semuaaaa >,<

~nak tayang gambo beraye kat sarwak tapi!!!!...ak jumpe mende neh plak. meh kite bercerita-ceritut nak??




first op oll...ak telah mengundi manusia ini....


kenapakah??
1. sebab rambut dye...
2. sebab rambut dye...
3. sebab rambut dye...
4. sebab rambut dye....
5. sebab RAMBUT dye...hahha :)
*kenal pon x penah, tah fakulti mane, kolej mane tapi sume sebab RAMBUT dye....>,<
i like this style....>,<
~ setiap orng ada pendapat masing2 kan. ade yang cakap lelaki x boleh rambot panjang. buruk gile. tapi bagi aku. x kisahlah panjang atau pendek yang penting KEMAS!!.







~hahah, ak ase neh entry ak paling ngarot skali. nak ckp ak ske style rambot gini je kan. x ilmiah langsong punye entry. wakaka. sape yang bek aty lah kan, undilah sesape yg korang suke. tapi student UNIMAS je k. hahaha. dah name aku student UNIMAS kan haruslah aku promote UNIMAS kan. hahaha :) *incik google punye gamba aku cilokk...
V
V
V
V

UNDI DISINI






cuakk!!! cincin tunang ilang T,T

Imej
Assalamualaikum semua....

~cincin aku ilang, sebenarya da dua ari ilang, ok kita buat kool je. gile aku syang kot cincin neh. masok ari ke 3 x jumpe lg. cuakkk!!! rase kosong je jari kan. mule ar menggagau carikk. tarik tilam, selongkar rak last2 jumpe bawah katil, bolehhhh main sorok2 dengan aku??

story satu...
~aku lepak2 kat surau. then ade lah member neh ckp "untunglah ade orang tu dah berpunya". aku pandang kiri kanan. bdk sebelah pandang aku balik. apehal?? budak sebelah cakap "awak lah". mak aihhh, tercekikkk aku denga. "aishhh, mane ade kapel2 neh" aku balas. "eleh, dye dah tunang tgk jari lah" budak tuh bagi bukti. spontan aku tunjuk cincin kat jari manis tangan kiri. "yang ini?? Ya Allah, beli kat kat Tabau Jaya je pon. sepoloh hengget" mau je ak gelak2 macam org gila. kontrolll diri. "laaaa, cincin uh lawa sngt, macam cincin tunang" sebek sebentar budak tuh. "welll, tgk org yang pakai lah, mesti lawa pape pon …

air teh yang sama tetapi rasanya lain....

Imej
~rindu zaman matrik~