Catatan

Tunjukkan catatan dari September, 2011

cerita seorang gadis biasa....

gadis itu seorang manusia biasa. hanya manusia biasa yang ingin menjadi manusia yang luar biasa di sisi penciptanya. dia dengan dunianya. kadang2 dia seorang. jalan yang di pilihnya terlalau berliku. kadang dia pun lelah. mahu rasa berputus asa. di pujuk hati kembali. menjadi luar biasa memang sukar. kerana dia yakin akan kebaikan yang terselindung di hijab mata.

dia pergi ke surau. jalanya laju. dah lambat. azan maghrib sudah berkumadang. semakin laju. masuk ke surau muslimah. hanya dia seorang saja. cepat di ambil wuduk. masih lagi makmum. seusai salam di akhir duduk. liar mata mecari. tiada apa2. hanya pandanagn kosong dia seorang. mengeluh sebentar. di capai Al-Quran milik surau. gara2 mahu cepat dia terlupa membawa naskahnya sendiri. di baca surah As-Sajadah. sebentar dia menagis. tangisan yang senyap. hanya airmata yang jatuh. basah helaian naskah. monolog dia seorang "jalan aku pilih ini terlalu sukar, kuatkan aku melalui jalan ini berseorangan".

malam esoknya dia pe…

beronggeng di sarawak ^,^

Imej
salam guys n gurls. tibe aku nak update blogkan. tadi aku bace blog cik beela. ok aku nages lg. bukan sebab ape. mungkin ayat dye terlalu puitis lalu bertukar menjadi pedang yang tajam dan menusuk ke jantung n liver ku. i admit that, she rite. dear fren plis guide me ok. cha selalu cakap,aku neh nmpk je jahat mulut. gelak2 macam orang gila. tapi sumthing inside me was untold.

jom beronggeng!!!
ini kisah aku dengan cik fazira. motif utama dia saja nak buat kengkawan aku kat matrik jeles (memang kau patut ditampar kan). korang ade?? tadok kan..hahaha :P


~memule rancang nak gi Desa Ilmu je. first skali opkos la melantak. aku makan la mee ape neh. ala yang pemes kat sarawak neh. cha suh try. aku dah try. x kne sikit la ngan tekak ak neh. tapi boleh lah. macam makan me sup tapi dye letak kicap yang bnyk. siyes banyak. rase masin. mee dye ase cam mee mamee tuh. siyes ku madah. haha. nak amik laptop fazira. segala berunding kan, ade lah satu kedai yang boleh siap aritu gak. tapi kena amik mal…

rational people think at margin...

Imej
aku nak cerita sikit la kan. ceritanya seperti berikut. sila tahan otak anda kalau nak dengar bebelan aku ne ye...

V
V
V
V


firstly, alhamdulillah!!!. aku dah lulus Ujian Penempata IT (UPIT). bukan stupid ok!. adat bagi semua student UNIMAS yang fresie lagi macam aku. aku bace sampai lecture 5 je kot. yg len tu sentuh pon x. tapi aku rase ne sume gara2 blog abang muz neh. penyebab aku lulus ujian neh. aku bace setiap entry beliau. x rugi aku berblog segala neh. meh kite blaja ngan blog pulak pasni ok. hahaha. ok fine! aku macam org gila sekejap melompat2 n terjerit2 bile tgk name aku kat list tuh. smpai skng x caye lagi kot. huahua. then, aku ley skip amik TMX 1010.


EXTRA BENEFIT...
bile fikirkan extra benefit. bagos amik!. coz senag nak wat keje, presentation, assigment segala. bagi yang merangkak cam aku neh. bek blaja la kan  nanty kena blaja tmx 2 lagi senag catch up kan. lulus pon men hentam saja. naseb da kot. haha. it's about knowldge. then. aku minat gila kot komp segla nagai n…

memakai niqab dengan tisu...

Imej
~sila jauhi saya.....

wordless wednesday...

Imej
p/s: kangen banget.....T,T

tengokkk!!! awak da buat saya menangis T,T

Imej
ok fine!!! sekarang ak tengah menagis. first coz masalah aku sendirik. yeah!! rasa dye sakett gle. sangat saket. aku tgk fone pon. rase nak baling je fon. yang aku tahu nages.siyes macam bangang nages. mate da macam amoi. tekak da saket. pale dah pening nak meletup. second sebab ak bace blog kawan ak neh. ringkas je tulis dye. tapi tah la. aku dapat rase ape dye rase. serabut sngat. so!!! entry ne khas buat sahabat. sedikit coretan dari seorang sahabat kepada seorang sahabat.....

hobi aku kan...
if aku kat tempat kawan aku. first thing first aku akan MENAGIS. memang hobi aku nak menagis kan. kenape?? aku neh lembik org dye. so, ble aku nages all the negative feel n though also get away with my tears. ble aku berenti nages, i will look more stronger like everybody thinks bout me. yeah. i admit that everyone thinks i'm a strong gurl inside in fact only me n Allah know who i am.

jom kawen!!
kalau tanye aku la kan. aku nak kawen nak anak tapi bukan sekarang. sebab apa?? aku ada matlam…

baru tahu kan apa ertinya kan....

Imej
salam semua. ade jugak stalker blog smapah aku ne dok tanye. asal x update blog aku ne. layan jugak ye korang dengan mulut aku ne. muahahaha. ok fine!! aku nak update neh. berkobar kat CAIS neh. kat library org blaja ko gi update blog tu pesal?? lately aku sibuk, seriyes ku madah. kamek sik bulak. (testing cakap sarawak..hahaha). biasalah kan budak baru nak masok blaja semule kan...hahaha

~ aku nak cakap, universiti n matrik is diffrent!! 200 persen len. huahuaa...kuat kau tipo ye (sila tampo diri sendiri). these are the word yg aku selalu dengar kat universiti.....

*there no wrong or right in universiti...
mentang2 ISA da mansuhkan. engat sesuka atay boleh cakap. AUKU masih ada lagi tahu??. hahaha. the point is, jngn takut nak suarakan pendapat. bagi aku yang belajar sains soSIAL neh, lagi lah perlu berani. aku kena bercakap dengan org, study people behavior, law n everthing. aku kena lantang dalam bercakap. dan wajiblah ada bukti yang kukuh. poeple are diffrent so accept the diffren…

satu soalan untuk anda...

Imej
~soalan yang ditanyakan untyuk aku nie dah ditanya di matrikulasi lagi. mase tu ada Festival Nur Islam(FNI). perwakilan pelajar matrik ada lah bagi borang yang bertanyakan soalan yang sama. aku terkebil2 nak jawab soalan tu.last2 aku tolak tepi.aku fikir tapi x tertulis la pulak. masuk kelas matematik. cikgu firdaus tertengok kertas soalan itu. dia tanya kenapa aku x buat. aku gelak2 je. pastu dye cakap. "awak kena buat jugak lepas tu hantar atas meja saya esok petang sebelum pukul 4. kalau awak hantar yang ini x payah dah buat assigment bab 2 smapi bab 6. kire ini jadi assigmnet awak. saya baca konfem saya bg markah penuh". konfem aku teros jawab soalan tuh. huahua. tapi aku x jawab betol2 pon. ku banyak kelentong =,=". bagos kan dapat lecture matematik yang BAIK!!!

Apa yang korang nak capai dalam masa 10 tahun lagi?
~bila 10 tahun akan datang umur aku dah 29 tahun. masa tu da 2021.(insyaAllah, jika di pnjangkan umur). pertama-tamanya, aku mahu jadi seorang yang lebih b…

laYAn laGU bLuess....

Imej
~gila dengan minggu orentasi!!!!





harapan setinggi bukit KMPh...

Imej
~slemat pagi semua!! aku bila dah mlm aku x reti nak tido. siang pulak laju je nak tido. mmg kitaran biologi bdn aku dah kucar kacir!!!. selamat hari raya!! org len dok sibok update sal raye. aku nok bebel sal mende len plak kan. suke aty la. hahaha. selamat masok universiti!!!. huahua. da kena blaja smule. otak da beku mau kat 6 bulan. huahua. meh aku bebel sal masok universiti neh....

Hikayat Ana Jannah,,,





menentang persepsi manusia...

~first, sarawak!! mak aih jaoh tuh ko gi. meh aku buat statement bajet koll aku " aku memang mintak kos tuh tapi aku x mintak universiti itu" puas aty??. aku terima itu sebagai rezeki aku. jaoh mmg jaoh. tapi aku dah terima. pasti ada hikmah. aku dah bersyukur coz ak dapat bidang sains sosial. ak memang mintak sngat bidang itu. boleh tak jgn tanye dah??.

~second, kat matrik amik sains hayat asal amik kos gini plak??. yeah aku dah bergelumag dengan segala biologi kimia segala dari form 4. amik sians tulen tuh. dowh, org cakap aku pandai weh am…