Catatan

Tunjukkan catatan dari Julai, 2011

ini cerita semalam....

Imej
~yeah!! hari first puasa. sonok ke?? biasa2 je. tapi azam ramadhan?? simpan sensorang. hanya aku dan DIA je taw. x best la rahsia bagitau orgkan. theee XD
Back To Topik!!! ~semalam..iatitu 31 julai 2011, bertempat di Megamall Kuantan. manusia2 ini iaitu jannah,dayah.tirah n ame (sian je ame sorang laki..haha). cerita bermula bila haku tggu bas nak kat 2 jam baru nak smpi. rugi betol x bawak buku. memang buang masa la tgk jalan je 2 jam. smapi kat kuantan jumpe dayah kat kompleks sukan. ckp kat pintu gate, sentap aku tgk pompuan pakai purdah. erkkk?? dayah ke. bukan!! rupenye kat gate belakang. ceit!! melantak lu kat Deli kafe tggu datin atirah yg HOT!!! ala datin biasalah lambat kan. muahaha. ame x smpi2 dengan  motornya. korang nampk je aku tudung labuh segala kan. sekali kau aku gelak  memang x engat duani. kan tirah smpi x denga fone aku sendirik bunyik. harhar
Babak Dua.... ~yeah itu dia. ame smpi. nak buat ape?? carik kontek len aku dulu. spek ilang kat mane tah. ye ar mate aku beli …

serabai dan sakai....

Imej
bagun pagi rumah kosong. apa jadahnya ari sabtu parents aku keluar?? dengan adik pon hilang. sebat komputer argh. btw, komputer baru lepas format. means "nothing to play"....=,="

Back to topic....
~entah kenapa, bagun pagi aku rase serabai. mimpi tu datang lagi. bukan mimpi yang aku tulih dlm entry sebelum neh. tapi mimpi len. versi len. dah masok kali ke 3 mimpi sama. buley dak nak delete memori semudah kita klik kat komputer pastu carik DELETE. pastu abes. buley??. mimpi neh pasal...pasal..pasal.. x yah bitau la(nmpk sengal kau disitu). dan aku rase mengarot. da nama mimpi kan. boley je jadik pelik2. mimpi kadang2 adalah petanda. aku x pasti lagi yang itu. and for sure. ianya menganggu aku tersangat. ase cam sakai je tarik2 rambot nak lupekan. macam org ori taw dak??

Sakai....
~semalam aku sms sumeone email aku. urusan flight nak pi sarwak. aku rase betul da no tu. buley dia tanye awak ne sape. aku da cuak dah takot salah org. last2 mmg betol org dia. woi!! nak main2 …

aku sayang dia...awak??

Imej
hujan beserta ribut yang semakin menjadi2. jangn banjir sudahlah. mesty pacat pun semakin berkampung kat umah aku. btw, mmg umah aku banyak pacat pon sbrnya, baselah umah kat ladang. x heranlah aku kene gigit pacat. kene supply senjata ubat gigi bnyak2 ar neh.
Back To Topik!!! ~lama dah aku nak tulis entry ne. mungkin ini masanya kot. huahuahua. ada one of my junior tepon aku. junior yang aku pernah sayang sngat2. terlalu syang. girls ok. (aku nak kawen ngan laki ok). aku dengan dia sngat kontra. dia ayu sikit. aku ganas. tapi dia panas baran sikit. aku je tahan perangai dia. entah macm ada satu rasa sngat memamhami. sharing so many thing.muda 2 tahun dari aku. means dia spm tahun nie. one of my roomate mase kat shaks dulu.
mimpi itu bertandang... ~dan ada stu hari dalam bulan ramadhan masa aku form 5. masa tu cuti wekend so, balik rumahlah kan. aku mimpi yang junoir aku meniggal. siap aku mengigau menagis lagi. aku tersedar ade air mata kat pipi. aku sahur. memang x lalu makan. aku solat…

Perhatian!! kepada blogger lelaki...pompuan pon ley gak sbnrye...hehehe

Imej
berjalan ke nilai. beli beg besar punya!! hangkut satu umah pi sarawak. besday uda. tadek hadiah untuk dikau okie. aku dah sengkek nak pi blaja. wakaka. hobi tido yang menjadi2 dan menggila. baju raya yang x berjahit. malas nya aku.....
Back To Topik!!! ~kan aku da siapkan 3 blog. saje nak tgk feedback lawo ke tak. untung badan aku dapat lagi satu blog aku nak jahanmkan. TAPI!!!! yg neh pemilik dye laki. erkk?? aku slalu wat yang pompuan je. so haruslah aku wat yang girly2 geli cam ladies gitu kan. tapi kalau laki?? nak gak ker bunga2 segala, lap2 neh. owhh tidak!!
korang rase?? ~nak wat yang laki punye blog apekah ciri2nya?? kaler dye hijau & biru. shoutbox dye nak sorok cane eyh? ape yang patot ade kat sidebar? header dye guane?? aku ade gak tgk blog jejaka len. ade ide sket2. ade penambah baikan lain?? harharhar (sje nak tepek gelak cik aya kat sini lagi..). thanks segala pendapat korang. meh saya banje lolipop (dalam mimpi je..muahaha)


~x ley nak bebel panjang2. adik naqiuddin mela…

hape lah kreatif aku neh...

Imej
hangin aku x bek dowh skang neh. layan. start aku bebel bek aku berenti skang ne. kang tadek fulstop susa nak!!
Back to topik!!! ~hape tang mane aku kretif aku x taw la nak. yang pasti aku dah siapkan blog ke 3 aku jahanmkan. cam hape aku wat weh. serius aku wat ikot sedap mata aku je. tp kali ni aku wat pakai minima templet je, lg senang nak edit!!. aku wat mane yang mampu je yang. nak kasi mood berblog korang uh terangsang sket.



mama maziana

~aku harap mama suke ape aku wat. mate kite len. nak2 aku pakai spek. len sket nampk nye. muahaha. tp tang header dye aku suka sngt!!! cntik tgk pompuan uh. cam mama gak!!. siyes mama neh ayu. cane la ley kawan ngn aku yang jalan bersepah,...bla...bla...bla...cukup. tapi sku masih blur tahap dewa dewi ngan koding2 dye. nape la aku x amik komputer an. harhar(ketawa cik aya).
Nak kasi advice sket neh... ~dayah mintak aku wat header dye. aku suh la carik width header dye. susa nak ckp msg je. nak tepon kayo plak aku weh. bace ye cik dayah ye. nanty kasi …

entry khas buat cik aya...

Imej
~semalam rase cam nak pengsan je. ade pacat dok isap darah aku. tang kat kaki or kat badan aku tak de lah gedik2 nak jerit cam pondan. tapi kat..... kang ade jadi entry x snonoh. dah kenyang bagai kembung dah. tips nak buang pacat ye anak2, amik ubat gigi. selek je sikit. mengiliat2 la jatuh then mati.
Back to topik... ~ku nak tulih mende len. tpi tibe2 cik aya tanye aku kat blog dye an. (yedak aku jannah yg dye kabo...mmg aku ar) nak komen x ley. (sengal x bagi org kutuk kau an...harhar). meh la aku jawab ye sayang. dah la "pakwe" dye tgh nazak!! kalau dah tadek kite carik "pakwe" same nak??
Her Name Is Cik Aya... ~cik aya!! bila kire2 balik aku kenal dia x smpi setahun pon. kat matrik. romate aku punya kawan dan kawan kepada aku punya classmate dan kawan kepada coursemate member aku (sengal doh part neh). tapi tang member laki dye kne pukul ngan selipa ustaz sebab ingat dye tgh dating mmg aku x leh blah ( x suka kalau nak tego cara cam neh). cik aya jgn sedey na, nan…

kamek sayang kitak...

Imej
~dowhh nampak x sengalnya aku nak cakap sarawak? borang pon x isi lagi dah berangan nak cakap luar kan. muahaha. baru siap isi satu borang. lagi 19 borang menunggu untuk aku conteng. nanti aku citer pasal upu la.
Back to topik!!


~malas aku nak cakap banyak. korang dah paham kan gamba uh maksud dye ape? muahaha. gila ayat bongkak,takjub, ujub gila kau. aku pon sekodeng2 ar sape kah yang bertuah itu?? (bertuah la sangat kalau follow blog kau an =,=")




Nur Syuhadah Hamizi



~si cantik manis. aku si huduh masam okeh. muahaha. blog syuhadah baru lagi. blog lama dia da maslah dunia. (ehh, pandai ko nak komen n review blog org kan). korang layan2 la blog dye. sama umur dengan saya tu 19 taon okeh. bukan 91 taon (nmpk muke ko berkedut bagai). tapi an dye neh macam akak diana. one of my faveberet blogger.


~kalau orang lain bagi award segala an. entah la. yg ak kasik neh award ker?? errkkk. entoh la ambe (selok ckp ganu plok). tapi lagu neh buat awak syuhadah!!! lagu neh saya rasa chomel buat awak…

~gelak guling2~

Imej
~apakah perasaan anda bila ada 20 keping borang yang perlu di isi dan setiap satunya beranak-pinak segala? seronokkk kan. macam kena buat mota geografi masa form 3 kan. sabo je la demi ku sambung belajar. tanak kawen lg nak oii!!
back to topik!! ~bila dah tensen2 ak nak cakap dengan sumeone lah. siapa?? pakwe akuh la. muahaha. jadah sejak bila aku ade pakwe kan. aku tepon shue ar. boley abis kredit kat shue semata2 nak ckp mende x pekdah yg aku tensen? muahaha. entah dia boley tadah cite aku kot. kire ok ckp ngan shue. tekanan kau, asik dok umah ckp ngan dinding lagi terok weyh.
aku shue
ko tengah tenet ker??
ha'ah. asal??
ko bukak google map ko taip from CHINA to TAIWAN ko tgk NO.48. kalau ko gelak ko kasi taw ak weyh.
tenet tgh ciput ar. jap lg ak tgk eyh
5 MINIT KEMUDIAN....
gila!!! berenag la sensorang kat LAUTAN PASIFIK uh...kontrol gelak weh..muahahaha
Haha, lawak kan..kakak ak kate x smpt brnang da kne mkn ikan jos..haha!!

Korang tgk la sndri...!!


perfectionist...

Imej
~serius otak akuh blank yg teramat. penat sesangat dah otak. tiba2 aku dapt kerja baru. modify blog org lain. mula2 aku buat kerja amal je. nak tolong kawan yang blur bab koding2 neh. nak bagi bebudak uh ade mood berblog cam akuh yang selok ni.tiba2 dapt lain tempahan dari kawan lain. tape2 kita bantu bagi mana yg boleh. agak2 cukup bulan aku ley wat nuffang x?? muahaha

back to topik....
~aku nie ada stu penyakit. iaitu cerewet yang x bertempat. perghhhh. kadang aku pon sengal jugak ngan perangai aku. org lain lagi la sengala segala kan

SITUASI 1....
~aku lipat2 baju dalam almari. al-maklumlah perempuan banyak baju kurung nya. kat umah pon pakai baju kurung kot. punyalah muslimah aku neh. muahaha. baju kurung je dalam 35 kot. cerewet x cerewet nya aku. sume hanger mesty kaler same iaitu biru. WAJIB!!. lepastu baju mesty susun ikot kaler. mula2 itam pastu merah pastu biru pastu ijau pastu kuning pastu pink pastu putih. GILA!!. akak aku pon da malas nak amik baju sebab kalau bersepah ak…

entry khas untuk orang jaoh...

Imej
~sape perasan yg blog ak neh cam hampeh??? pelik gak aku sebenarnya. hmmm. biar je la. fb mak aku kne HACKED!. komputer rumah un dah cam hape. tekan sikit kuat tah pape. kasi virus kaw2 punye kau hackers.  karpesky internet 2011 pon tarak guna. entah. kadang2 aku rasa mesty ada rasa seronok dalam aty si hackers tu bila tengok orang sengsara kan.
Back To Topik!! ~org yang jaoh dari aku suma dok tanye. mana aku pegi?? blog dok hupdate. nie dia!!! nak sngat tgk umah baru aku ye. hambikk!! 
~nie rumah staff kat tempat kerja ayah aku. boley la. ade 3 bilik. perabot besa2 x bwk pon. bwk peti ais,tb n mesin basuh je. yg len sume buat sndri. katil n almari buat sendiri okie. kretif x?? chantik weh. tgk luar je. kalau nak tgk dalam datang beraye umah aku (aku raye kat johor taon neh...wakaka)
 ~nie budak prktikal dok. ade lam 2 lagi family kay sini. aku tadok kawan sebaya. bohsan....!!

~rumah aku atas bukit. nampak segala accident. keter2 kat bawah uh. pagi2 memang best lah sejukk!! (bajet ko bagon…

menagis yang sunyi...

Imej
~terjatuh aku menagis kerana ujian. aku bukan menyesal cuma aku pinta kekuatan. air mata sudah kering tetapi luka masih terasa di dalam.
hadits dari Abu Dzar al Ghifari;
Rasulullah SAW bersabda,"Kalau salah seorang diantara kamu sanggup menangis, jangan tahan tangisan itu.Kalau tidak mampu menangis, rasakan didalam hatimu seluruh penderitaan itu.Berusahalah untuk menangis.Karena hati yang keras, dijauhkan dari Allah SWT."
Diriwayatkan olehIbn Jarir dari Abu Dzar al Ghifari;Semua terisak-isak kecuali seorang pemuda di antara mereka.Pemuda itu berkata,"Ya Rasulullah, tidak menangis dari air mataku satu tetes pun.Namun sebetulnya hati saya menangis.Saya ingin menangis tapi tidak keluar tetesan airmata."Lalu Rasulullah SAW bersabda,"Jika orang tak bisa meneteskan air mata tapi hatinya berduka cita, maka bagi dia surga".


*tp x bermakna aku kalah

~SeRaBaI~

Imej
~lalat dalam otak~

timbang berat blog anda...

Imej
~interesting to share with u olls. kadang kita bengang sebab blog lambat loading. sebabnya dok tambah widget segala bagai kan. smpai lupe blog jadik berat. readers n follower anda pon malas nak buka blog anda. termasuklah saya. tekan pangkah lagi cepatkan. muahaha.
~saya test mende alah neh tadi hasilnya....jeng3x

TEST DI SINI
~berat dak blog saya?? x sangat kot. x penah dapat komplen lagi lar blog berat ke ape. ade virus ke ape. dapat komplen sebab blog cam PEREMPUAN sangat ade lah. FINE!!! ak perempuan okieee. Harus blog ak chomel cam tuan dye. hahaha..:P
credit to dak syok sendiri

Segmen : Gadget Kesayanganku...

Imej
nak tunjukkan support pada one of my fav blogger. huhu. meh join reramai. ckp pasal gadget neh sbnrnye yg paling aku sayang ialah mp4 aku. tapi kne curikk. untunggggg =,="

~hincik muz taw citer kematian enset haku yang dulu. sedey ngat!!! dah!! jangan kenang perkara yang telah tiada. muahaha (mood bertukar normal....fuhhh).
CSL i68....



~yang ini aku baru pakai selama......hmmm. jap nak kire. hah x smpai pon sebulan. haha. kire neh enset urgent buat cukup syarat je ade enset. asal boley bacis2 suda. kira bersyukur ade weyh..muahaha
~haku dapat enset neh setelah dibelanje oleh apih. biarpon 70 hengget je harga kan. makaseh wahai abng haku yang tersayang. (kuat bodek punye adik..ahaksss). ak dah tulih kot pasal enset ini kan...

Spontaneous Thursday #1

Imej
airmata dah lama tak mengalir dan hati semakin keras
*UNLIKE THIS!!!

tanya sama hati...

Imej
hari yang penat. dah pindah rumah. nanti aku update pasal rumah baru okie. hancur plan nak jahit baju raya. kne jahit langsir pulokk doh. tape2 kite wat slow2 okie. saba na jannah. jangan nak nages pulak. (tiba2 masok pat nie plak kan)
berkisarkan hati... ~pada suatu hari yang indah tetapi telah dirosakkan oleh satu msg oleh sahabatku. (nmpk ngat ko neh bermuke2 kan...hoho)
WEh....ak dah x ok sangat dah neh..(lebih kurang cam ni msg dia)
~sori kawan, masa tu aku busy n penat n serabai n x kuase n tadek mood...huuu~~ tp mlm uh aku call balik. ckp tadek pape. KONON!! skali kau selambak dia kasi msg....
aku : hijau dia : kuning
Mmg mse ak mcg kau yg  ak x ok tu mmg x ok la.  Mse ari jd tu ak sgt harap die wish but x. So, sblm ari jd uh abes  ak msg die via fb la. Then, die wish. Juz 2 or 3 mcg but the last one ak xreply da. Mse lepas send uh im a lil bit feel stupid n frust wif myself yg xleh thn ego sndri. Thenn...
amboi...frust nonggeng ko ey..then???
Xd la. haha. But the last mcg uh ak x rase …

~moving out~

Imej
~short for update!!
~MOVING OUT~


saya sangat jeles. teramat....

Imej
hari2 yang normal. jaga anak orang. boley men batal2 wuduk ngan abng. siyes cam budak2. 2 3 kali kene amik smula wuduk. sngat tak mached kau. abang wat ayat sedey weh. "nanty angah balik tadok ar nak bergurau ngan aku". FINE!!! ko kawen ar cepat ngan awek kau kan, nak bergurau sangat kan. muahaha
CEMBURU SANGAT!!! ~nak citer pasal buku neh. saya sangat kempunan nak buku neh. boleh siapa2 yang bermurah hati nak belanja saya?? plisss. dah kat setahun ak nak buku neh. sangat berminat nak baca sebab sangat direkomenkan oleh ustaz hasrizal. bagi la. kawan dah dapat. aku?? bila lagi. mungkin aku dah puas carik merate2. spesis aku pulak tak berjalan ke bandar. dok kat umah. jaga anak orang je.


aku yang mencari...

Imej

big girls who cry

Imej
angin menyapa pipi... membawa sekali lambaian hijabku... kekosongan di ruang hati... ingin ku isi... tangisan yang kaku... kebisuan kata2... biarlah aku... segenap hati monolog... komunikasi seribu suara... tapi satu hati, satu pegangan...




pemakai tudung tegar...

Imej
bebudak yang ramai sngat hari ini. ingat petang nak tido. hadap bebudak yg dok panggil aku mek ngah. FINE!!! sume keje  ibu ar neh. ce bagi name molek sket. kejap2 nak susu, kejap dok baloh, kejap berak kencing la. dapat keje baru kau. babysitter. untung!!! =,="
nak cerita pengalaman aku.... ~bertukar ustazh sekejap. huu~~ apih kabo aku ley jadik ustazah dah (ye dok mu apih weh). aku bkn sebaik yg ko sangke okeh. huu~~ back to topik. sekaraang dok umah mak angkat. so aku ade lah abng angkat nya. which means apih uh mahram aku tu. nak2 ade ayah angkat. that means papa also mahram aku. nak jadik cerita lagi ibu gak ade jaga anak orang. hok laki uh taksah kabo ar. kat depan uh ade kedai cermin n besi. sah2 bila petang pekerja laki uh datang melepak kat umah ibu. hari2 hadap laki mahram kan...adat la kan.
angkat berangkat.... ~aku dapat keluarga angkat bila ibu dok jage aku mase aku kecik tuek lagi. lama gak la. bila ibu pindah terengganu aku dok lekat agi ngan ibu. bila time cuti skola …

bila orang temankan aku sopink....

Imej
tadi menteri besar terengganu datang umah. tgk papa (baca: ayah angkat). 1 mei genap 3 tahun papa stroke. tapi alhamdulillah papa semakin ok. tapi ingatan macam budak2 lagi. sekejap je datang umah x sampai 20 minit pon. terkejut kot. sekali rombongan mak ngah MERAH uh. Skuad Penyayang UMNO la katakan. layan orang datang rumahkan. layannn saja...muahahha
macam-macam hal.... ~balik ganu neh macam2 barang aku rosak. pas henset sandal aku pulak. sandal yang aku dok heret selame 4 tahun dah tamat riwayat. tadi gi carik ngan apih dan ibu. masalah betol la. dah jumpa yang berkenan tade saiz pulakk!! bengang x bengang nya aku.
spesis aku... ~kasut pompuan sory sket. hadap aku high heals doploh inci nak berjalan. patah riuk tulang aku kang. pakai kasut pompuan nak gi kuliah tu pon terpaksa. berkerja sane sini ngan ke kuliah ngan kasut yang bertumit? what the fatimah? skill aku nak berjalan pakai sandal laki ok. selipa?? x pakai sebab aku sentiasa pakai stokin. ape jadah nak masok ibu jari kat slip…

nothing much...

Imej
tadi gi berjalan. gi rumah orang yang baru bersalin. eksited tgk baby kecik. ase nak anak pulakkk. muahaha. jage budak2 kat umah ibu neh pon da macam nak gila kan. swing mood. penat. macam2. kuar ngan bakal kakak ipar. baik dan senyap. aku ckp seratus patah ye ckp suku je. spesis ak kuat cakap. asal kau baik suda kann...muahaha
tersentuh and feeling2 jap...
apih : mu ok dok neh??? aku : mu engat seronok badan masok angin?? (muke tensen saket dada) apih : doh mu nak mende?? aku : ko senyap je, tu da cukup membantu phm?? apih : ok...(senyap teross)
15 minit selepas itu...
aku : layan mu jiwang punye lagu orkk... apih : cakap mu plok... aku : layan ar saket2 ak neh... apih : ak bukan ape..ko neh anak orang...bla..bla..bla...
sesi tazkirah kaw 2..
ibu : along gane keje??? aku : tah....(smbil angkat bahu, lidah yg bergulung) ibu : suke ngat wat gitu, buruk prangai la anak dara neh... aku : hehehe...hobi..(buat lagi bahu ngan lidah gitu) ibu : buat la lg, kang ibu cili mulut kang.. aku : oke2...peace dok wat…