Catatan

Tunjukkan catatan dari Mei, 2011

blogger atau tumblrr???

Imej
aku buat tumblr hanya stu sebab je. sebab
Cik Nur Nadia Binti Musa. ~kawan aku paling sengal. suke wat drama. tahan ngan perangai aku. manusia suke tarik rambut aku. mak dye yang baik atu. ayah dye yang kool. triple memahami aku.....bla..bla...bla..bnyak plak aku describe kau ye nadia~
~Tumblr~ simple. picture tell the story. aku hanya letak banyak gambar dan sikit je huruf. senag nak follow orang. banyak info. boleh reblog dari tumblr len. it easy than blog acctuallly. senang untuk tambah ilmu. nak baca hadis or muhasabah diri. aku lebih senag untuk membaca tumblr.
~Blogger~ complicated. tapi yang ini lebih bnyak huruf. mood nak membebel. mungkin susah nak blogwalking. tapi nak meluahkan dalam bentuk huruf lagi senag. kadang2 orang x paham gambar saja. nak kena explain panjang lebar. meh kat blog bley la.
~ape pekdah nye~ mungkin kadang2 tk semua orang akan terima pndapat aku. bebelan aku. tapi this 2 things akn terima. this is my site to express what i'm thinking not to impress anyone. …

aku memilih untuk menjadi aku...bukan orang lain...

Imej
aku insan yang lemah. x mampu nak puaskan hati semua orang. aku cuba lakukan apa yang mampu. yang lain aku serahkn padaNya. keran aku percaya...
Usaha adalah WAJIB.... Tawakkal dengan usaha adalah WAJIB....

~aku cuba menjadi pendengar yang baik. tatkala manusia semua berbicara aku memilih untuk diam. meskipun aku suka berkata dan meluahkan. tetapi dalam situasi tertentu aku memilih untuk MENDENGAR....

~aku juga manusia biasa. x lari dari menilai orang. aku juga khilaf dalam menilai. aku cuba menilai orang yang baik2 saja. kerana mengatakan orng lain jahat menunjukkan aku lagi jahat sebenarnya. aku sedari hakikat itu.



~dan aku memilih. STAND ME. aku hanya aku. memang orang berkata itu ini. nasihat itu ini. cucuk sana cucuk sini. pendapat kita lain, pandangan pun x sma. NILAI yang aku pegang tak sama dengan kau. jangan memaksa aku untuk MEMILIH kau atau dia. kerana aku memang sudah memilih untuk MENJADI aku..

pantang aku~

Imej
~tah nape otak aku tiba2 ley trime nak main rubik neh. mungkin aku selok. biar ar. ley wat stu kalerr aku da kicah an. huahua. tapi skang da tinggal 4 step nak nlajo. pah cerohhh!!








~selagi aku x ley wat sume kaler rubik neh bercamtum dengan chantik dan moleknye. jgn harap aku nak activekan balik fb aku. phm??

MiNi MAHA Kuantan~

Imej
~sebelum tu carik lu pendrive kat Low Yat Kuantan then gi carik bju kat Kamdar..jalannn

 ~then bru gi MiNi MAHA. tgk haiwan n pokok je. tp seronok. penat tapi seronok bila tgk hasil kerja ayah kat MiNi MAHA tu. ayah mmg kreatif...:)




~mungkin moto di bawak untuk eksiden je kot.. muahaha. bila malam semua penat. makan malam ialah kerepek yg beli kat MiNi MAHA. untung =_="

terima kasih safiyyah...^_^

Imej
entah...aku sebenarnya tade mood nak update blog. bila puas berebut dengan adik nak guna broadband. akhirnya berjaya...!! (skill akak yg guna kuasa veto!!)
alih2..tgk email. ade notification dari blog. ade org komen. biasanya yg komen blog berhabuk aku neh shu ngan nadia je.tapi safiyyah yg komen....!!!



entah nak bercerita tentang safiyyah... ~taw la entah kenapa aku sngat berminat dengan cara pemikiran beliau. aku rasa kan kejujurannya dalam menulis entry. mmg aku blogger yang pasif tetapi blog beliau adalah salah satu blog yang aku selalu baca. kadang2 aku siap share kat member blog beliau. aku bce blog beliau dari awal kot. tp bkn fanatik x tentu arah ye. tp x pernah komen. memang dia bnyak membuka kotak pemikiran aku yang selalu tertutup.
~terima kasih kerana menjadi sebahagian daripada SAHABAT saya dan mengajar saya erti kehidupan melalui penulisan saudari~

find me at...

Imej
memandangkan aku da deactivate account fasebook aku. ade gak orang rindu aku. (padahal tade pon). aku ade alternatif lain.

 Find me at.....MILLAT FACEBOOK....
~ne bru je buat..tah ble ak bley explore MFB neh.....



find me at...TWITTER... ~masih mood blaja2 lg..agak susa kot..

find me at TUMBLER... ~kes nadia yg ade...aku ponn nak gak ar..bru wat okeh..

just enter my email, then u find me..okehhhh..
anajannah.muslimah@gmail.com
~sayang korangg sume..:)



ceritera aku di kampung...

Imej
entah. tiba2 aku rasa nak tunjuk gamba mase aku n kakak aku merantau ke kampung. mase smpai kat perhentian Larkin dlam pukul 4.30 pagi. engat nak tido je kat masjid kat atas stesen bas Larkin tu. tibe2 along terjumpe ika (roomate dye) kat Chamek Kopitiam ngan balak dye. ape lagi. free2 ar dapat makan. segan punye pasal ika yg tempah. neh yg aku makan.









~bnyak plak gamba akak aku dari aku kan. ar lantak aku la nak tayang akak aku. bukan aku. hahaha ~sekian, mals nak taip bukan korang bace pon kan..:P

jangan tanya dan jangan carikkk!!!!

Imej
dengan ini sya dengan rasminya mengumumkan bahawasanya...:
Account Facebook Deactivate



sudah pastinya anda semua akan gembira kan..kerana..: ~saya sudah tade kat facebook.. ~tadela semak notification mencarut dari aku.. ~tak payah tgk status aku yang sengal.. ~senag aty tade muke ak yg buruk selok2 wat comel kann..
dan saya pon sangat gembira...siap triple gumbira...kerana..: ~tak payah hadap muke2 org nmpk BAIK tapi...dotttt... ~x payah nak jage ngat aty org padahal aty sndri skit glerrr... ~x yah nak jd baik hipokrit padahal kau bkn baik sngat ponnn..(aku taw la diri ak cne...) ~nak kool kan aty saya yang tgh PANASSS!!!





JANGAN!!! ~ jgn carik sya. sya akan carik awak kalau saya rasa awak itu kawan saya. (sory to say la) ~jgn tanya sya kenapa. saya akan cerita sendiri kalau saya rasa awak kawan sya. (x semua org sya percaya) ~jgn tepon sya. sya x kan jwb kalau sya rasa wak ckp mende x penting. ~jgn buat citer yg saya gado kat sape2. sbb saya x mention nama sape2 pon kat sini. (ak neh x la jahat sngat…

biarkan gambar bercerita~

Imej
updating blog~

no idea~

can't sleep~

movie and facebok~


tomorrow~

try to smile~

chores to do~



missing sumeone~
but my heart hurt becoz of u~


trying to forget it~

but it takes time~

i'm sory frend but i'm also human that have feelin~

but..i'm trying to accept who u are and what u did to me~

saying to my heart that..."why i still can forgive even u are really bad treated me?"  because " i'm afraid that Allah will not bless me..."