Catatan

Tunjukkan catatan dari April, 2010

alim.....???

Imej
hari ini aku sedih....kerana apa??? aku tak dapat masuk maktab. mmg sebagai manusia biasa aku agak kecewa. tapi bila aku fikirkan balik. Allah Itu Maha Penyanyag. Allah tahu apa yang terbaik untuk aku. Aku yakin dengan hidup ini seadanya.....


alim.....persoalan yang mencabar minda. aku dilabel sbgi org yang alim. kemana sahaja aku pergi ditanya " awak, sekolah agama ke dulu?" hakikat sbnrya aku hanya pelajar sekolah asrama harian biasa. perwatakan yang aku bawa memungkinkanaku dilabel begitu.....mungkin kerana itulah rakan2 aku sukar nak mengaku bahawa mereka sudah ber"couple"....

Aku Tetap Aku... Aku sangat selesa dengan pembawakan aku. tidak perlu aku berubah kerana orang lain. aku hanya lakukan kerana Allah itu tuhanku. berstokin dan bertudung agak labuh. aku sangat selesa. aku rasa dihormati dan selamat. mmg pada awal perubahan sukar. acuh x acuh. kawan2 pun tegur. macam x berazam. tapi hati ini aku tahu. sukar sngat. aku mencari kekuatan. aku temui...

Aku dan prin…

3 hari 2 malam......

Imej
satu perjalanan hidup aku....kem Belia Ideal 2010....satu pertemuan yang menjalinkan ukhwah.....akan aku rindui saat itu....

Hari Pertama.....
perjalanan bermula.....aku bertolak dari rumah...naik bas jengka liner. smpi maran...tunggu kak wawa jemput...mengusung la beg besar tuh kesana-kemari...pastu dok umah kak wawa jap....borak ngan nenek kak wawa. aku kalau da jumpe org tua2 ney....mula nak berborak....seribu satu pengalamn dikongsi...ternyata aku masih muda dalm hidup yang serba mencabar ini. perjalanan ke Pusat Latihan Pertahana Awam Jengka menaiki kereta kak wawa. bosan gler....bacalah buku La Tahzan....Sekali ngan kak ayu. sesampai disana. aku terkejut sangat. tidak seperti disangka. lapor diri. kemas barang n sesi pengenalan. malam dipenuhi aktiviti suai kenal.....bertemu dengan org pahang tapi daerah lain2....nak tergelak wase ble cakap pahang...koi...keh....hahaha....macam2.....


Hari Kedua....
latihan kawad jpa....plek2 la...aku dulu kadet polis bkn jpa....pening wase...selepas…

lama sudah........

Imej
hai semua......huhuhu. lama sudah tidak diupdate blog ini. kerana apa??? sibuk? tiada idea? malas? semua nya ada...huhu. seribu satu pengalaman hidup berlalu setiap hari. kadang2 aku tersenyum.....huhuhu. aku terima hidup aku seadanya. aku gembira dengan hidup ini. semuanya sudah terlalu sempurna. sungguh aku bersyukur......:)


esok ke kem bina insan. anjuran kemas maran. merangkap tmpt ak blajar jahit. suka sangat. berharap sesuatu aku akan pelajari disana. tapi ada sesuatu yang aku agak terkilan. tapi x per. lumrah alam. huhuhuhu. nak kemas beg. baju x cukup. kalau masa kat asrama. x cukup baju je, pinjam kat kawan. macam satu kebiasaan. skrng x ley da. duduk umah. sume baju sendiri da. huhuhu. klu x cukup gi sebat lak baju ayah.....mmg anak yang baik...;x


al kisahnya facebook.....

hahaha. sebuah laman sosial yang bisa meragut iman aku. aku mula2 buat fb bila didesak kawan. ok....aku mula mencari info. ada la sebuah artikel pasal status hukum fb kat laman web ustaz zaharuddin. aku baca …