A bites




Aku paling pantang  kalau  orang konon nak bagi nasihat. Aku paling pantang kalau orang bagi  aku the 'you have to live on' or 'jangan ikutkan hati sangat" line. Helo...lain kali kalau nak menyampuk  hal orang bagi salam. To play the game , learn the rules. Things're easier  said than done. Semua orang boleh kata 'live on '....get a grip'....lalala...yada yada...Take a bite from my plate, chew, telan, then you talk. Jangan pandai-pandai nak buat pandai la kalau tak nak faham. Duh....gaya macam dah tahu sangat je apa yang aku dah buat untuk tahan semua ni selama ni.

Rooftop Rant, Hlovate


Tuhan...
yang pegang hati aku
yang membolak-balikkan nya
yang tahu semua aku pendam
yang faham lebih dari aku sendiri

kita ada siapa??



heyy pepssss...how you day?? *angkat2 kening*

me???...urmmmm...not bad *kuis2 kaki*

yeahhh... seriously...i'm not lying *tngn ke bahu, mata ke atas"

whateverrrr....*da nages*



seteruk mana pun hari anda.....anda masih ada DIA....

SO!!! tak la teruk mana hari anda

cuba bayangkan....

Bila kasih sayang DIA sudah sangat jauh dari kita
bila DIA bagi harta tapi berkatnya tiada
bila  DIA beri kita nyawa tapi ditolak kita ke gaung kehinaan
bila kita minta pengampunan DIA tapi nak dengar doa kita pun tak nak

ALLAH!!!!

"over" kan reaksi telor ne

sedey kamek...
~serius aku tgh sedih skrng. biasanya aku tulis blog bila gembira, sebab nak tulis input yang positif. kalau sedih2 ne nak jauh dari internet tapi dekat dgn Allah. tapi rasa nak test pula tulis blog bila sedih......huaaaaa....nak nages kat makmal komputer da ;'(





nasihat buat diri...
~bila down...nak naik balik...bergelen2 kau airmata boleh tadah........huaaaahuaaaa *over gila*

1. ingat balik matlamat hidup.
2. masukkan input2 positif.
3. mutabaah amal
4. stay strong Dear Iman!!!




Dear Allah....Alhamdulillah for everything ^^,


*sambong balek nages dalam kuliah...kbai*



endless love


~kenapa ya?? bila kat rumah tak rasa pun nak update blog bagai. tapi bila dah masuk semester belajar. gatal la pulak nak berceloteh bagai. mungkin kerana faktor kelapangan waktu kot. haaaaaa, kantoi sudah di situ kerana anda tidak belajar ye...ekekekek :P

~tahu tak anda bahawa, perjalanan ke kuliah berjalan kaki selama 20 minit tambah lagi bergasak2 naik bas adalah sangat BORINGGG!!!. jadi untuk isi masa, aku selalu dengar ceramah....tak kan pula nak baca buku sambil berjalan kan. tak pasal2 selamat aku masuk hospital kannnn...huehue
My Living Idol.....
Prof. Dr. Muhaya

~kalau aku diberi pilihan, aku nak jumpa beliau dan peluk beliau. how much she inspires me in my whole life. beliau banyak bina nilai dalam hidup aku. memang aku tak pernah jumpa beliau, apatah lagi nak pergi program beliau tetapi kata-katanya terlalu banyak mendorong aku. setiap hari, wajibul ghunnah. aku akan dengar ceramah beliau yang aku download dari galeri ikim. bnayak lagi ceramah yang aku suka macam ustaz pahrol dan ustaz zahazan....



Reset Minda Pesakit
(klik untuk dengar)




Love Letter from Dr. Muhaya...

adakah kita nak label diri kita pesakit, kata lah kita ada 100 trilion sel, katalah mata sakit mungkin 2 million sel. adakah kerana kita sakit 2 mililion sel, sampai kita nak sedih, tak boleh bersyukur, sampai susah hati dan macam2

adakah kita nak fokus kepada badan yang sakit atau bersyukur bahagian badan yang tak sakit

If you have physical illness you can choose to heal or you can choose to suffer



TINGGG!!!!






Maka nikmat Tuhan kamu yang manakah yang kamu dustakan?


~ bila sambil berjalan kita fikir2 mahu juga boleh sebak depan orang ramaikan. tahannnn!!! tahannnnnn!!!. tak kan nak menagis depan orang ramai pula. kawal kecomelan anda ye....LOLssss :P

--------------------------------------------------------------------------

~ takkan hanya kerana aku kena berjalan jauh untuk ke kuliah setiap hari, aku perlu merungut seperti hanya aku seorang yang lalui perkara seperti ini. aku kira beruntung kerana masih dapat belajar...sedangkan ada yang lebih tidak bernasib baik dari aku....

~takkan kerana sakit kaki berjalan setiap hari aku perlu berputus asa. sedangkan ada orang lain yang lebih sakit dari aku....

~takkan hanya kerana aku kurang satu bahagian lain, aku lupa yang aku diberi peluang untuk bernyawa oleh DIA hari ini....

~takkan kerana duit yang kurang, aku perlu menagis seolah2 aku hilang segala2 nya. sedangkan aku masih ada DIA...

~takkan hanya kerana aku merasa lapar yang sekejap aku lupa rezeki yang Allah sudah beri selama 20 tahun aku hidup....

~takkan hanya kerana aku diuji sebentar hanya buat aku lupa nikmat yang sudah terlalu banyak DIA beri...

------------------------------------------------------------------------------

ALLAH!!!!

~ terlalu bnyak untuk aku hitung satu persatu. ok dah sebak.... beransur dulu lah :D




Dear Allah...Thanks for the endless LOVESS from you :)