what can I say??


~Alhamdulillah~

tu yang mampu aku katakan. Ya Allah seksenye =,=". buat untuk aku dan kawan.konfem aku mintak SCR sponser sebulan dengau lepas neh member. x kire arh.wakakaka. harap2 x de yg salah or kena betul kan g. kalau x melepas lah kau. inilah hasil dye....


aku punye


macam biasa aku selalu berfikir. bajet macam org pandai nak berfikir. x kire arh. ade akal guna lah kan. muahahahaha....

~firsly, subjek ape nak amek. subjek core n generik haruslah ambil kan. tgk buku panduan. sila ambil subjek sekian...sekian...sekian. ok ambil. tapi nak fight tok subjek generik... Allah!! sekse kau. result last sem aku not bad. bagi org macam aku yg datng kuliah tok tido. then dapat result begitu, bak kata kawan2 aku..."quite impressive"...org yg x tido n blaja tp kena repeat. Alhamdulillah, aku lepas. walau ada kata2 yg sakit aku dengr. aku terfikir nak penuhkan 22 kredit atau tidak. aku bukan cerdik pnadai. tapi aku x nak membebankan. lastly aku decide, aku amik 19 kredit je. nak amik full mungkin aku x snggup. tapi hosmate aku amik full, dia mampu.....adakah aku buat alasan x mampu?? atau tahu keupayaan sendiri??

~secondly, there are few people yng bg pandangan. yg junior x yah eksaited nak amik generik. bagi kat senior. bg mereka2 itu grad dulu. yeppp, aku macam setuju. tapi ulah manusia kadang2 jadik selfish. macam aku. muahaha. iyee aku mmg kesian tapi satu pandang lain kita akan berfikr mengenai kita juga kan. keluarlah ayat "siapa cepat dye dapt"...."kalau nak usaha sendiri".....aku x nak salahkan sesiapa. nak cakap takdir? klise ayat kan....pape pon setiap yg berlaku ada sebab dan musabab dye kan....

~third, aku sedang menyeksa badan. nak daftar neh aku x tido seharian. seriously, lebih dari 24 jam aku x tido. ok fine, mcm x lama. baru je sehari kan. nak cakap apa. kalau aku x rasa susah nak bljar aku x kan belajar. when aku stress, lg sian kat badan. aku x makan. lepas habis daftar tadi baru aku makan. that stupid ok. sekarang sakit belakang, kalau aku stress mmg itu aku rasa. sakit yg amat. somehow aku x reti nak manage stress -.-

*teringat time aku stadi week, aku x makan nasi. aku makan megi. 3 hari berturut2. smpi aku sakit perut. somehow aku dah seksa perut aku. aku gagahkan diri makan nasi jugak. belakang aku sakit sngt. aku kena tido dgn bantal bawah lutut tok kurangkan sakit. aku paksa diri makan panadol. memang skil seksa badan tol aku kan. aku stdi waktu malam, siang aku tido. waktu tido aku dah tunggang langgang. aku penat, tapi aku tahan menagis. aku cakap aku kena kuat. that time aku realize, stress memang terok. baru ak paham kenapa cha muntah kalau dia stress...jgn aku smpi tahap muntah sudah lah pasni. kalau x kena jumpa kaunselor lah pasni....-,-"

~lastly,server busy.  nak upgrade server mau duet kau. tapi biasanya  srver jd gitu masa nak daftar subjek je. masa lain x lah seteruk neh. what can i do? sabar dan guna otak. mungkin aku patot belajar. mase mula2 buka talian tayah nak eksaited nak daftar sngt. sebab nak tembus server sngt tipis.duduk depan komputer dari buka talian kul 12 noon. mau 2 3jam nak bukak x dpt. gara2 server busy ya amat. smbong petang. pon same jugak. putus asa menunggu. smbong malam pulak. yg neh dah pagi. pukul 4 pagi. lagi lah rase nak menjerit. tapi Alhamdulillah aku berjaya....  tapi memikirkan subjek nak ambil takot kena kebas dek org lain, aku gagahkan juga. tanak aku menimbunkan subjek yg boleh fleksibel ke tahun akhir. menggila aku kang tahun akhir.... 


~pray 4 my incoming day will be better :D

2 ulasan:

nak komen? nak sentap? nak maki? nak puji?
aku tak kisah pon....
theee XD