kat mekdi buatlah macam rumah sendiri...


~disebabkan pathetic yang melampau aku dah give up. dok lam masjid je la. sambil update blog. erkkkk??? bolehhh???huahuahua. ikotkan dari pagi tadi aku nak terperuk je kat mesjid neh. tapi solat jumaat tadi menyebabkan aku kena keluar gak kan. baru turun bas dari pontian. kat larkin aku tekandas. hehhhh!!! nasib baik aku gagah dan kuat. x men lah melalak.

~membawa diri sekitar stesen bas larkin. muahahaah. bosan hehh awokkss. x beli pape melainkan kedit doploh hegget. dah abes baut tepon2 org. hahahaha. bek aku membebel ke member dari stresss keseorangan. then pegi mekdi. sarapan je. bayo lah segala. tibe kasi duet kaler perak. aku engat duet satu sen. jap2. duet syiling satu sen kan da tade. then aku ingat duet singapore. baselah johor kan dekat ngan Singapore. so ingat akak tuh tersalah kasi duet kot. then aku belek2. nak konfirm kan. hehhh awokkk. duet doplph sen tahon 2012 lah. sengehhh aku sorang. nak eksited sngt x leh. senggeh pon jadikkk lah.  punya lah macam sakai aku kan....muahahaha

depan dye....saiz cam duet sepoloh sen je...lagi kecik kot

kat blakang nya pulakkk...

~dok lah makan sambil online. tgk bateri da nak abes. choww dulu. jenjalan lagi kat larkin. cuci mate je lebeyy. muhahaha. bkn tgk laki ok. then da nak  tengah ari. mekdi lagi. skali lah aku beli. dapat lagi doploh sen baru.. ngehngeh. selokk lagi. ade 2 keping. gila punya aku makan. dok kat situ dah lame. dok tgk fb. atok cakap kat mekdi wat cam umah je. helloooo!!! atok. saya ne segan ok. kuikui. org yg dok bersih2 meja dah pandang aku slackk. aku tahu aku cantik kan. wakakaka. ayat x leh blah. nak cakap lame gila aku kat situ. online pah ceroh tibe bateri abes. tgk plug sume dah dibantai oleh org len. pahtu bace buku. men msg. bley kol2 org lagi....selambe badak je aku. hahaha. naseb aku x tido kat situ kan.

stu orange medium, satu milo large, satu double prosperity, dua french fries, satu curl fries...

~french fries ade stu couple cina kasi aku. dye usik sikit je. nak cepat kot. aku kalau rezeki x leh tolak. muahaha. ayat keji betol. memang mekdi rumah aku lah satu hari neh. muahahaha. then g solat zohor. kena tggu lelaki abes solat jumaat lu. baru ley masok. then smpai skng aku tersadai lagi kat larkin neh. sesiapa boleh selamat kan akuu??? muehehehe. 

~esok balik ganu pulak. seronok tol merantau neh. biarpon sensorang. takut memang takut. tapi tawakkal Allah yg melindungi. seronok bila kita  tengok dunia. refleksi akhirat. memang penat. lenguh badan. nak2 naik public transport. bukan selesa cam ade kete sendiri kan. kepayahan idop buat kita kuat. merantau melihat dunia dengan mata hati. kesusahan org jadi iktibar, kesenagan orang jadi teladan. x lah sememeh ngat sikit x boleh sume x boleh....

~aku teringin. nak mengembara. alah yang pakai beg besar. travel bag pack. yg org putih dok slalu wat tuh. yang ada peta. atau yang canggih sikit GPS. hahaha. merantau dengan barang yang sekadar keperluan asas dan berjalan. menimba ilmu. x perlu nak plan hotal berbintang segala. jika perlu masjid saja. menaiki kenderaan awam je. kadang2 di situ kekuatan kita diuji. tapi memikirkan sape lah aku kan. pompuan lagi tuh. nak sensorang memang x lah kan. sape nak join aku travel bagpack bila ada kesempatan??? neghngeh

uncle google kasi pinjam...mcm ne lah rupe dye :)


Dan Dia telah menundukkan untukmu apa yang di langit dan apa yang di bumi semuanya, (sebagai rahmat) daripada-Nya. Sesungguhnya pada yang demikian itu benar-benar terdapat tanda-tanda (kekuasaan Allah) bagi kaum yang berfikir. 
(45 :13)

~berjalan sambil memikirkan maksud disebalik ayat ini....

1 ulasan:

  1. hahaha......mekdi adalah rumah kedua atok... :D

    BalasPadam

nak komen? nak sentap? nak maki? nak puji?
aku tak kisah pon....
theee XD