brjihad lah sangat kan....






dekat u aku ade wifi. Alhamdulillah x laju dan x siput. tapi aku terpakse gop beli broadband kan. adelah seorang hosmate aku. kegemaran dye  ialah mendownload citer. dan haruslah cerita korea. abes segala korea bagai dye download. mmg dye la stock citer korea. no offense, aku pon layan sikit2. perghhh, sikit lah sangt kan kau layan. aku pulak spesis suka men laptop dye. kuikui. ikuti sorotom kisah kami....

aku : ko tgh download citer eyhh??
dye : ha'ah....ce ko tgk bape lame lg nak abes download??
aku : jap2....(menekan2 perut tikus)....gileee kauuu...(efekkk muke kejut)
dye : nape???
aku : gile banyak kau download citerrr!!! mau sekali 4,5,6 sekaligus...
dye : base doh uh...nape nye??
aku : laju plak line wifi ye nak download...
dye : mmg laju pon...
aku : patot ar aku nak gune wifi x dpt connect...kau gune line bnyk ngat....grgrrrr!!!
dye : aku base doh....wifi kan aku punye...
aku : tensen aku nehhhh....ko ar kan...bapak ar berusaha kan download...
dye : yeahhh!!! berusaha gileee...mcm kepuasan yg x terhingga...
aku : macam berjihad mendownload je...bapak berusaha...
dye : yeahhh!!! haruss berjihad!!! wakakaka :P
aku : memang x lah kan....hahaha =,="

~sabo je lah nak oi. skng aku nak ambil kesempatan. aku yg berjaya mencuri line wifi. hasilnya, hosmate aku punye line jadik lembab. rasekannn kau!!! haaha. jahat nye ayat aku. harharhar. ape yg aku buat?? aku jadik stalker ustaz azhar idrus...huahuahua :P. aku download ceramah ustad azhar mase tahun baru yg semalam uh. boleh gelak2 sambil blaja kan. hahaha. aku tuka sikit layout blog neh. x cantik tapi ok lah. bace sikit sal Adam Adli. saje nak tahu isu semase. x de lah noob sangt kan jadik dak sains sosial. kena tahu isu gini an. penat dah sumbat otak ngan pandangan2 org. perghhhh...dunia mencabarr kot =,="

ps: Jihad =  Dalam istilah bahasa, jihad datangnya dari perkataan ‘jahada’ yang bermakna "menggunakan segala usaha dengan bersungguh-sungguh untuk mendapatkan sesuatu". Dengan istilah ini, kita mungkin berjihad ketika belajar dengan menghadapi peperiksaan. Tetapi "Jihad" dalam definisi shari’ah hanya boleh membawa satu makna iaitu "menentang orang kafir di medan pertempuran dan menghapuskan segala rintangan terhadap da’wah bagi menjadikan kalimah Allah (Islam) itu tinggi setinggi-tingginya". 


sumber : bicaramuslim

2 ulasan:

nak komen? nak sentap? nak maki? nak puji?
aku tak kisah pon....
theee XD