~SEGMEN ENTRI PERTAMA AKU BERBLOG~


Assalamualaikum semua...>,<

CARA2 NAK JOIN SEGMEN

1. Tempek benner segmen kat atas tuhh dan LINK kan ke entri nih

2. Bubuh tajuk entri " SEGMEN ENTRI PERTAMA AKU BERBLOG "

3. Korang cite laa sikit sejarah mcm mana korang boleh start berblog nih..

4. buat satu link ke ENTRI PERTAMA korang dalam entri segmen korang supaya kawan2 korang dapat lihat entri pertama korang kan...(Sila tengok cara nak cari entri pertama kat bawah )

5. last sekali, ajak/promot lerr kawan2 korang join segmen nih supaya kita dapat berkongsi pengalaman dengan semua orang... (buat satu link untuk ke entri nih )

6. jangan lupa tinggalkan url entri segmen korang kat ruangan komen entri nih yerr..


Ini dia cerita haku.....
sila tembak lelaju pada sasaran di atas!!!


assalamualikum.....
pertama kali menulis. x tw nk tulis pe. sekadar luahan aty. ari pertamaku di kemas maran. belajar menjahit. mengisi masa lapang sblm result spm. bnyk aku tgk. menaiki bas dari rumah ku ke maran. bas seri jengka dgn tambng rm3.20. berjumpa dengan rakan baru. aku cuba mesrakan diri. kerana aku yakin ukhuwah ini dibina atas nama Allah. sekarang baru aku di uji dengan prinsip ku sndiri. prinsip sbg seorang muslimah. mencari tempat untuk solat zohor. agk sukar. berjalan di bumi Allah ini membuatkan aku sedar kerdil ny aku. senang air mata ini jatuh kerana Allah. memikirkan mati yg tidak tahu bila. mendengar cermah pon begitu. ada ckp aku terlalu sentimental. tapi aku tahu siap aku....
*moga hati ini cekal menghadapi hidup ini :)


~inilah entry petame aku.....noob gle kan aku. ayat skema2 lagi. cube compare ngan entry aku skang. gila jauh beza kan. nampk je keleseran mulut yang semakin meberangsangkan =,="

History Itu Sejarah
~tanggal 1/11/2010. aku tulis entry petame. sila ucapkan tahniah sume!! hahaha. ade akaun dah lame. tapi tulisnye lepas spm. aku duduk asrama. mmg noob lah nak buat segala mende internet neh. bila dah habis spm mmg bosan gila kan. hambikkk kau. mase tuh nak fwenster, facebook, blog segala, tumblr lg. mase neh aku menggodam dunia internet...huahua. siyes blog neh bnyk buat aku menangis dari ketawa. bnyk aku blaja idop melalui blog. aku baik dan gaduh dgn manusia kerana blog ne jugak (tahan nagessss!!). pape pon, i'm still sumeone that learn to sumeone better inside n outside. aminnnn...^,^

~nak tag cik nadia....sebab dia bnyk support aku bile blogging n my problem...thankss fwenn :))

p/s: tambang bas uh da nek sengget jadik 4.20 kauuu!!! tersedak aku bile nak gi maran kau =,="

nak buat entry sentap la pulak...

Assalamualaikum semua..:))

~selamat pagi buta ye. dah solat subuh?? kat sarawak ne dah subuh pukul 5 dah. kat semenjung pukul 6 kan. aku x tido dari semalam. yeahhh!!! i'm born to be nocturnal....erkkk?? hahaha...dah2...back to topik!!!


Konon Ustadzahhh Wannabe...
~huahuahua. x ley blah ayat kau jannah. neh ade kawan baik haku menanyakan soklan neh ke aku. gile ase macam nak gile aku pikir jawapan kau. sokalan neh dah berkepuk mau sebulan aku dok peram. habes sume org aku tanye nak jwb soklan neh. dari ke rumate aku,member kacip segala,  naqibah aku, ketua lajnah aku, even timbalan pengerusi surau aku terjah. still, aku x ley jawab. ade point tapi nak tulis dlm bentuk yang proper ak x reti. sumber x cukup. siyesss soklan neh buat aku guling2 atas katil....pastu tido...kihkih =,="


sape ley jawab???

to my best fwen.....ini jawapan dye.....

V

V

V

V

V






~mau video neh aku ulang sepoloh berpuloh2 kali. siyesss aku ckp. kelakar lah. tapi pengisian dye ade. tgk part yg last uh. adelah jawapan ye my best fwen. huahuahua.  jgn nak skip2. aku tampa kang. hahaha. ade satu ayat yang buat aku berfikir panjang. panjang gile smpi bawak masok mimpi. hikhikhik >,<

WE NEED MORE MEN LESS BOY
WE NEED WOMEN LESS GIRL
(SILA RENUNGKAN AYAT INI)


Bace yang ne gak!!
~yang neh aku dah lame jumpe artikel neh. cara tulisan yg agak kasar sikit. tapi aku suke point dye. sila baca ok. dah itu lah prinsip yang aku pogang bile cakap tang kapel2 neh. x yah nak haram2 sangtlah. baca dan faham ok....



Aku dah dewasa!!!
~aku nak g amik test. hambik kau kena tinggal ngan member. sape suh lembab sngt kan bersiap. dah jalan sensorang. selamber je lah kan. tgh syok tgk jalan, gile takut jatuh kau. dah la jalan licin. kalau jatuh mau haru aku??? jatuh martabat aku weh. hahaha. then tetibe ade seseorang bagi salam. sila bayang macam dlm drama melayu tipikal. aku pon menoleh. ade lah seorang mamat neh. course mate ak. dah name nak gi amik test kan. terpakse lah aku bejalan dgn mamat uh. gile rase nak lari je. jalan dgn laki??? x penah hayat aku jalan berdua ngan laki semenjak masok u neh. nak ckp pon bile penting2 je. jadah aku nak borak panjang2. bek aku tido kan. entah kenape lah aku nak larik ar??? entah rase segan. sejak masok u neh. idop ak terasing sket ngan laki. tapi ak x kesah sngt pon. aku ade kawan pompuan. x heran sgt laki neh. kehkehkeh. cik aya ckp aku dah dewasa. OWHHH SNAPPP!!!. bnyk lah kau cik aya. aku rase nak lempang ko je kalo ko dpn ak =,="


Kita pegang nilai yang berbeza...
~aku neh suke buat lawatan jejak kasih dari bilik ke bilik. ade je aku nak nyibok kat bilik2 len. ade lah sekali tuh aku beborak ngan hosmate ak...

hosmate : jannah ade pakwe...??
aku : tadok...
hosmate : siyess??? skali pon x penah??
aku : x penah la yang oiii...
hosmate : ehhhh...x best nye idop kau...
aku : perlu ke ade pakwe segala neh...
hosmate : perlu kot!!! dah tu ko nak kawen gan laki mane2 yg ko x kenal. pastu kawen gtu je??
aku : x de lah smpi camtu, tapi nak kawen x perlu carik pakwe kan...x wajib pon...
hosmate : perlu!! kang ko dpt laki yang jahat...depan ma ayah ko je bek...ble jadi laki ko sebrnye jahat...cane??
aku : tu la fungsi dye berkenalan dulu, x gile ke jumpe laki cam warak serban celak segala pastu kawen??
hosmate : carikkk la jannah oiii...ko x sunyi ke??
aku : aku da bnyk kawan dah nak mengisi kesyunyian ak...dah cukup ok
hosmate : pompuan je ke??
aku : ho la....kawan laki ade lah 2 3 kerat yg ak bek...
hosmate : x ley bayang aku jannah oiii...cane ko nak kawen ehh...aku pulak yg seram...
aku : hahaha...kita pegang nilai yg berbeza...sebab tuh len...tapi x pe..ak kawen ak sponser tiket dari sarawak ke pahang eh...
hosmate : hahaha...terbaik lah!! hotel skali tempah eh....
aku : lebih2 pulak dakk neh...

~mencari pasangan bila BERSEDIA bukan bila SUNYI~




bila sakit Allah bagi...

Assalamualaikum semua....

~entah kenape aku nak nages ase neh. jiwa kacau!!!!( lagu latar Muhasabah Cinta by Edcostic). biar kan je. jap2 lagi nages lah tu kan. neh mesty saket tang hati kan. tu la jannah. org suh constant buat mujahadah tu tanak. kan da banyak pangkah2 kan. yang ko tick sikit je kan.

Back to topic...
~try tanya pakcik google. amende GEGATA uh. amende tuh seperti ini....nama fofularnya urticaria...

V

V

V

V


haku kena dua ratus persen lagi besa dari yg neh =,="
~kalau kena neh mmg dah biasa. dari kecik kot. then dah lali. ak rase lah kn x de ubat yg dijumpai tok alegik neh. ubat yg terbaik ialah elakkan. bnyk faktor dye.
*kalo alegik makanan rasenye x kot. aku neh makan je sume ok je. dasar usus besar kan. hahaha.
*kalo sebab ubat lagi lah x. ak x amik ubat pape pon. even demam pon aku tanak biasakan badan dgn paracetamol. dasar bajet antibodi kuat lah. hahaha.

*kalo sebab baju mungkin x kot. ehhhh, aku x pakai baju ketat2 ok. even nak pakai handsock pon aku tanak. baik aku pakai inner je. longgar sikit. n i'm proud with baju kurung ok. dasar malas nak basuh baju sbrnye. hahaha

*kalau sebab enviroment mungkin ye. sebab hama. x leh lah habuk sikit2 neh. dasar kulit manje kan. hahaha. kang mula menggaruk2.
*kalau sebab cuaca, mungkin ye kot. sarawak neh panas sebab tu sarawak neh cantik. dasar nak promosi sarawak je. hahaha.
*kalau sebab stress mungkin ye. setiap mase aku stress kat sini.  dasar malas je tu jadik stress kan. hahah


~first kena rilek2 je. konon dah biasa. masok hari ke 4 kau. dah x tahan. tanak surut2 jugak gatal2 neh. mule lah nak cuci sume baju. nak tuka cadar, mop lantai segala. aku agak dah. mesti sebab hama tah mane datang neh. padahal kau malas nak kemas kan sblm neh. wakakaka. mase uh badan ak jadik tempat ekperimen. sume minyak panas aku letak. even bedak sejuk pon jadik mangse kau.dan satu lagi. aku taruk ubat gigi jugak. bodo x bodo nye aku kan. dah x tahan sangat kan.

~bile malam lagi x tahan. nak tido pon x leh. menggaruk2 je. bile banggon pagi esok nak mandi tibe pedih. ambikkk kau!!! menggaruk sampi luka kau. memang gila la kan. x bleh blahhh la kan. mau 2 mggu aku wat kerja part time. menggaruk2 sampi luka. yg x leh bla mase muke aku bengkak. bibir kalah angelina jolie tahu. mate aku mmg dah x leh celik. rase nak pakai purdah je mase uh. mase uh nak beli dettol. tapi duet ptptn x masok lagi. gile x mampu kau. makan megi je. mane lah otak aku mase tuh kan. letak kat lutut kot =,='

~mase raya haji lagi terok. balik umah kak ude. agak2 lah nak menggaruk2 depan2 org kat umah org kan. mau dok lam bilik menggaruk je keje. tapi kak nana memahami. kak nana ingat lag alegik org neh mase skola dulu. kak nana mintak calamine lotion dari mak kak nana. rupenye mak kak nana pon same gak cam org. selalu kena gegata neh. huahua. naseb calamine lotion uh mengurangkan sikit kegatalan. tadek la jatuh saham aku depan tetamu kan. wakakaka.


macam nak bunuh diri dengan ubat je kan..

~dek x tahan dah aku nak g klinik. sekali pegi hambikk kau. depan2 mate klinik uh tutup. tahan lagi. g esok. hasilnya ubat2 yg serupa nak bunuh diri. doktor uh kasi...

*calamine lotion. ok lotion neh wangi. wakaka. aku suke pakai tapi macam bedak sejuk la plak.
*tab ezede. ubat selsema or alegik...(boleh eyh makan mase selsema la kan...noob gile pasal ubat)
*tab vitamin b complex. aku makan ubat neh macam mkn coklat. ubat kecik je. telan je la kan
*oral aid gel. sebab aku ade ulser skali. nak2 bengkak sampi bibir kan
*cmc eye ointment. sebab mate aku bengkak. gile macam hantu aku tgk mate aku.
*ubat sapu. tah hape name ubat dye x tulis plak. dah tinggal seciput dah.
*dah lah ubat tuh...naseb x bagi ubat telinge je kan...banykkk kau!!

~alhamdulillah, pas makan ubat uh. teros tadok dah gatal2. yg x leh blah hosmate aku ckp.....
hosmate : jannah asal ko len ar arini??
aku : pesal nye??
hosmate : owhhh, ko dah x menggaruk2 dah. ko g klinik...
aku : kuang ajo ko!!! dah tuh terok ngat ke ak sblm neh??
hosmate : mcm zombie dah aku tgk kau. keje menggaruk je..
aku : *sigh*

~tetapi bila ubat tu da habis skang neh. gatal uh naik balik. rase nak sembur bilik ne ngan dettol. aku dah x taw nak cuci tang mane. tah mane hama uh bersarang. yg mampu aku buat sabo. then amik ubat. sabo. then amik ubat...



dan apabila aku sakit, Dialah Yang menyembuhkan aku
 - Asy Syu'araa', ayat 80


p/s: for frens yg msg aku, sori ak x balas. yg tepon aku, sori aku x angkat. siap wat ayat tacink2. nak ugut2 aku lagi. i can't be there for u frens 4 da time being. don't ask why. it's about me n myself.

orang tu nages satu liter je, yang kau nak nages satu baldi pesal??

Assalamualikum semua....:))

~ape kabor iman?? sihat dak?? ade kasi mkn dak?? ade kasi minum dak?? kalu tak sila solat ke, zikir ke hape ke sebelum baca blog haku. sebab nak bace blog aku kena ade kesabaran yang tinggi sikit. al maklum lah kejahatan mulut aku yang melampau kan. padahal kena troll sikit dah nak melalak. kehkehkeh...

sila ucapkan TAHNIAH...
~cepat!!! (anda dipaksa ok). hahaha. kenapa kah?? kerana saya telah bejaya menagis satu baldi (gile penipu kau). hahaha. siyes aku nages. terokkk gile. smapi pening pale. ase nak pecah je ase kan. kerana....

1 liter of tears....
~ cerita ini!!!!(tibe nak nages lg neh). cerita ini!!! huahuahua. (gile drama je le ko neh). dah cukup merapu. firstly, aku x minat korea jepon what so ever pon. itu dulu. tapi skng tah hape biol otak aku boleh layan lah pulak citer neh. tu yang citer neh dah berkurun baru nak tgk. mmg ketinggalan zaman betol lh kau kan. hadeee aku kesah??. konon nak tgk satu hari satu episode cam ak cite coffee prince. skali episode petame dah melalak sakan. pastu dah x reti nak berenti nages. tisu pon x sempat capai, lengan baju kau tibai. hadap terosss satu hari. hape pon x jalan keje kan =,="

~ whatever pon kan, ia buat aku terfikir.....dengan kudrat yg aku ada...
~berapa kali aku bersyukur??
~boleh aku malas??
~boleh aku buat alasan??
~berapa kali aku nikmati hidup seadanya??
~cepat aku brputus asa...

p/s : tp x berubah pon kau kan =,="

bile berfikir otak sosial...
~bile dah blaja pasal manusia neh, aku dok perhati org je lebih. diri sendiri tanak plak perhati kan. wakaka. kenape org bertindak begitu, ape rasional nya, ape motivasi manusia. bila aku tgk citer neh teibe teringat lecture psikologi aku. ok dye encemmm!!! hahaha. sub chapter psikologi :  reaksi manusia bila menghadapi kematian. demmmm!!! aku x study lg nak exam psikologi neh =,="

survey x rasmi...
~sekarang aku cenderung wat survey x rasmi. aku suke tanye member ak soklan pasal kehidupan. trimasss member ak yang berhempas pulas jawab soklan ak. gileee aku hargai. hohohoho. suke aku bile korang jawab dgn ikhlas. syanggg korang ketat2. espasially wa, cik aya, cha, sikin, shue, nadia, pjo....bnyk nye aku nak listkan plak kat sini..=,="




sory to pijo....
~festime aku minx maap ngan pjo neh. kalo ak gado ngan mamat neh x penah aku nak minx maap kau. gilee tinggi ego aku kan. huahua. x yah x troll aku sngt lah pjo. iyeee aku tahu aku salah. ak x reply msg kau. gile otak ak blurrr mse uh. dgn mood swing gile nye. tadokkk idea kot. soryyy gleee >,<. (fineee!!! pjo x cair kalo ak wat muke comel pon kan)


nota kaki psikologi kontemporari : thanks 4 accepting my point of view cik aya n alya :)). ur story teach me how to appreciate our frens more n more. see!!! inilah dikatakan blaja dari kehidupan kan. alya. saya mmg selalu nages. x caye tanye cik aya. ari2 wajib nages ok. naseb cik aya x lempang saye je dulu sebab suke nages...kihkihkih :D



ade ye istilah "ex bff"??

Assalamualaikum semua n selamat pagi...>,<


~hari ni buat aku terpikir. bila ak msg ngan kawan ak. dye citer how dye boleh gaduh ngan bff fye. mase uh ak tgh wat operasi pembersihan rumah besar2 an. start kul 1.30 ptng smpi 5.30ptng. macam org gile ak dok pk je pasal mende neh mase dok cuci tandas, mop lantai. finee!! mase neh aku ase nak nages kot even tgh buat keje kan. dah name hobi nages kan. skang ade istilah baru iaitu EX-BFF.


INI SANGAT SEDIH OK!!!


~when aku bace blog bff dye (ak nages kot bace blog uh), aku dnga cite dye. mereka sngatlah ade harapan utuk bebaik semula. siyesss i feel so sad for them. gile asal aku nak nages bile cite sal mereka neh??. if aku lah kat tempat mereka. i will fight for this frenship u know. i wish sngt!! aku boleh bawak mereka face to face. tell everything u wanna say. just let go. destroy the ego. remember hapy story between us n forget the silly mistakes. i wishh i can do that for them....=,="

Aku x caye lah EX BFF neh...
~klise x ayat aku. hahaha. semua yang aku kenal adalah kawan aku. jadi korang sume adelah BFF aku tahu x?. dan x penah akan jadi EX BFF ok!. nape?? sebab aku akan nages macam org gile kalau kite putus kawan. gile rase x tenteram je bile gado ngan org kan. yess, even katakan lah akan ada konflik yag maha besa smpi gado terok gile. hoping our hapy memory will diminish all ego, foolish, silly or whatever. tibe teringat konflik ngan nadia yang aku makan dalam 3 bulan kau. aku punye pujuk hati mase gado ngan nadia uh. entah aku tibe bermonolg sensorang mase wat keje pembersihan uh...




~Monolog Aku~



~mengapa aku yang menghadapi ujian ini??
Apakah kamu mengira bahwa kamu akan dibiarkan, sedang Allah belum mengetahui (dalam kenyataan) orang-orang yang berjihad di antara kamu dan tidak mengambil menjadi teman yang setia selain Allah, RasulNya dan orang-orang yang beriman. Dan Allah Maha Mengetahui apa yang kamu kerjakan. At Taubah:16


~iya, sebab kita manusia biasa. hambaNya. Kita berhak di uji. untuk darjat yang lebih tinggi di sisiNya. seperti pekerja yang nak naik pangkat mesti diuji oleh majikan kan. seperti itu juga kita kan. tatkala manusia itu bnyk ragam dan bnyk karenah. semua itu ujian. kate nak syurga kan. x dek nya dpt free kan.


~ujian ini terlalu berat buat aku...
Kami tidak memikulkan beban kepada sesorang melainkan sekedar kesanggupannya.Al An'aam:152


~tatkala sometimes kite down, terkeluar jugak ayat "aku penat dengan ujian ini","ujian ini terlalu berat". pujuk hati korang dengan ayat ini. ayat ini memang terlah berjaya mencairkan hati aku. owhhh tidakk!!! Allah itu tidak zalim ye sahabat.

~rasa nak putus kawan saje...

Orang-orang beriman itu sesungguhnya bersaudara. Sebab itu damaikanlah (perbaikilah hubungan) antara kedua saudaramu itu dan takutlah terhadap Allah, supaya kamu mendapat rahmat. Al Hujuraat:10

~dengan menjalinkan hubungan korang beroleh rahmat! bukan pak rahmat kedai runcit even bukan bas rahmat alam ok. rahmat yg tidak kita sngka2 akan datang. ini terlalu subjektif untuk aku describe kan amende rahmat itu...(masih berfikir2 @,@). dan kita semua saudara, saudara seISLAM kan.

~bukan salah aku pon punca konflik ini kan...
Jika kamu melahirkan sesuatu kebaikan atau menyembunyikan atau memaafkan sesuatu kesalahan (orang lain), maka sesungguhnya Allah Maha Pema'af lagi Maha Kuasa. An Nisaa':149 


~kadang2. konflik itu bukan berpunca dari kita. so!! nape kite plak yg kena mintak maap kan?. mcm x logik kan. tapelah, jom kita buat kebaikan dengan MENGALAH. mengalah x semestinya kalah kan. itu tanda kemenangan kerana kita berjaya bergusti dengan EGO kita sendiri. EGO versus MENGALAH. ego yang kalah!!! yeahhh!!!(sila amik tali pinggang anda ye). sembunyikan salah kawan anda, tetapi!! kawan yang baik pastiya akan menegur dengan HIKMAH kan. Allah itu Maha Pemaaf bg hambaNya yg meminta :)

~terlalu perit untuk aku maafkan dia..
Dan balasan suatu kejahatan adalah kejahatan yang serupa, maka barang siapa memaafkan dan berbuat baik[1345] maka pahalanya atas (tanggungan) Allah. Sesungguhnya Dia tidak menyukai orang-orang yang zalim. Asy Syuura : 40



(yaitu) orang-orang yang menafkahkan (hartanya), baik di waktu lapang maupun sempit, dan orang-orang yang menahan amarahnya dan mema'afkan (kesalahan) orang. Allah menyukai orang-orang yang berbuat kebajikan. Ali 'Imraan :134

~korang tahu x ape perkara yang paling sakit di dunia ini?? cocok jarum? kena baling duster dalam kuliah? salah!! memaafkan adalah perkara yg paling sakit. kan3x. tapi put effort to forgive it. to forget it maybe harder rite. tapi maafkan dia. cubalah. once korang maafkan rasa lapang dada. macam lam cite tintanic kat atas  kapal uh. smbil nyanyi lagu.(ok!! ini hiperbola). mahukah jadi orang yg ZALIM?? mesti tanakkan mesti nak buat KEBAJIKAN kan. buat baik saja. no bad bad ok! dosa dengan manusia mesti minta maaf dengan manusia...


~aku dah  maafkan dia, tapi dia yang tanak maafkan aku..
Mudah-mudahan Allah menimbulkan kasih sayang antaramu dengan orang-orang yang kamu musuhi di antara mereka. Dan Allah adalah Maha Kuasa. Dan Allah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang. Al Mumtahanah : 7


~u already put an effort on it rite. dah BERUSAHA then TAWAKKAL lah kan. doakn sahabat itu akan terbuka hati untuk menerima maaf kita. jom kita aminkan ramai2...AMINNNNN...:). tapi kalau aku lah kan. selagi x clear kes uh macam air paip...selagi uh aku x senag aty. hahaha. kena setel jugakkk!!


~dah penat berusaha untuk berbaik...
Katakanlah: "Hai hamba-hamba-Ku yang melampaui batas terhadap diri mereka sendiri, janganlah kamu berputus asa dari rahmat Allah. Sesungguhnya Allah mengampuni dosa-dosa[1314] semuanya. Sesungguhnya Dia-lah Yang Maha Pengampun lagi Maha Penyayang. Az Zumar:53


~lumrah kita manusia. cepat mengalah bagi x kuat semnagt. nak putus asa je kan. pujuk hati korang dengan ayat ni plak. sejukk je kan rase. Allah memahami kan perasaan kita yg kacau bilau kan...ne sayang ALLAH lebihhh neh...>,<


~dan takutlah wahai diri...
dan orang-orang yang menghubungkan apa-apa yang Allah perintahkan supaya dihubungkan[771], dan mereka takut kepada Tuhannya dan takut kepada hisab yang buruk. Ar Ra'd:21


~korang takut kan bila cikgu or lecture report salah kite kat parents kite kan. pergghhh. da tebayang muke ayah yang garang kan. korang takut x bila malaikat report dose kita kat Allah??? haaaa....pk2 kan lah ye. baik korang hubungkan silaturrahim. bukan memutuskan. sahabat neh bukan macam kawen boleh cerai2 ok! once ur frend then forever ur frend.


~maafkan je la saya ini...

[771]. Yaitu mengadakan hubungan silaturahim dan tali persaudaraan. Mereka tidak memelihara (hubungan) kerabat terhadap orang-orang mukmin dan tidak (pula mengindahkan) perjanjian. Dan mereka itulah orang-orang yang melampaui batas. At Taubah:10


~saya tanak jadi orang yang melampaui batasan. saya takut Allah marah saya bila saya gadoh ngan awak. jom lah kita jadi kawan semula macam dulu. gelak same2. awak kejut saya subuh sebab saya liat sngat nak bangun. kita blaja erti menghargai diri masing2. saya sayang kat awak kerana Allah. macam entry saya yg sblm neh.....(yg neh buat aku baik semula dengan nadia)



~SELINGAN~

AKU : cane kalo kite putus kawan??

NADIA : Aaaaaaa jangaann!! So saddd

AKU :Haha. Syng jgak ko kat ak! Haha

NADIA : Nape? Ko nk putus kwn dgn ke? Ha Ha Ha

AKU : Haha, Ko nk ke? Ok! putus kawan doploh saat :P

NADIA : Wah! Xnak! Xsuke! Walau sesaat!

AKU : Haha. X yah nk wat ayat tacink sngt lah kan

*u put the smile on my ugly face ^,^





~jum layan lagu encik mimpi :)


p/s: this entry wasn't mean to hurt anybody. seriously, but if really had sumebody hurt.i'm sory a lot. this is reality but the person is secret....i won't betrayed my frend. just my another opinion from my point of view...>,<

Gatsby : Like My Look Contest

Assalamualikum semuaaaa >,<

~nak tayang gambo beraye kat sarwak tapi!!!!...ak jumpe mende neh plak. meh kite bercerita-ceritut nak??




first op oll...ak telah mengundi manusia ini....

Mohd Zaihazlan B. Zamri


kenapakah??

1. sebab rambut dye...

2. sebab rambut dye...

3. sebab rambut dye...

4. sebab rambut dye....

5. sebab RAMBUT dye...hahha :)

*kenal pon x penah, tah fakulti mane, kolej mane tapi sume sebab RAMBUT dye....>,<

i like this style....>,<
~ setiap orng ada pendapat masing2 kan. ade yang cakap lelaki x boleh rambot panjang. buruk gile. tapi bagi aku. x kisahlah panjang atau pendek yang penting KEMAS!!.

meet my AMBER...hahaha


ok noh x pakai style cini dah skng

style neh aku paling suka..kihkihkih >,<

x yah pon nak tindik smpi kat bibir kan

mungkin ade unsur2 korea disini ye...hade haku kesah asal mane kan
agak serabai sikit..tapi kalau aku tolong sikat mesty cun punya..hahaha

~hahah, ak ase neh entry ak paling ngarot skali. nak ckp ak ske style rambot gini je kan. x ilmiah langsong punye entry. wakaka. sape yang bek aty lah kan, undilah sesape yg korang suke. tapi student UNIMAS je k. hahaha. dah name aku student UNIMAS kan haruslah aku promote UNIMAS kan. hahaha :) *incik google punye gamba aku cilokk...

V

V

V

V









cuakk!!! cincin tunang ilang T,T

Assalamualaikum semua....

~cincin aku ilang, sebenarya da dua ari ilang, ok kita buat kool je. gile aku syang kot cincin neh. masok ari ke 3 x jumpe lg. cuakkk!!! rase kosong je jari kan. mule ar menggagau carikk. tarik tilam, selongkar rak last2 jumpe bawah katil, bolehhhh main sorok2 dengan aku??

story satu...
~aku lepak2 kat surau. then ade lah member neh ckp "untunglah ade orang tu dah berpunya". aku pandang kiri kanan. bdk sebelah pandang aku balik. apehal?? budak sebelah cakap "awak lah". mak aihhh, tercekikkk aku denga. "aishhh, mane ade kapel2 neh" aku balas. "eleh, dye dah tunang tgk jari lah" budak tuh bagi bukti. spontan aku tunjuk cincin kat jari manis tangan kiri. "yang ini?? Ya Allah, beli kat kat Tabau Jaya je pon. sepoloh hengget" mau je ak gelak2 macam org gila. kontrolll diri. "laaaa, cincin uh lawa sngt, macam cincin tunang" sebek sebentar budak tuh. "welll, tgk org yang pakai lah, mesti lawa pape pon pakai kan". ok!! ini ada unsur2 beraseee ok....hahaha

ni lah cincin tunang mak...cantikk kan :)
story dua...
~orang sekeliling ak selalu tnya aku, aku ne normal x?? in sex orientation i mean. hahaha. disebabkan aku suke AMBER group f(x), aku in relationship ngan pompuan kat fb, sebab satu picture kat dekstop lappy aku ngan member pompuan yg mereka ingat boyfrend aku, sebab aku selalu mesej ngan pompuan. sebab dunia aku dengan pompuan je. macam laki x de je. boleh x aku nak gelak guling2??. gila pelikk kan bila pompuan tudung labuh jadik les kan. hahahaha. member ak ade cakap....

Kau cakap die (budak2 yg ingat aku les),kau mmg suke pompuan. Sb kau pompuan. Tp ske sbb 
kau ngn pompuan uh sekepale. Understanding n  bla bla bla. Kau x de BF bukan sebab kau waiting for a GF. Tp sbb x de laki yang bole menyebabkan kau ade feeling selesa melebihi ble ngan kwn pompuan


So!!! i'm waiting for Mr Right...^,^


~amboiii, gatal ye kau!!! rase nak lempang je muke kau ne kan. finee!!! first thing first. blaja n blaja dulu. degree dulu lah cik jannah oiii. so!! Mr Right, sila tggu saya abes blaja ok (tah sape2 nak jadik Mr Right aku kan...muhahaha). asal tibe ase diri dah besa bile ckp pasal laki2, kawen2 neh?? kihkihkih...

air teh yang sama tetapi rasanya lain....

~rindu zaman matrik~

di KMPH, semua berkongsi

di UNIMAS, hanya seorang