rational people think at margin...

aku nak cerita sikit la kan. ceritanya seperti berikut. sila tahan otak anda kalau nak dengar bebelan aku ne ye...

V

V

V

V



firstly, alhamdulillah!!!. aku dah lulus Ujian Penempata IT (UPIT). bukan stupid ok!. adat bagi semua student UNIMAS yang fresie lagi macam aku. aku bace sampai lecture 5 je kot. yg len tu sentuh pon x. tapi aku rase ne sume gara2 blog abang muz neh. penyebab aku lulus ujian neh. aku bace setiap entry beliau. x rugi aku berblog segala neh. meh kite blaja ngan blog pulak pasni ok. hahaha. ok fine! aku macam org gila sekejap melompat2 n terjerit2 bile tgk name aku kat list tuh. smpai skng x caye lagi kot. huahua. then, aku ley skip amik TMX 1010.


EXTRA BENEFIT...
bile fikirkan extra benefit. bagos amik!. coz senag nak wat keje, presentation, assigment segala. bagi yang merangkak cam aku neh. bek blaja la kan  nanty kena blaja tmx 2 lagi senag catch up kan. lulus pon men hentam saja. naseb da kot. haha. it's about knowldge. then. aku minat gila kot komp segla nagai neh. kalau la duet berkepuk2 dah lame aku beli gadjet canggih manggih kan. tapi tape. yang ade skng pon kire bersyuko da kan. teringat mase matrik dulu, boleh aku wat assigment komp yg member punye. gile bodoh aku kan. tapi aku minat kot.layan je. ok kite dah ade 3 kbaikan...

p/s: zaman universiti x men dah plagiat n ko buat aku punye keje. amalan jahiliah tu dah di buang mase nek kapal terbang ok...:P

EXTRA COST...
bile fikir extra cost pulak. mase yang kau ada boleh buat kerja lain kot. assigmnt yg bertimbun segala. pendek lagi kau dari timbunan kerja tu kan. takyah nak pikir keje tmx tu kan. ok! kite ade satu je perkara negatif di sini...

when rational people think...
bajet kau neh waras sangat kan. hahaha. ok ape, otak aku masih center kot. lepas kena brain wash ngan abng maren kan. hehehe. mungkin aku jumpa jalan tengah. yeah!! macam poem "the road not taken" la pulakkan. tibe ingat zaman skola.aku boleh blajar tmx tapi x yah buat assigment. so, aku boleh dapat ilmu tapi tayah buat assigment. boleh jimat masa. macam keji bunyikkan, nak ilmu tapi tanak berusaha. huahua. tapi kita di beri pilihan. kalau nak blaja mesty kite berusaha kan tayah bergantung assiment segala.tanya sama hati la beb.  harhar...



rational people is ordinary human only...
nak buat ayat klise sikit " kita merancang tapi tuhan mentukan". hehehe. aku dah plan nak drop tapi nak masuk kelas macam biasa. then, who know the best for me? Allah saje tahukan. perkara biasa, line bz, tenet lembab, server down etc. mungkin salah aku jugak. mungkin aku sekarang patut  redha je la. atau kita patut berusaha nak drop jugakkan. jom pergi pejabat am esok!!. ulangi balik proses extra cost n extra benefit di atas. hahaha. aku try esok la kan. pray the best for me lah kan....

karena mungkin kamu tidak menyukai sesuatu, padahal Allah menjadikan padanya kebaikan yang banyak. (An Nisaa', 19)

Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui. (Al Baqarah, 216)


p/s: maap peggunaan aku bagi yang lebih senior ye...:))

4 ulasan:

  1. ad0i,p0nat la bac0.pjg mung mepek cik jann0hh.haha

    BalasPadam
  2. huahua...tayah phm nak oiii...x masok exam pon kan :P

    BalasPadam
  3. maksehhh muz,,,,:)
    sume sebab ilmu muz lah.

    BalasPadam

nak komen? nak sentap? nak maki? nak puji?
aku tak kisah pon....
theee XD