baru tahu kan apa ertinya kan....

salam semua. ade jugak stalker blog smapah aku ne dok tanye. asal x update blog aku ne. layan jugak ye korang dengan mulut aku ne. muahahaha. ok fine!! aku nak update neh. berkobar kat CAIS neh. kat library org blaja ko gi update blog tu pesal?? lately aku sibuk, seriyes ku madah. kamek sik bulak. (testing cakap sarawak..hahaha). biasalah kan budak baru nak masok blaja semule kan...hahaha

~ aku nak cakap, universiti n matrik is diffrent!! 200 persen len. huahuaa...kuat kau tipo ye (sila tampo diri sendiri). these are the word yg aku selalu dengar kat universiti.....

*there no wrong or right in universiti...
mentang2 ISA da mansuhkan. engat sesuka atay boleh cakap. AUKU masih ada lagi tahu??. hahaha. the point is, jngn takut nak suarakan pendapat. bagi aku yang belajar sains soSIAL neh, lagi lah perlu berani. aku kena bercakap dengan org, study people behavior, law n everthing. aku kena lantang dalam bercakap. dan wajiblah ada bukti yang kukuh. poeple are diffrent so accept the diffrent..


*this is money matter...
SAY WHAT!!!!....yeah that rite. kat matrik ade elaun. x yah sibok ngat. btw dompet mak ayah berkepuk2 lg (sila tampo diri sendiri sebab satement yg riak gila). here in universiti, jimat!!! PTPTN x masok lagi. status permohona BELUM DIPEROSES lagi pon. managing own money. nak mintak mak ayah, cukuplah duet beribu2 mase nak anta aku kat sini. tiket flight lagi. it's enough for me okay....aihhhh....sabo je la kan...


*peluang perlu di cari...x datang sendiri...
x payah nak harap pembesar suara nak nak umum sebarang aktiviti. kau da besar. x payah nak bergantung kt org sngtlah kan. everthing in notice board. lalu n bace. sekejap je kot. tapi bagi aku yang x lalu kat notice board ne guane? pandai2 ko lah nak idop kan. ak ckp betul, bnyk kot aktiviti kat universiti neh, it's ourself. nak ke x nak. nak pilih yang mana. jgn cakap tadok aktiviti lah kan. aku tampo laju2 kang. tapi aku nak buat apa ye?? huahuahua...mood nak berpesatuan x datang lagi...(alasan nak cakp MALAS sbnrye)

*x yah nak bertengking2 n memekak...
well ak agak suprise, Minggu Aluan Pelajar (MAP). tak seperti mggu orentasi yang lain. biasanya fasi akan memekik suruh cepat. bla...bla...bla...brainwash segala. tapi kat universiti lain. we treated as adult. kau nak buat apa2 buat. tak nak sudah. x yah di pekik2 di marah2 macam budak2. well, aku nak cakap yg kami da besar dan taraf orang dewasa. x perlu di marah2 fasi segala. semua pada di sendiri. fasi hanya membantu yang patut. anda bantu diri sendiri...

p/s: gila sayang kot kat Laisoin Officer (LO) BRC!!! syang gile!!! baik giler!! sporting giler!!! (bnyk nye gile kau kan)....hahaha...ur the best LO ^,^


*berdikari dan berdiri atas kaki sendiri...
ramai cakap akan culture shock bila masuk universiti. aku dah rasa masa kat matrik. gila lama nak adapt tuh. mau dua bulan nak adapt kan.tapi alhamdulillah aku ley adapt kat sini. nak bersoSIAL ke ape tu kau punye pasal. this matter ourself. jati diri n prinsip yang dipegang so better tanye diri sendiri. okehh?? apa niat ko kat sini?? kalau da mmg belajar tadok nye nak nak bershopping n enjoy sngt. jaga diri sendiri okeh....engat mak ayah...engat tuhan....engat matlamat hidup...


*Hari Malaysia...
entah kenapa bila kat sini baru aku rasa apa ertinya hari malaysia neh. 16 sept every year macam tiket khas nak bagon labat kan. bila da ada kat sini. aku belajar kalau tadek la pristiwa neh mesty aku x tercampak smpi kat sini. well now, i'm bless so much. kitak sik boleh madah sarawak??? sok boleh kan...huahaua...this i will learn. so many thing. god give us what the best for us not what we want....:)

kasut masa MAP....da ternganga dah...buang saja...:(

khas buat ude...aku dah beli penambat lappy neh...puas aty??

kau ada?? kachak kan...hahaha

macam kat oversea...gila kamera kan :P


7 ulasan:

  1. bolok mende nie ustazah, jaga-jaga skit kat sana!!

    BalasPadam
  2. hahaha.....bolok x bolok pon kan :P

    BalasPadam
  3. yup, sy stuju..mmg x sama matrik n uni nih..sy dulu pun matrik...n byk yg crita ttg hal d uni ni cm sma dgn matrik...tp x sebenany...tp pa2 hal pun, hidup serta perjuangan tetap d truskn...

    BalasPadam
  4. ur rite nazrin...:))
    ~this is matter of urself...rite...

    BalasPadam
  5. btol2...coz sy pun lepasan matrik jgk...

    BalasPadam
  6. jap2...matrik mane?? saya matrik pahang..

    BalasPadam

nak komen? nak sentap? nak maki? nak puji?
aku tak kisah pon....
theee XD